به گزارش خبرگزاری شبستان، بیست و ششمین برنامه از سلسله پیش رویدادهای همایش بینالمللی «افول آمریکا؛ روند گذشته و تحولات آینده» با عنوان «افول آمریکا، بیداری ملتها و بلوک شرق» به میزبانی مرکز مطالعات دینی و فلسفی «المعارف الحکمیة» در لبنان برگزار شد. در ابتدای این نشست، دکتر جمال واکیم تحلیلگر برجسته لبنانی در سخنانی گفت: ایران پل اتصالی بین شرق و غرب است، برای همین از قدیم تعامل زیادی بین ایران و چین بوده است و اکنون نیز چین تمایل به استمرار این همکاری ها دارد. آمریکا دنبال این است که به قدرت اول تولید و توزیع اقتصادی در منطقه اوراسیا تبدیل شود و برای همین چین را رقیب خودش می بیند. برای همین الان تمرکز ایالات متحده بر روی تعامل با هند است تا از طریق دریای هند و اتصال آن به دریای مدیترانه منطقه شرق را به غرب وصل کند و خودش حاکم بر آن باشد.
دومین سخنران نشست، ولید شراره کارشناس مسائل سیاسی، با اشاره به چالشهای داخلی ایالات متحده، گفت: مشکل اصلی در اقتصاد آمریکا، عدم مساوات در تقسیم ثروت در داخل است و همین امر منجر به شکاف اجتماعی در این کشور شده است. در موضوع کرونا، زیرساختهای بهداشتی این کشور، توان خدمت رسانی به بیماران را ندارد. آمریکا در زمینه اقتصادی مشکلات ریشه ای دارد و فاصله زیادی است بین حقیقت و آن چه که از قدرت اقتصادی این کشور تصویر شده است.
سومین سخنران نشست، دکتر سیف دعنا از اساتید برجسته لبنانی مقیم آمریکا، در سخنانی گفت:اهداف آمریکا در عراق و افغانستان، سیطره بر این دو کشور بوده و خواسته که آن ها را به کشور مطیع و همراه خود تبدیل و از ایران دور کند؛ اما در این اهداف با شکست مواجه شده و در هر دو کشور غرق شده است. در حال حاضر چین، روسیه، ایران و آلمان در افغانستان با آمریکا می جنگند. خطر اصلی برای آمریکا چین و روسیه است. آمریکا در پایان مرحله تاریخی خودش و مرحله انتقال قدرت است. چین رقیب آمریکا در این مرحله انتقالی است.
آخرین سخنران نشست، زیاد حافظ تحلیلگر لبنانی مسائل بینالمللی، در سخنانی گفت: ریشه شکست اقتصادی آمریکا به دهه هفتاد بر می گردد که سیاست تولیدیاش جای خود را به سلطه بر شریان های اقتصادی جهان و چپاول داد. امروزه چین این شکست اقتصادی را نمایان تر کرده است. دنیا در حال دوری از دلار و پایان دادن به سلطه آن است و این یعنی سقوط دلار و بالتبع، سقوط اقتصادی آمریکا. فعلا شاید نظام جایگزینی برای دلار نداشته باشیم اما این نظام جایگزین در حال خلق شدن است. مثل تجارت کالا به کالا بین کشورها و یا تجارت با واحد پولی داخلی.
مشکلات اقتصادی منطقه جز از طریق همکاری با کشورهای همسایه حل نمی شود. مثلا مشکلات اقتصادی ناشی از تحریم آمریکا در لبنان از طریق همکاری با ایران و ترکیه قابل حل است. ما نباید برای شکست نظام سرمایه داری غربی به سراغ نظام سوسیالیستی چین برویم؛ اسلام در زمینه اقتصاد نسخه دارد؛ به جای تراکم ثروت باید سراغ تولید ثروت و توزیع و تقسیم عادلانه آن برویم.
گفتنی است همایش بینالمللی «افول آمریکا؛ روند گذشته و تحولات آینده» به همت پژوهشکده مشترک شهید صدر (ره) دانشگاه جامع امام حسین (ع) و دبیرخانه مجمع تشخیص مصلحت نظام، و با همکاری بیش از بیست دانشگاه و نهاد پژوهشی در تاریخ ۶ آبان ماه برگزار خواهد شد. علاقهمندان میتوانند جهت کسب اطلاعات بیشتر، به تارنمای همایش به نشانی www.usdecline.info و صفحات مجازی دبیرخانه همایش در رسانههای اجتماعی به آدرس @usdecline مراجعه نمایند.
نظر شما