به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان، حضرت آیتالله خامنهای رهبر معظم انقلاب اسلامی صبح (شنبه 3 آبان) دیداری حضوری با رئیس جمهور و اعضای ستاد ملی مقابله با کرونا داشتند که در این دیدار با اشاره به سختتر شدن شرایط زندگی برخی افراد و مشاغل با اجرای جرائم سختگیرانه خاطرنشان کردند: در این زمینه دولت باید بستههای حمایتی را در نظر بگیرد، ضمن آنکه خیّرین و مردم نیز باید وارد میدان شوند و به کمک این افراد بیایند چرا که این کار جزو بهترین کارها و برترین وسایل نزدیک شدن به خدا است.
ایشان با اشاره به اینکه برخی افراد بیکار شده در اثر کرونا، بیمه بیکاری ندارند، گفتند: تأمین اجتماعی موظف است برای حل این مشکل اقدام کند که البته در این قضیه نیز ورود خیّرین از برترین انفاقها است.
در همین راستا نایب رییس اول کمیسیون اجتماعی مجلس از برگزاری نشست فوری اعضای این کمیسیون با وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی به منظور بررسی وضعیت پرداخت بیمه بیکاری به افراد آسیبدیده از شیوع کرونا خبر داد.
ولی اسماعیلی با اشاره به بیانات رهبر معظم انقلاب که تاکید فرمودند برخی افراد در اثر شیوع کرونا بیکار شدند اما بیمه بیکاری ندارند و تامین اجتماعی موظف است برای حل این مشکل اقدام کند به خانه ملت گفته است: ما بعد از تاکید مقام معظم رهبری با وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی تماس گرفتیم و قرار شد روز دوشنبه ساعت یک بعد از ظهر نشستی با حضور آقای شریعتمداری، معاونانش و رییس سازمان تامین اجتماعی برگزار کنیم.
نماینده مردم گرمی در مجلس شورای اسلامی، ادامه داد: در این نشست وزارت تعاون باید گزارشی از اقداماتی که تاکنون برای پرداخت بیمه بیکاری به افراد آسیبدیده از شیوع کرونا انجام داده است، ارائه دهد تا مشخص شود چه اقداماتی صورت گرفته و چه اقداماتی باید در آینده انجام شود.
این نماینده مردم در مجلس یازدهم، یادآور شد: اعضای کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی با برگزاری این نشست به بیانات رهبر معظم انقلاب لبیک گفته و تصمیماتی را برای افرادی که از خدمات بیمه بیکاری محروم ماندهاند و نحوه تامین اعتبارات لازم برای تسریع روند پرداخت حقوق بیکاری به آنها اتخاذ خواهند کرد.
نایب رییس اول کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی، تاکید کرد: البته تاکنون گزارشهای مثبتی در خصوص پرداخت حق بیمه بیکاری به تمام افراد آسیبدیده از شیوع کرونا دریافت کرده بودیم، بنابراین در این نشست به صورت فوری این موضوع را مورد بررسی قرار خواهیم داد تا مانع از تضییع حقوق افرادی که در این شرایط شغل خود را از دست دادهاند، شویم.
بنابراین گزارش، دولت مبلغ ۵۰۰۰ میلیارد تومان اعتبار برای کمک به صندوق بیمه بیکاری و تامین بودجه بیمه بیکاری بیکار شدگان ناشی از کرونا اختصاص داد که با حمایت سازمان برنامه و بودجه و تلاش وزارت کار، سازمان تامین اجتماعی و دستگاه های مربوطه، روند واریز مقرری بیمه بیکاری به متقاضیان مشمول و کارگران بیکار شده در دستور کار قرار گرفت.
بر این اساس مقرر شد تا بیمه بیکاری سه ماه اسفند ۱۳۹۸ و فروردین و اردیبهشت ۱۳۹۹ به کارگران آسیب دیده از کرونا پرداخت شود و سامانه bimebikari.mcls.gov.ir وزارت کار برای ثبت درخواست بیمه معرفی شد ام پس از آن
اداره کل حمایت از مشاغل و بیمه بیکاری وزارت کار اعلام کرد متقاضیان بیمه بیکاری کرونا که از ابتدای خردادماه بیکار شده و افرادی که بیکاری آنها از اسفند سال گذشته تاکنون استمرار پیدا کرده به سامانه جامع روابط کار به نشانی prkar.mcls.gov.ir مراجعه و نوع بیکاری خود را از طریق خوداظهاری اعلام کنند.
به دنبال ثبت افراد در این سامانه دولت تا 9 مهرماه بنا بر اعلام وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی ۵۰۰۰ میلیارد تومان اعتبار از محل حساب صندوق ذخیره و از طریق ثبت نام در سامانه به متقاضیان بیمه بیکاری کرونا پرداخت کرده است. همچنین به تمام کارگاههای تولیدی تسهیلات با نرخ چهار و هشت درصد به ازای هر شاغل ۱۲ تا ۱۶ میلیون تومان و به شرط حفظ اشتغال موجود پرداخت شده است.
یادآور می شود: ثبت نام متقاضیان دریافت مقرری بیمه بیکاری کرونا و افراد بیکار شده از خرداد ماه سال جاری کماکان ادامه دارد و متقاضیان با مراجعه به سامانه روابط کار به نشانی prkar.mcls.gov.ir می توانند روند ثبت نام خود را برای بهره مندی از مزایای بیمه بیکاری دنبال کنند.
نظر شما