از حمله به یک مسجد در سیدنی تا برداشتن موانع از اطراف مسجد ۱۳۰ ساله دهلی

حمله به مسجد «آبرن گلیپولی» در سیدنی، استفاده ۳۵۰۰ لیتر مواد ضد عفونی روزانه در مسجدالحرام و دستور دادگاه عالی به پلیس برای برداشتن موانع از اطراف مسجد ۱۳۰ ساله دهلی ازجمله آخرین اخبار مساجد جهان در ۵ آبان ماه است.

به گزارش خبرنگار گروه مسجد و کانون های مساجد خبرگزاری شبستان، آنچه در ادامه می آید مروری است بر آخرین اخبار مساجد جهان در پنجم آبان ماه:

 

مهمان خانه مسجد کوفه میان سوگواران سامرا، غذای نذری توزیع کرد

 

به مناسبت سالروز شهادت امام حسن عسکری (ع)، مهمان خانه تولیت مسجد کوفه و مزارهای وابسته به آن به زائران سامرا خدمات ارائه داد.

 

مهمان خانه تولیت مسجد کوفه میان زائران سامرا غذای نذری توزیع کرد.

 

شیخ «هادی زنجیل» رئیس بخش امور دینی تولیت مسجد کوفه و مزارهای وابسته به آن گفت: تولیت مسجد کوفه برای ارائه خدمت به زائران شهر سامرا یک هیئت به این شهر فرستاد تا غذای نذری مهمان خانه «سفیر الحسین(ع)» را میان زائران توزیع کنند.

 

 

همچنین بطری های آب آشامیدنی نیز میان زائران مرقد امام هادی(ع) توزیع شد.

 

شعبه شعائر حسینی تولیت مسجد کوفه گفت: شیخ دکتر «فیصل الکاظمی» خطیب حسینی در مراسم سوگواری سالروز شهادت امام حسن عسکری(ع) در مسجد کوفه سخنرانی کرد.

 

این مراسم با رعایت فاصله گذاری اجتماعی برگزار شد و سوگواران از ماسک استفاده کرده بودند.

 

 

 

 

 

این مراسم با رعایت تدابیر پیشگیرانه بعد از ظهر یکشنبه بعد از نماز مغرب و عشاء در مسجد کوفه برگزار شد.

 

حضرت امام حسن عسکری(ع) در سال 260 هجری در سامراء به شهادت رسید. درباره روز شهادت امام بین مورخین اختلاف است. برخی روز هشتم ربیع الاول و برخی روز اول این ماه را روز شهادت او می ‌دانند.

 

حمله به مسجد «آبرن گلیپولی» در سیدنی

 

 

 

 

به نقل از «آناتولی»، مسجد «آبرن گلیپولی» در شهر «سیدنی» استرالیا روز گذشته (یکشنبه 4 آبان ماه) از سوی یک فرد ناشناس مورد حمله قرار گرفت.

 

این فرد ناشناس با حمله به مسجد، شیشه، لوستر، تلویزیون آن را شکست و محتویات آن را تخریب کرد.

 

با این اقدام اهانت آمیز، خسارت های مادی به ارزش هزاران دلار به این مسجد وارد آمد.

 

پلیس استرالیا اعلام کرد که فرد مهاجم را دستگیر کرده است، اما هویت وی و علت این اقدام را فاش نکرد.

 

مسجد آبرن گلیپولی وابسته به ریاست امور دینی ترکیه در سیدنی است.

 

اسلام، چهارمین دین بزرگ در استرالیا، پس از مسیحیت و بی ‌دینی و بودایی‌ گرایی است. جمعیت مسلمانان استرالیا حدود ۵۰۰ هزار نفر است که بخشی از آنان را ایرانیان تشکیل می ‌دهند.

 

حضور مسلمانان در استرالیا قدمت دیرینه ‌ای دارد. اولین گروه از مسلمانان در سال ۱۸۶۰ میلادی توسط انگلیسی ‌ها به این قاره وارد شدند.

 

انگلیسی‌ها هنگام ورود به این منطقه برای شناسایی راه‌ها و کشف طلا در صحراهای استرالیا، مجبور به استفاده از ساربانان افغان بودند و برای نخستین بار ۱۲ ساربان و ۱۲۰ شتر از افغانستان به این کشور مهاجرت کردند. افغان‌ ها برای انجام فرایض دینی خود، مکان ‌های عبادی در مناطق مختلف از جمله در میان صحراها بنا کردند که آثار برخی از آنها تاکنون باقی است.

