از ترویج نذر فرهنگی تا راه‌اندازی صندوق «ذخیره آخرت» در مسجد «جعفری»

مسجد «جعفری» ضمن برگزاری نوآورانه ویژه‌برنامه‌ها در مناسبت‌های مذهبی و ملی، در خدمت‌رسانی به نیازمندان و ترویج فرهنگ کتاب‌خوانی هم توفیقات بسیار داشته، بزرگداشت یادبود شهدای مفقودالاثر با شیوه ابتکاری نیز از دیگر فعالیت‌های این خانه خدا است.

خبرگزاری شبستان، گروه مسجد و کانون ‌های مساجد: مسجد جعفری (واقع در تهران، خیابان پیروزی، بلوار نبرد شمالی) در مقابله با شیوع ویروس کرونا و خدمت رسانی به نیازمندان بسیار موفق بوده به طوری که اعضای پایگاه مقاومت بسیج آن «شهید تقدیری» چند ماه است در ضد عفونی کردن این مسجد و بخش هایی از محله نبرد بسیار موفق هستند.

 

 

 

 

کمک مومنانه به نیازمندان در برابر تصاویر شهدا

 

اهالی این مسجد با محوریت هیئت امنا و البته مشارکت پایگاه بسیج شهید تقدیری در عمل به فرمایش مقام معظم رهبری درباره رزمایش مواسات و همدلی بسیار فعال عمل کرده اند به طوری که تاکنون در هشت نوبت بسته های ارزاق را میان نیازمندان توزیع کرده اند. نکته جالب این است که طبق مشاهدات خبرنگار شبستان، اهالی این مسجد کار بسته بندی سبدهای غذایی را در شبستان مسجد جعفری و جلوی دیدگان نمازگزاران انجام می دهند و این کار درست در زیر بنر بزرگی که مزین به نام و تصویر زیبای شهدای است، انجام می گیرد تا به این صورت مدافعان سلامت و عزت مردم، پیوند خود با مدافعان نظام و میهن را به این صورت به نمایش درآوردند.

 

یکی از نکات جالب دیگر درباره مسجد جعفری داشتن دو در ورودی است: یکی در بلوار نبرد و دیگری در خیابان شهید محسن خدا بنده لو. البته رفت و آمد نمازگزاران برادر، بیشتر از در خیابان خدابنده لو قرار می گیرد و خواهران عمدتا از ورودی دیگر وارد این خانه خدا می شوند. این مسجد در سه طبقه بنا شده که طبقه اول آن شامل شبستان برادران و خواهران و آبدارخانه و سرویس بهداشتی و روشویی است. پایگاه های بسیج خواهران و برادران و اتاق امام جماعت هیئت و امنا و دفتر مهدکودک قرآنی شهید عیوضی، در طبقه دوم واقع شده اند و طبقه سوم نیز جایگاه خانه خادم و انباری و آشپزخانه مسجد جعفری است.

 

 

 

یادمانی به یاد شهدای مفقودالاثر

 

همه ساله اهالی مسجد جعفری یادمانی جذاب و ابتکاری در ضلع شمالی این مسجد به یاد شهدا برپا می کنند و هر سال نامی نو بر آن می نهند که امسال «موقعیت شهدای مفقودالاثر» نام دارد. در کنار عکس چند شهید، چند کلاه با سربندهای قرمز و سبز رنگ مزین به نام اهل بیت (ع) و چند عدد از ادوات جنگی، این یادمان کوچک و جمع و جور را تشکیل می دهند.

 

مراسم بزرگداشت هفته دفاع مقدس نیز امسال با سخنرانی دو تن از جانبازان و فرماندهان دوره جنگ تحمیلی و تجلیل از چند تن از خانواده شهدای مسجد جعفری برگزار شد؛ این مسجد بیش از 100 شهید تقدیم اسلام و انقلاب اسلامی مردم ایران کرده و از این نظر جزو پیشگامان در سطح منطقه نبرد و پیروزی است.

 

 

 

 

نذر فرهنگی کتاب

 

اهالی مسجد جعفری که در خدمت به اسلام و نظام جمهوری اسلامی و کمک رسانی به نیازمندان بسیار موفق هستند، اهل کتاب خوانی و مطالعه نیز هستند و همین موضوع سبب شده که اعضای پایگاه مقاومت بسیج خواهران این مسجد با عنوان «شهیده زهرا عیوضی» با همکاری و همراهی پایگاه شهید تقدیری، چند سال است طرح جالب «نذر فرهنگی» را در این مسجد اجرا می کنند که طی آن هر نمازگزار یا فرد دیگری می تواند کتاب های خود را در ورودی این خانه خدا قرار دهد تا علاقمندان به مطالعه و پژوهش آنها را به امانت ببرند و هر وقت کارشان تمام شد، کتاب ها را سر جای خود قرار دهند. اصل اعتماد در این جا حکمفرما است و خبری از ثبت و ضبط کتاب های امانت برده شده در دفتری یا توسط نهادی نیست.

 

حالا که از این کار فرهنگی گفتیم خوب است به این موضوع اشاره کنیم که به دلیل موقعیت این مسجد و نزدیکی به دو خیابان، رفت و آمد کودکان در مسجد جعفری چندان زیاد نیست، موضوعی که در زمان تهیه گزارش توسط خبرنگار شبستان نیز مشهود بود، با وجود این، فعالان قرآنی این مسجد توانستند مجوز فعالیت مهدکودک قرآن «شهید عیوضی» را از سازمان قرآن و عترت (ع) بسیج شهر تهران دریافت کنند که البته از زمان شیوع ویروس کرونا، فعالیت های آن تعطیل است.

 

 

 

 

صندوق ذخیره آخرت

 

مسجد جعفری چند موقوفه دارد که بخشی از هزینه های این مسجد از محل اجاره بهای آنها تامین می شود ولی به دلیل رونق برنامه ها و طرح ها در این خانه خدا، این درآمد کفاف همه هزینه های این مسجد را نمی کند، به همین دلیل صندوقی و کارت خوانی در ورودی شبستان این مسجد قرار داده اند تا هر فردی به هر مقداری که می خواهد ذخیره ای برای آخرت خود فراهم آورد. جالب است که در کنار این بساط نوشته اند: «صندوق ذخیره آخرت».

 

 

 

 

یکی از موقوفات مسجد جعفری، درمانگاه خیریه حضرت ولی عصر (عج) است که شامل بخش های مختلف همچون داخلی، اطفال، جراحی، مامایی، اعصاب و روان و دندانپزشکی است. این درمانگاه با کمک اهالی این مسجد و جمعی از خیران، خدمات رایگان به شماری از خانواده های نیازمند محله نبرد شمالی ارائه می کند.

 

سخن آخر اینکه، مسجد جعفری ضمن برگزاری نوآورانه برنامه در مناسبت های مذهبی و ملی، توانسته در خدمت رسانی به نیازمندان و ترویج فرهنگ کتاب خوانی نیز موفق عمل کند. اهالی این مسجد نشان داده اند که برای رونق دین حتما نباید فضای بسیار وسیع یا حیاطی بزرگ داشت بلکه می توان از فضای شبستان نیز برای خدمت رسانی به نیازمندان و اجرای طرح های جالب فرهنگی استفاده کرد.

 

 

کد خبر 977353

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha