توهم آمریکایی

وزیر خارجه آمریکا به تازگی مدعی دخالت ایران در انتخابات پیش روی این کشور شده است و این اولین بار نیست که شاهد چنین توهماتی از سوی مقامات آمریکایی هستیم.

به گزارش خبرنگار سیاست خارجی خبرگزاری شبستان، مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکابه دنبال اعمال تحریم نهاد‌های ایرانی به بهانه مداخله در انتخابات ۲۰۲۰ این کشور گفته بود که واشنگتن مداخله کشور‌های دیگر در انتخابات خود را نپذیرفته و این موضوع را تحمل نمی‌کند و دولت آمریکا از همه ابزار‌های خود برای مقابله و هدف گرفتن افراد و یا کشور‌هایی که تلاش می‌کنند تا در روند سیاسی و انتخابات این کشور دخالت کنند، نهایت استفاده را می‌کند.

 

وزیر امور خارجه ایالات متحده آمریکا طی اظهارات خود بار دیگر به ادعای این کشور مبنی بر دخالت ایران در انتخابات آمریکا اشاره کرد و مدعی شد: ایران قصد دارد تا با کمک زیرساخت‌های رسانه‌ای که دارد، انتخابات آمریکا را ضعیف کند.

پس از آن سعید خطیب زاده سخنگوی وزارت امور خارجه با اعلام احضار سفیر سوییس و حافظ منافع آمریکا در کشورمان از سوی دستیار وزیر و مدیرکل آمریکای وزارت امورخارجه، که در پی انتشار برخی ادعاهای بی‌اساس مقامات رژیم آمریکا در خصوص دخالت سایر کشورها در انتخابات پیش رو در این کشور صورت گرفت، اظهار داشت: جمهوری اسلامی ایران ضمن رد ادعاهای تکراری و گزارشات ساختگی، ناشیانه و متقلبانه مقامات رژیم آمریکا، بار دیگر تاکید می کند برای تهران هیچ تفاوتی نمی کند کدام یک از دو کاندیدای فعلی راهی کاخ سفید شود.

 

وی ادامه داده است: رژیم آمریکا و دستگاههای اطلاعاتی و امنیتی این کشور که سابقه طولانی در دخالت و ایجاد آشوب در انتخابات دیگر کشورها را در پرونده داشته و در دنیای متوهمانه و متقلبانه خود نیز محبوس  هستند، در آستانه انتخابات این کشور ادعای بی اساسی را مطرح می کنند تا با فرافکنی، پروژه غیردموکراتیک و سناریوی از پیش تعریف شده خود را جلو ببرند. دور از ذهن نیست که طراحان  چنین سناریو های بچه‌گانه‌ای، به دنبال انحراف توجهات و افکار عمومی و انجام تحریکات مشکوک در آستانه انتخابات باشند.

 

سخنگوی وزارت خارجه تصریح کرده است: توصیه جمهوری اسلامی ایران به  ایالات متحده آن است که دست از فرافکنی های بیهوده،  اتهام‌زنی های بی اساس و سناریوسازی‌های مشکوک، برداشته و سعی نماید مانند یک کشور عادی در سطح روابط بین‌الملل و  در ارتباط با کشورهای دیگر عمل نماید.

همچنین عباسعلی کدخدایی، سخنگوی شورای نگهبان نیز در صفحه شخصی خود در توییتر  درباره دخالت ایران در انتخابات آمریکا نوشته بود: ایران بارها اعلام کرده در امور داخلی کشورها دخالت نمی کند و فراتر اینکه نیازی به این دخالت نمی بیند.

 

وی افزود: انتخابات آمریکا نیز موضوعی است داخلی که ایران علاقه و لزومی به دخالت در آن نمی بیند. البته ترامپ هم باید بداند دوران دخالت در امور داخلی کشورها به پایان رسیده است!

 

نمایندگان مجلس شورای اسلامی نیز به این ادعای تازه واکنش نشان داده اند و در همین زمینه محمد حسن آصفری، نماینده مردم اراک، کمیجان و خنداب در مجلس شورای اسلامی به اظهارات پامپئو مبنی بر اینکه « ایران به دنبال تضعیف انتخابات آمریکا است» اشاره کرد و به خانه ملت گفت: جمهوری اسلامی ایران هیچگونه دخالتی در روند انتخابات آمریکا ندارد و البته هیچگونه سندی نیز دال بر دخالت کشورمان در انتخابات ایالات‌ متحده وجود ندارد.

 

نماینده مردم اراک، خنداب و کمیجان در مجلس شورای اسلامی افزود: مطرح کردن چنین اظهار نظرهایی  نشان ازیک سناریوی از پیش تعیین شده دارد و بیشتر به دنبال این هستند که با چنین صحبت‌هایی فشار حداکثری را علیه کشورمان بیشتر کنند و همچنین به واسطه اینچنین مسائلی مجددا در مجامع بین‌المللی علیه جمهوری اسلامی ایران قطعنامه صادر کنند.

این نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اظهارات پمپئو مبنی بر دخالت جمهوری اسلامی ایران در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا تاکید کرد: ایران هیچ دخالتی در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا نداشته و برنامه‌ای هم برای دخالت در انتخابات ایالات متحده ندارد هر چند که آمریکایی‌ها همیشه در تلاش بوده اند در انتخابات ایران اقدامات مداخله جویانه ای داشته باشند  و به شکلی انتخابات‌های کشورمان را تحت شعاع مسائل سیاسی خودشان قرار بدهند.

 

عضو کمیسیون شوراها و امور داخلی کشور مجلس شورای اسلامی در ادامه افزود: آمریکایی‌ها در انتخابات سال 88 جمهوری اسلامی ایران دخالت کردند و منجر به فتنه شد و البته می‌خواستند در انتخابات‌های دیگر نیز دخالت کنند تا اهداف خود را پیاده کنند و نهایتا حضور مردم را پای صندوق‌های رای کم رنگ کنند؛ لذا موضوع مطرح شده از سوی وزیر امور خارجه آمریکا از اساس و پایه غیر منطقی و دروغین است.

 

یادآور می شود: انتخابات ریاست‌جمهوری ایالات متحده آمریکا در ۳ نوامبر ۲۰۲۰ مصادف با ۱۳ آبان ۱۳۹۹ برگزار می شود. این انتخابات پنجاه و نهمین انتخابات ریاست جمهوری ایالات متحده آمریکا است. برنده انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۲۰، در ۲۰ ژانویه ۲۰۲۱ مصادف با یکم بهمن ۱۳۹۹ کارش را آغاز می‌کند. این یک انتخابات غیرمستقیم است. رأی‌دهندگان، گزینندگان را انتخاب خواهند کرد؛ گزینندگان نیز در روز ۱۴ دسامبر ۲۰۲۰ رأی نهایی خود برای انتخاب رئیس‌جمهور جدید را به صندوق خواهند انداخ. در نتیجه، مشخص خواهد شد که رئیس‌جمهور فعلی دونالد ترامپ و معاون او مایک پنس به کار خود ادامه خواهند داد، یا رئیس‌جمهور و معاون جدیدی زمام امور کاخ سفید را در دست خواهند گرفت.

کد خبر 986560

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha