دستگاه های حاکمیتی برای تولید محصولات فراوری شده بیتومین وارد عرصه شوند

مصری با اشاره به اینکه از زمانی که اکتشاف نفت صورت گرفته بیتومین هم کشف شده و از همان زمان به این صنعت ظلم شده است، گفت: از دستگاه های حاکمیتی مثل بنیاد مستضعفان، ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) و ایمیدرو درخواست می کنیم تا به این عرصه ورود کنند.

به گزارش خبرگزاری شبستان، عبدالرضا مصری شب گذشته (سه شنبه ۲۲ مهر) در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما گفت: تقریباً کشف ”بیتومین“ به زمان کشف صنعت نفت در داخل کشور بر می‌گردد، اما متأسفانه از زمان کشف آن تاکنون به علت سیاست غلط آمریکایی‌ها به هیچ عنوان به آن پرداخته نشد و بیشتر به سمت نفت رفتند.


عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی ادامه داد: مسئولیت این موضوع قبلاً بر عهده شرکت ملی نفت ایران بود که پس از این که آن‌ها هیچ اقدامی انجام ندادند به وزارت صنایع و وزارت صمت کنونی محول شد.


مصری اضافه کرد: پس از جنگ تحمیلی، افراد محلی و بومی با ابزار ساده و سنتی شروع به استخراج کردند و خودشان برای صادرات راهی را باز کردند و همه این چرخه به صورت سنتی انجام می‌شود.


وی گفت: از همان زمان، این موضوع در چندین جلسه به مسئولان منعکس و خواسته شد اجازه ورود محصولات فراوری شده بیتومین را ندهند، اما متأسفانه همچنان ارز دولتی برای وارد کردن این مواد داده می‌شود.


عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی افزود: در کشور ما نهایت فراوری این ماده؛ آسیاب کردن آن است و درصدی هم خاکسترگیری داریم که صادر می‌شود.

 

مصری گفت: بخش خصوصی در صنایع فولاد، پتروشیمی، نفت و سیمان در ابتدای اکتشاف نمی توانستند وارد شوند و فراوری را انجام دهند و بخش دولتی در تمام این صنایع که بعدها بومی شده با سرمایه گذاری و ریسک پذیری دولتی و با وظیفه بومی سازی، واگذاری و برون سپاری انجام داده است.

 

وی افزود: متأسفانه بیتومین مورد توجه قرار نگرفته است ولی بر اساس واقعیت، از زمانی که اکتشاف نفت صورت گرفته بیتومین هم کشف شده است و از همان زمان به این صنعت ظلم شده است.


مصری گفت: بعد از سیاست های اصل 44 انتظار داشتیم شرکت هایی مثل ایمیدور که مأموریت داشتند حداقل یک واحد فراوری را تشکیل می دادند.


وی افزود: با توجه به اینکه پایه 70 درصد کربن در بیتومین داریم ولی الآن یک کارخانه ای که دوده صنعتی از بیتومین تولید کند برای کارخانجات لاستیک سازی نداریم و باید واردات انجام دهیم.


عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس گفت: از دستگاه های حاکمیتی مثل بنیاد مستضعفان، ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) و ایمیدرو درخواست می کنیم تا به این عرصه ورود پیدا کنند.

کد خبر 982961

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha