اقدامات و دغدغه های کانون کارشناسان رسمی دادگستری مطرح شد

نشست خبری اعضا کانون کارشناسان رسمی دادگستری استان کرمان با حضور رئیس هئیت مدیره و اعضا این کانون برگزار و بخشی از اقدامات و دغدغه ها مطرح شد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از کرمان، مهدی رجبی زاده پنجشنبه (1 آبان) در نشست خبری اعضای هیئت مدیره با اصحاب رسانه به مناسبت روز کارشناس، گفت: در سیستم دولتی بخش عمده ای از مسائل کاری ما بدون استفاده و کمک از کارشناسان رسمی دادگستری به نتیجه نمی رسد به خصوص در اداراتی که با مسائل حقوقی در ارتباط است لذا در چهارچوب نظر کارشناس می توانیم کار انجام دهیم و مدیر دولتی این اختیار را ندارد که با نظر خود کاری را انجام دهد.

 

 

 

عضو هیئت مدیره کانون کارشناسان رسمی دادگستری استان کرمان بیان کرد: به طور مثال در اداره منابع طبیعی شاید در طول سال، بالغ بر هزار مورد در سال این اتفاق برای ما می افتد که بدون وجود کارشناسان نمی توانیم کارها را پیش ببریم.

 

 

 

وی ادامه داد: در حال حاضر دغدغه اصلی کشور اشتغال است و مسئولین به دنبال این هستند که به هر نحوی مشکل اشتغال را در کشور حل کنند و واقعاً هم حرف حقی است و الان تعدادی از نمایندگان مجلس با این دید برای حل بخشی از این معضل قرار است یک ماده به مجلس ارائه کنند که برای ایجاد اشتغال از ظرفیت کانون کارشناسان رسمی استفاده کرده و برای اینکه این ظرفیت را ایجاد کنند طرحی را در مجلس می برند که براساس آن افرادی که به عنوان وکیل، کارشناس رسمی، سازمان نظام مهندسی و ...  معرفی شوند نه باید شاغل و کارمند و نه بازنشسته باشند که در صورت تصویب، مشکلاتی در این زمینه به وجود می آورد و با ورود افراد بدون تجربه و سابقه کشور دچار معضلی می شود و تبعات و ضربات جبران ناپذیری خواهد داشت.

 

 

 

رجبی زاده اظهار کرد: دغدغه ما مربوط به فعالیت خود در کانون و دغدغه شغلی نیست بلکه ما کارشناسانی داریم که شاید سالی یکبار پرونده نداشته باشند و امیدواریم نمایندگان نسبت به این دغدغه ما درایت و توجه داشته باشند.

.

 

وی ادامه داد: هر سال کانون کارشناسان با توجه به اعلام نیاز دستگاه قضایی آزمون برگزار و کارشناس مشخص می کند اما بحث این است که شما وقتی که مشکلی دارید می برید پیش فردی که تجربه دارد و ممکن است فردی باشد که در امر کارشناسی تجربه کاری نداشته باشد و باعث می شود مسیر پرونده منحرف شود.

 

 

 

علیرضا کریمی ضمن تبریک روز کارشناس، در این نشست گفت: تشکیلات کانون کارشناسان رسمی دادگستری، تشکیلات مستقلی است و هیچگونه رابطه سیاسی، بودجه ای و اعتباری با تشکیلات دولت نداریم.

 

 

 

مدیر مالی کانون کارشناسان رسمی دادگستری استان کرمان با بیان اینکه ما یاوران عدالت هستیم و نظر تخصصی خود را به دستگاه های قضایی استان ارائه می دهیم، بیان کرد: در سال گذشته بالغ بر 7 هزار ارجاع از ادارات مختلف را جواب دادیم و بر اساس قانون تمام ادارات موظف هستند برای هر بحث کارشناسی که دارند از کانون کارشناسان رسمی استفاده کنند مگر اینکه در جایی کارشناس رسمی نداشته باشیم.

