اعمال ضوابط اعتبارسنجی و سقف مجاز واردات سیستمی شد

مدیرکل دفتر مقررات و استانداردهای بازرگانی وزارت جهاد کشاورزی از سیستمی شدن اعمال ضوابط اعتبارسنجی، تعیین رتبه اعتباری و سقف مجاز واردات حوزه‌های مرتبط با وزارت جهاد کشاورزی خبر داد.

به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از وزارت جهاد کشاورزی، « ولیاله فریادرس » افزود: براساس ماده ۶ قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز و همچنین ماده ۴ آیین نامه اجرایی مواد ۵ و ۶ قانون یاد شده، وزارت صنعت، معدن و تجارت موظف به ایجاد سامانه یکپارچه اعتبارسنجی و رتبه بندی اعتباری به منظور ساماندهی صدور و تمدید کارت بازرگانی از یک طرف و کنترل رشته فعالیت و میزان فعالیت متناسب با رتبه هر بازرگان با هدف پیشگیری از بروز تخلفات و قاچاق کالا و ارز شده است.

وی افزود: بعد از تحولات ارزی ابتدای سال ۱۳۹۷ فرایند ثبت سفارش و تایید درخواست های واردات کالا به منظور صیانت از منابع ارزی تغییر یافته و درخواست های مرتبط با وزارت جهاد کشاورزی از مرداد ماه سال ۱۳۹۷ به سامانه مجوزهای تجارت خارجی وزارت جهاد کشاورزی ارجاع شده است.

مدیرکل دفتر مقررات و استانداردهای بازرگانی وزارت جهاد کشاورزی تصریح کرد: دولت برای صیانت از منابع ارزی نیز با اصلاح ماده ۱۰ آیین نامه اجرایی قانون مقررات صادرات و واردات، سقف ارزشی واردات را بر اساس رتبه‌بندی اعتباری سامانه یاد شده و در صورت امکان نداشتن برای رتبه بندی، این سقف را در سال اول ۵۰۰ هزار دلار تعیین کرده که در زمان ثبت سفارش اعمال خواهد شد.

فریادرس اضافه کرد: رتبه‌بندی اعتباری سامانه مذکور با لحاظ شاخص‌های مسئولیت پذیری، مالی و کسب و کار (کمی و کیفی) به شکل جامع بوده و با شاخص های مندرج در بخشنامه   وزارت صنعت معدن و تجارت برای بازرگانان بوسیله سامانه تجارت اعمال و قابل مشاهده است. همچنین در صورت هرگونه اعتراض امکان ثبت درخواست بازبینی بوسیله سامانه (بدون نیاز به مراجعه حضوری و تماس تلفنی) وجود دارد.

وی افزود:  شاخص‌های کمی (۷۵۰ نمره) که دارای داده معین نزد مراجع حاکمیتی کشور است، بر اساس اطلاعات دریافتی توسط سامانه به صورت سیستمی دریافت و پردازش شده و رتبه‌بندی تمامی بازرگانان فعال بر اساس آن انجام پذیرفته و در دوره های سه ماهه (فصلی) به‌روزرسانی می‌شود.

مدیرکل دفتر مقررات و استانداردهای بازرگانی وزارت جهاد کشاورزی گفت: همچنین در مورد شاخص‌های کسب و کار - کیفی (۲۵۰ نمره) که دارای مرجع مشخص در سطح کشور نبوده و نیازمند دریافت اسناد و مدارک از متقاضی ارزیابی های خبره‌محور است، در صورت تمایل بازرگانان بوسیله موسسه های رتبه‌بندی که طبق قانون مجوز خود را از سازمان بورس و اوراق بهادار دریافت می‌کنند، اقدام می‌شود که نتایج ارزیابی بوسیله سامانه سازمان بورس به سامانه اعتبارسنجی و رتبه‌بندی منتقل و به رتبه بازرگان اضافه خواهد شد.

فریادرس توضیح داد: اعمال سیستمی این موضوع در اجرای تکالیف قانونی موجب افزایش دقت، سرعت و کاهش مراجعه های حضوری و مداخلات نیروی انسانی خواهد شد، براساس مکاتبات و مذاکره های مسوولان سامانه مزبور، مقرر شده از ۱۵ آبان ماه امسال رتبه بندی اعتباری و سقف واردات سامانه یکپارچه اعتبارسنجی و رتبه‌بندی اعتباری برای درخواست‌های ثبت سفارش ارجاعی به وزارت جهاد کشاورزی در سامانه جامع تجارت اعمال شود.

فریادرس اضافه کرد: بازرگانان حوزه های مربوط به وزارت جهاد کشاورزی لازم است با مراجعه به سامانه جامع تجارت (منوی رتبه‌بندی و مالی-مدیریت رتبه‌بندی)  و ملاحظه رتبه اعتباری خود، در صورت نیاز اقدام به ثبت درخواست بازبینی و یا اقدام برای ارزیابی شاخص های کسب و کار - کیفی نمایند.

وی یادآور شد: واحد مشاوره سازمان مدیریت صنعتی به عنوان همکار طراحی، توسعه و بهبود  مدل  رتبه‌بندی درسامانه  یکپارچه اعتبارسنجی و رتبه‌بندی اعتباری، به  عنوان تنها مرجع  اعتباری و پاسخگویی به ابهام ها و سووال های بازرگانان در این زمینه معرفی شده و آمادگی ارائه هرگونه توضیح و برگزاری کارگاه آموزشی و توجیهی به درخواست هر یک از انجمن‌ها یا اتحادیه‌های تخصصی را دارد.

کد خبر 979082

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha