خبرگزاری شبستان، گروه اجتماعی، معصومه بدخشان: شیوع ویروس کرونا به ناچار آموزش های دانشگاهی را به سمت الکترونیکی شدن سوق داده است و این آموزش الترونیکی تجربه ای جدید برای نظام آموزشی کشور است که خیلی قبلتر باید بستر های آن را فراهم میکردند و اجازه نمی دادند شرایط کرونا این نظام را غافلگیر کند.
از همین رو با مشکلاتی همچون کندی سرعت اینترنت، قطع و وصل شدن، بالا بودن هزینه های بسته های اینترنتی و دربرخی از مواقع عدم دسترسی به ابزار های آموزش الکترونیکی رو به رو است.
یکی از مشکلات دانشجویان هزینه های بسته های اینترنتی است که وعده رایگان شدن بسته های اینترنتی آن هم داده شده است اما محقق نشد.
اگر بخواهیم بیشتر به مشکلات دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی بپردازیم باید به سامانه «آموزشیار» اشاره کنیم که اخیرا طراحی شده است، این سامانه برای ارائه خدمات یکپارچه به دانشجویان در سراسر کشور برای انتخاب واحد، ثبت نمره، مشکلات سنوات، کارهای فارغالتحصیلی است و پیگیری تمام امور دانشجویی از این طریق است. این سامانه با مشکلات زیادی رو به رو است دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی نسبت به این سامانه گلایه هایی دارند.
گلایه های دانشجویان درباره سامانه آموزشیار
در این باره یکی از دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی به خبرنگار شبستان می گوید:سامانه آموزشیار در این شرایط کرونایی یک کلاف سردرگم برای دانشجویان شده است. یکی از مشکلات این سامانه نمرات است که نمرات برای ما نشان داده نمی شود. هنگام انتخاب واحد سایت خطا می دهد و هنگامی که درست می شود ظرفیت ها پر شده است.
یکی از دیگر از دانشجویان مقطع کاردانی دانشگاه آزاد اسلامی به خبرنگار شبستان می گوید:دروسی که باید انتخاب واحد کنم در این سامانه نتوانستم پیدا کنم، بعضی از دروس هم هر کاری می کنیم، سیستم اجازه انتخاب واحد را نمی دهد، این ترم به سختی توانستم 9 واحد بردارم در حالیکه باید 20 واحد بر می داشتم. مگر سامانه قبلی چه ایرادی داشت که این سامانه را طراحی کردند و وضعیت را بدتر کردند.
او بیان می کند: برای آغاز کلاس ها هم هیچ اطلاع رسانی نشده است و ما هنوز انتخاب واحد نکرده ایم که بتوانیم در کلاس ها هم شرکت کنیم.
این تنها مشکل این دانشجویان نیست بلکه بسیاری از دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی این مشکل را دارند و هنگامی حضوری به دانشگاه ها مراجعه می کنند باز هم مشکلشان حل نمی شود.
در همین ارتباط یکی دیگر از دانشجویان می گوید:در این شرایط کرونا مجبوریم به دلیل خطاهایی که این سامانه می دهد، به دانشگاه مراجعه کنیم و خیلی از دانشجویان بدون رعایت پروتکل های بهداشتی در اتاق آموزش جمع می شوند تا مشکلشان حل شود و متاسفانه برخورد مسئولان دانشگاه هم در شان دانشجویان نیست.
«متاسفانه به نظر می رسد این سامانه گنجایش استفاده تعداد زیادی از دانشجویان ندارد، چون تعداد استفاده از این سامانه زیاد می شود سامانه خطا می دهد، هنگامی هم به سختی وارد سامانه می شویم و درس مورد نظر را انتخاب می کنیم، خود به خود از سامانه خارج می شویم و دوباره باید وارد شویم که باز هم با مشکل مواجه ا یم. هیچ لیست درسی از قبل به دانشجو ها ارایه نشده است و یک لیست با کد داده اند که کدها هم اشتباه است.هیچ اطلاع رسانی و آموزشی برای استفاده از این سامانه داده نشده است. ضمن اینکه خیلی از دروس تخصصی یا عمومی از سایت داده نمی شود و گفته می شود این درس مربوط به رشته ی شما نیست.بابت این مشکل تنها تدبیری که اندیشیده شده این است که به آموزش مراجعه کنیم تا خودشان دستی درس هارو برایمان وارد کنند، چرا در این شرایط به دلیل اختلال سامانه باید به دانشگاه برویم؟ بنده اکنون مبتلا به کرونا هستم و برای انتخاب درس تخصصی باید به دانشگاه مراجعه کنم اما نمی توانم جان ادم های دیگر را به خاطر یک درس به خطر بیندازم و هر چقدر هم با دانشگاه تماس می گیرم کسی پاسخگو نیست.» این صحبت های یکی دیگر از دانشجویان دختر دانشگاه آزاد اسلامی است که از این سامانه گلایه دارد.
یکی از دانشجویان آقای دانشگاه آزاد اسلامی هم به خبرنگار شبستان می گوید:در این شرایط سخت کرونایی، موقع انتخاب واحد ها به جای اینکه حال و روز دانشجوها رو درک کنند، سایتی با نام آموزشیار باز کردند و اعلام کردند باید از این پس در این سامانه امو دانشجویی را انجام دهیم. سایت هم چه سایتی با هزار بدبختی یادگرفتیم که چگونه وارد آن شویم.موقعی که اعلام شد زمان انتخاب واحد یک روزه خیلی از همکلاسیای من خبر نداشتند که باید انتخاب واحد کنند. پس از اینکه به سختی وارد سامانه شدیم، روی هر درسی که برای انتخاب کلیک می کردیم سایت بسته می شد،باید دوباره از اول مراحل ورود رو انجام می دادیم، بنده از 10 صبح انتخاب واحد را شروع کردم تا ساعت 15 توانستم سه درس انتخاب کنم.
مشکل سازی عمدی برای دانشجویان
این مشکلات را مسئولان دانشگاه آزاد اسلامی هم پذیرفته اند اما راه حلی برای حل مشکل تاکنون ارایه نداده اند، در همین ارتباط، مدیرکل توسعه شبکه علمی هوشمند دانشگاه آزاد اسلامی تمام مشکلات را می پذیرد و می گوید: دانشجویانی که تاکنون به دلایلی موفق به رفع مشکلات دسترسی خود در سامانه آموزشیار نشده اند، می توانند علاوه بر روش های ارتباطی اعلام شده قبلی، مشکلات خود را از طریق شماره ۳۰۰۰۳۰۰۱۵۰ پیامک کرده تا کارشناسان دانشگاه در اسرع وقت به طور مستقیم به این مشکلات رسیدگی کنند.
«ایمان عطارزاده» با بیان اینکه متاسفانه برخی از افراد درون مجموعه و نیز خارج از مجموعه دانشگاه که منافعی از سیستم آموزش قبلی داشته اند، با کارشکنی هایی سبب ایجاد نارضایتی برای دانشجویان شده اند، گفت: شناسایی این افراد و برخورد قانونی با آنان در دستور کار است. مدیریت یکپارچه و شفافسازی اطلاعات همواره سبب نارضایتی عده ای افراد سودجو می شود که به دلیل از دست رفتن منافع خود، در جهت تخریب این امر تلاش می کنند.
با این وجود هنوز مشکلات این سایت مرتفع نشده است و دانشجویان گلایه مند هستند و باید مسئولان دانشگاه آزاد اسلامی با توجه به شرایط کرونایی تمام تدابیر و تلاش خود را کنند تا مشکلات این سایت و دانشجویان حل شود تا آن ها مجبور نشوند به صورت حضوری برای حل مشکلات خود مراجعه کنند.
وی ضمن پوزش از دانشجویان که در این مدت مشکلاتی در استفاده از سامانه آموزشیار داشته اند، خاطرنشان کرد: این اطمینان را به همه دانشجویان عزیز می دهیم که دانشگاه خود را متعهد به رسیدگی به مشکلات دانشجویان و انتخاب واحد مطلوب آنها می داند، بنابراین دانشجویان می توانند در مراحل بعدی اقدام به اخذ دروس باقیمانده خود کنند.
نظر شما