 

 

 

وی ادامه داد: شورای عالی ما، مرکب از منتخبین کانون های استان است که 18 نفر آن را تشکیل می دهند و اینطور نیست هر استانی یک نماینده داشته باشد بلکه استان های کرمان، یزد، هرمزگان باید یک نماینده در شورای عالی داشته باشند که خوشبختانه نماینده این استان ها در شورای عالی از استان کرمان است.

 

 

 

کریمی افزود: یکی از موارد راجع به دستمزدها است که تا یک ماه قبل از عید براساس تعرفه دستمزد مصوب سال 92، کارشناسی می کردیم.

 

 

 

سرهنگ محمدرضا فروزان نیز گفت: بحث کارشناسی وسایل نقلیه یکی از بحث هایی است که مورد گرفتاری همه افرادی است که با این وسیله نقلیه سروکار دارند به خصوص در وضعیت فعلی که وسیله نقلیه به عنوان یک سرمایه ارزشی محسوب می شود و قیمت این وسایل هر لحظه در هنگام رانندگی ممکن است آسیب ببیند.

 

 

 

عضو هیئت مدیره کانون کارشناسان رسمی دادگستری استان کرمان خاطر نشان کرد: افزایش هر لحظه قیمت وسایل نقلیه باعث تغییر به روز میزان خسارت ها  می شود و متأسفانه مشکلات زیادی برای مردم به وجود آورده که کارشناسان وسایل نقلیه هستند که از هیچ طرف به آن ها اجحاف نشود.

 

 

 

محسن پورنامداری نیز اظهار کرد: در حال حاضر  14 دادیار در رشته های مختلف در دادستانی کانون کارشناسان مسئول رسیدگی به تخلفات کارشناسان و در حال انجام خدمت هستند.

 

 

 

دادستان انتظامی کانون کارشناسان رسمی دادگستری استان کرمان با بیان اینکه مجازات 13 گانه برای کارشناسان متخلف پیش بینی شده است که از عدم حضور کارشناس در مرجع قضایی شروع خواهد شد و به گزارش های خلاف واقع و خلاف قانون منتهی خواهد شد، بیان کرد: در حال حاضر تعداد پرونده ها در 7 ماه گذشته تاکنون، 62 مورد به دادسرای انتظامی کارشناسان بوده که از این تعداد 45 مورد آن منتهی به صدور رأی مربوطه شده و 17 مورد آن در دادیاری ها و دادسراها در حال رسیدگی است؛ یعنی به طور متوسط در هر ماه 9 پرونده ورودی داشتیم که این آمار قابل قبول نیست و امیدوارم به گونه ای حرکت کنیم که همکاران کارشناس با توجیه شدن و آموزشی که خواهند دید، آمار را به حداقل کاهش دهیم.

 

 

 

وی در خصوص بیشترین علت شکایات، افزود: شکایات را در تمام رشته ها داریم و متاسفانه علت اصلی شکایات این است که رسیدگی به شکایات در کانون کارشناسان رایگان است بنابراین از این بابت بحث شکایت های واهی رو به افزایش است اما بیشترین شکایات را در رشته های فنی داریم.

 

 

 

نوید طاهری زاده نیز گفت: در ارتباط با بحث اشتغال، یک اشتباهی است که متأسفانه این روزها بسیاری از تحصیل کرده های ما هم دارند.

 

 

عضو هیئت مدیره و دبیر کانون کارشناسان رسمی دادگستری استان کرمان با بیان اینکه کارشناسی شغل نیست، ادامه داد: تمام کارشناسان در محاکم قضایی به قید قرعه انتخاب می شوند یعنی کاملاً شانسی و احتمالی است اما چطور امکان دارد این را شغل محسوب کنیم در صورتی که در طول سال ممکن است یک کار به آن ها ارجاع نشود.

 

 

 

وی ادامه داد: اینکه بحث اشتغال مطرح می شود بسیار خوب است و امیدواریم بتوانیم جوانان بیکار و تحصیل کرده ها را مشغول کنیم اما کارشناس به عنوان یک شغل نمی تواند محسوب شود.

کد خبر 985850

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha