«عبدالحسین ملک جعفریان» در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در مشهد ضمن تسلیت فرا رسیدن ایام پایانی ماه صفر با بیان اینکه بیش از یکصد تخته قالی و قالیچههای نفیس در این موزه در معرض نمایش قرار دارد، گفت: قالیچۀ کتیبه ای مدح حضرت رضا(ع)، با شعری از بانو حکمت حکمی، اثر نفیسی است که تار آن از ابریشم و پود آن از پنبه و پرز آن از پشم و ابریشم است و در اصفهان در سال ۱۳۷۷ به دست محمد صیرفیان بافته و در تاریخ ۱۳۸۰ اهدا شده است.
مسئول امور موزه فرش آستان قدس رضوی دربارۀ این اثر ارزشمند اضافه کرد: متن این قالیچه، دارای ۲۴ کتیبۀ قلمدانی است که درون این قلمدانها، شعری در مدح امام رضا(ع) در ۱۲ بیت با خط زیبای نستعلیق، در ابعاد ۱۹۶ در ۱۱۹ سانتیمتر بافته شده است.
وی بیان کرد: اثر دیگر، تابلو فرش بارگاه منوّر امام رضا(ع) است که در نیمۀ دوم قرن ۱۴ خورشیدی، با جنسی از تارهای ابریشم، پود پنبه و پرز پشم، با رجشمار ۷۵ گره نامتقارن در ۵/۶ سانتیمتر در ابعاد ۲۲۲ در ۱۷۵ سانتیمتر در اصفهان بافته شده و به دست مرحوم فیضالله صفدرزادۀ حقیقی، به موزۀ فرش آستانقدس اهدا گردیده است.
ملک جعفریان دربارۀ این شاهکار هنری افزود: در این تابلو فرش، مرقد مطهر حضرت رضا(ع) با زیبایی تمام و با منظرۀ بافت قدیم آن، به تصویر کشیده است و جمعی از زائران حضرت، در صحن حرم مطهر، در حال زیارت و استراحت یا تناول غذا به چشم میخورند.
مسئول امور موزۀ فرش آستان قدس رضوی در ادامه، به قالیچۀ کتیبهای زیارت امام رضا(ع) که در ۱۲ سطر بافته شده اشاره و تصریح کرد: این قالیچه، با تار از جنس پنبه و پود پنبه و ابریشم و پرز از جنس پشم و رجشمار ۴۸ گره متقارن در هفت سانتیمتر، با ابعاد ۱۰۹ در ۷۵ سانتیمتر در نیمۀ دوم قرن ۱۴ خورشیدی، در تبریز بافته شده و بهدست محمد چرخ گردون به موزۀ حضرت رضا(ع) اهدا شده است.
وی از قالیچۀ نفیس دیگری در این مجموعه یاد کرد و گفت: قالیچۀ دعای اذن دخول حرم حضرت رضا(ع) با تار و پودهایی از جنس پنبه و پرزهایی از جنس پشم که در ۱۵ سطر به خط نسخ به دست هنرمند احمد کریمی در تبریز بافته شده، دیگر دستبافتۀ نفیس این موزه است که توسط آقای طباطبایی از تبریز وقف موزه امام رضا علیه السلام شده است.
ملک جعفریان به صندوق پوش مضجع شریف امام رضا(ع) اشاره و خاطرنشان کرد: این اثر از جنس مخمل در نیمۀ دوم قرن ۱۴ خورشیدی با تکنیک برجستهدوزی در ابعاد ۳۲۵ در ۲۲۰ سانتیمتر خلق شده و در آن، از موادی همچون منجوق، پولک، سرمه، قیطان و سنگ استفاده شده است.
نظر شما