خلیل رنجبر رئیس آموزش و پرورش استثنایی کردستان امروز در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان کردستان اعلام کرد: پیش بینی میشود امسال بیش از ۲۸ هزارنفر نوآموز با شرکت در برنامه سنجش ارزیابی و جایگاه صحیح آموزشی آنان تعیین شود.
وی با اشاره به اینکه این برنامه برای بیست و ششمین سال متوالی در دو مرحله اولیه و تخصصی با هدف جایدهی صحیح آموزشی و انجام مداخلات بهنگام برای تمام نوآموزان بدو ورود به دبستان استان از ۱۵ تیر با شروع نوبت دهی آغاز و تا پانزدهم آبان ادامه دارد، عنوان کرد: از آغاز اجرای برنامه سنجش نوآموزان بدو ورود به دبستان (چهارم مرداد) تاکنون سلامت 15 هزار و 431 نوآموز در استان سنجش شده است.
رئیس آموزش و پرورش استثنایی کردستان خاطرنشان کرد: برنامه ارزشمند سنجش به عنوان فرصتی برای برنامهریزی آموزشی، مداخله به هنگام، تشخیص و کمک به بهبود کیفیت آموزشی و کنترل عوامل مؤثر بر افت تحصیلی در دو مرحله مقدماتی(غربالگری) و تخصصی دراستان در حال اجرا است.
رنجبر با بیان اینکه از این تعداد نوآموز ارزیابی شده در پایگاههای سنجش، 665 نفر مشکوک به مشکل بینایی، 266 نفر مشکوک به مشکل شنوایی، 43 نفر دارای مشکلات جسمی - حرکتی، 22 نفرمشکوک به اختلال طیف اُتیسم هستند، افزود: دو هزار و 104 نوآموز نیز در مرحله اول آمادگی تحصیلی حدنصاب لازم را کسب نکرده و به مرحله تخصصی ارجاع شدند.
وی با بیان اینکه از این تعداد ارجاعات هوش 1083 نفر نوآموز دیرآموز تشخیص داده شدند، اعلام کرد: 61 نفر نوآموز نیز در این مرحله آموزش پذیر شناسایی و به مدارس با نیازهای ویژه برای ادامه تحصیل معرفی شدند.
رئیس آموزش و پرورش استثنایی کردستان خاطر نشان کرد: از ارجاعات شنوایی 57 نفر نیاز به درمان پزشکی، 11 نفر دارای شنوایی یکطرفه بودند و 12 نفر نیز نیاز به سمعک و معلم رابط داشته و برای ادامه تحصیل به مدارس عادی معرفی شدند.
دبیر اجرایی ستاد سنجش استان با اشاره به اینکه از ارجاعات بینایی 254 نفر نیاز به عینک و 81 نفر تحت درمان آمبلیوپی تشخیص داده شدند، افزود: 21 نفر نیاز به درمان دارویی - جراحی و چهار نفر نیز نیاز به کتاب درشت خط و معلم رابط در مدارس عادی داشته و دو نفر هم به مدارس با نیازهای ویژه جهت ادامه تحصیل معرفی شد.
نظر شما