به گزارش خبرنگار گروه مسجد و کانون های مساجد خبرگزاری شبستان، طرح ملی «ایران قوی» همزمان با آخرین هفته از برگزاری طرح ملی سهشنبههای تکریم و با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی رونمایی شد. برای بررسی جزئیات اجرای این طرح در کانون های فرهنگی هنری مساجد استان تهران گفت و گویی با حجت الاسلام «غلامعلی قدیریان»، مدیر ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد استان تهران ترتیب دادیم که در ادامه مشروح آن را می خوانید:
محور طرح «ایران قوی» که باید در کانون های فرهنگی هنری مساجد استان تهران اجرا شود، چیست؟
همزمان با هفته دفاع مقدس و در آخرین دوره ازبرنامه سه شنبه های تکریم طرح «ایران قوی» با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی رونمایی شد.این طرح ملی از هفته دفاع مقدس تا ایام الله دهه فجر (در قالب ۲۰ هفته) ودر گام دوم انقلاب اجرا می شود و اعضای کانون های فرهنگی هنری مساجد استان تهران در این بازه زمانی می توانند در این طرح شرکت و برنامه های شاخصی اجرا کنند و امتیازات آنها را نیز در سامانه بچه های مسجد ثبت کنند.
موضوعات و عرصه طرح «ایران قوی» چیست؟
طرح ملی «ایران قوی» با چهار موضوع و عرصه متفاوت شامل «قرآن و سیره اهل بیت(ع)»، «مسجد و گام دوم انقلاب»، «پیشرفت و امید به آینده»، «مقاومت و عزت ایرانی» اجرا می شود که در زیر مجموعه رویداد ملی فهما فعالیت خواهد داشت و براساس قالب های ۱۲ گانه تعریف شده ای که در قالب رواق ها و شبستان ها در رویداد ملی «فهما» طراحی شده بود در مورد طرح ملی ایران قوی نیز وجود دارد.
مجموع امتیازهایی که در قالب طرح ملی «ایران قوی» از سوی کانون های فرهنگی هنری مساجد در سال جاری تا سال ۱۴۰۰ کسب می شود، جمع می شود و تقسیم بر دو شده و بر اساس معدل، کانون برتر انتخاب خواهد شد ومجموع امتیازهای کسب شده پایتخت بعدی فهما را مشخص میکند.
شبستان ها و رواق های مد نظر برای رقابت کانون های فرهنگی هنری مساجد استان تهران در چه محورهایی است؟
کانون های فرهنگی هنری مساجد استان تهران در شبستان فرهنگ در رواق های «نور»، «دانش»، «کتاب»، «همدلی»، «رسانه»، فعالیت و اثر تولید می کنند، در شبستان هنر در رواق های«سرود»،«نمایش»،«فیلم»،«ترنج»،«قلم» اثر تولید می کنند و در شبستان نوآوری دررواق های«کارآفرینی»،«فن آوری» ضرورت دارد که اثر تولید کنند.آثار و فعالیت های کانون های فرهنگی هنری مساجد در رواق های اعلام شده مورد ارزیابی و داوری قرار می گیرد.
برنامه های شاخصی که کانون های فرهنگی هنری مساجد باید در رواق های« نور»، « دانش»، «کتاب»، «همدلی»،«رسانه» انجام دهند، چه کیفیتی دارد؟
فعالیت هایی که در رواق «نور» باید توسط کانون های فرهنگی هنری مساجد تهران انجام شود، شامل ثبت و به روز رسانی طرح تلاوت نور،مسابقات قرآنی مدهامتان،دوره آموزشی هر مادر ایرانی یک مربی قرآنی،مسابقات تفسیر (جزء هفت و هشت) است.در رواق «دانش»، شرکت در دوره آموزشی تربیت مربی کودک ، سحاب (ثبت ایده و طرح)، شرکت در دوره هاي آموزشی عمومی متمرکز،برگزاري دوره هاي آموزشی در کانون باید صورت گیرد.
در رواق «کتاب» هم برنامه های شاخصی در محورهای ثبت و به روز رسانی کتابخانه،آموزش کتابداران،طرح شنبه هاي کتاب و مسابقات کتابخوانی باید برگزار شود.
در رواقهای «همدلی» و «رسانه» نیز کانون های فرهنگی هنری مساجد باید فعالیت هایی در محورهای «ترویج فرهنگ ایثار و شهادت( روح مقاومت، طرح راهکار، سردار آسمانی )،سه شنبه های تکریم،آموزش مجازی سفیران اجتماعی،آموزش مجازی بازیگران اجتماعی و عضویت در پیام رسان گپ،ثبت اخبار کانون،ثبت رابط خبری،تولیدات رسانه ای وشرکت در دوره آموزشی خبرنگاران انجام دهند.
برنامه های شاخصی که کانون فرهنگی هنری مساجد در رواق های «سرود»،«نمایش»،«فیلم»، «ترنج»، «قلم»، «کارآفرینی»، «فن آوری» انجام می دهند، در چه محورهایی است؟
ثبت گروه سرود، آموزش متمرکز مربیان سرود، ثبت اثر تولیدي و اجرائی سرود، ثبت گروه نمایش، ثبت گروه فیلم سازي، تولید فیلم کوتاه، ثبت هنرمندان تجسمی، آموزش متمرکز هنرهاي تجسمی(عکاسی، خوشنویسی، گرافیک)، تولید آثار تجسمی، ثبت اطلاعات شاعران و نویسندگان، آموزش متمرکز نویسندگی و تولید اثر نویسندگی از جمله برنامه هایی است که کانون های مساجد باید در رواق های«سرود»، «نمایش»، «فیلم»، «ترنج»، «قلم» انجام دهند.
همچنین راه اندازی کسب و کار در حوزه فرهنگ و هنر، آموزش متمرکز مربیان کارآفرینی خلاق بچه هاي مسجد، تولید فعالیت های مجازی (اپلیکشن، بازي هاي رایانه ای) و آموزش متمرکز فن آوري اطلاعات بچه هاي مسجد از جمله برنامه هایی است که در رواق های« کارآفرینی» و« فن آوری» باید از سوی کانون های فرهنگی هنری مساجد استان برای کسب امتیاز در طرح ملی «ایران قوی» انجام شود.
نظر شما