 

دستور دادگاه عالی به پلیس برای برداشتن موانع از اطراف مسجد ۱۳۰ ساله دهلی

 

 

 

 

به نقل از « indialegallive»،دادگاه عالی دهلی به پلیس این شهر دستور داد تا موانع موجود در مجاورت مسجد 130 ساله واقع در «باسانت ناگار» در «رائو تولا رام» را برطرف کند تا افرادی که برای ارائه نماز از این مکان بازدید می کنند با مشکل روبرو نشوند.

 

دادگاه از پلیس خواسته است ،اطمینان حاصل کند تا در صورتی که کنترل و چک کردن وسایل نقلیه نیاز شود  تعداد کافی از نیروها در این مکان مستقر می شوند تا بتوانند کارهای کنترل را انجام دهند.

 

در این درخواست نامه تاکید شده است که نیروها می توانند 10 متر قبل از ورود وسایل نقلیه به مسجد یا 10 متر بعد از ورود به مسجدکار کنترل وسایل نقلیه را انجام دهند تا مانع ورود نمازگزاران به مسجد نشوند.

 

این دستور توسط قاضی دادگاه پس از مشاهده عکس ارائه شده توسط پلیس و تصویر «Google Earth» صادر شد.

 

دادگاه همچنین پس از مرور عکس هایی که ثبت شده اند اعلام کرد که به نظر می رسد بین واقعیت و نسخه ارائه شده توسط پلیس اختلاف وجود دارد.

 

آنچه به دادگاه از طریق تصویر Google Earth نشان داده شد این است که حصارها به شکل زیگزاگ طراحی شده اند تا اطمینان حاصل شود که هر وسیله نقلیه ای که وارد مسجد می شود می تواند مورد کنترل قرار بگیرد.

 

با این حال ، عکس های ارائه داده شده توسط پلیس نشان می دهد که حصارها فراتر از ورودی ورودی مسجد هستند.

 

دادگاه عالی پس از در نظر گرفتن همه حقایق از پلیس خواسته است كه حصارها را حداقل 10 متر قبل از ورودی مسجد یا جلوتر از ورودی مسجد در جاده برپا كنند تا اطمینان حاصل شود كه هیچ مانعی برای ورود نمازگزاران به مسجد وجود ندارد.

 

پلیس محلی از نوامبر 2019 حصاركشی دور این مسجد را آغاز كرده است كه باعث ناراحتی و شکایت مردم شد و در نهایت پرونده این مسجد در دادگاه عالی مورد بررسی قرار گرفت.

 

استفاده ۳۵۰۰ لیتر مواد ضد عفونی روزانه در مسجدالحرام

 

 

 

 

به نقل از روزنامه «مکه»، «حسن السویهری» مدیر اداره مبارزه با بیماری های واگیردار وابسته به امور فنی و خدماتی عربستان اعلام کرد: برای جلوگیری از شیوع ویروس کرونا در مسجدالحرام، کار ضدعفونی این مسجد افزایش یافته است و تمام تلاش نیروهای خدماتی آن است که فضا خالی از هر گونه ویروس باشد.

 

وی افزود: 33 تیم به صورت شبانه روزی کار ضد عفونی تمامی اماکن مسجدالحرام، صحن های بیرونی و سرویس های بهداشتی را بر عهده دارند.

 

حسن السویهری اظهار کرد: سه هزار و 500 لیتر روزانه مواد ضدعفونی کننده در مسجدالحرام استفاده می شود و این کار با 300 دستگاه انجام می شود.

 

وی تاکید کرد: ریاست کل امور مسجدالحرام و مسجدالنبی(ص) تمام تلاش خود را برای بهداشت بیت الله الحرام به کار بسته است و می خواهد این مکان علاوه بر ضد عفونی دارای تهویه مناسب نیز باشد و جلوی هر گونه انتشار ویروس در این مسجد گرفته شود.

 

ریاست کل امور مسجدالحرام و مسجدالنبی(ص) همچنین 400 دستمال مرطوب ضد عفونی کننده میان زائران توزیع کرده است.

 

دومین مرحله از حج عمره مفرده از یکشنبه هفته گذشته در مسجدالحرام از سر گرفته شده و از 70 درصد ظرفیت این مکان زائران و نمازگزاران در مسجدالحرام حضور دارند.

 

نماز جمعه نیز بعد از هفت ماه تعطیلی به خاطر کرونا در مسجدالحرام اقامه شد.

 

ابتلای نمازگزاران به کرونا، باعث تعطیلی مساجد در اردن می شود

 

به نقل از «المدینه نیوز»، «محمد الخلایله» وزیر اوقاف و امور و مقدسات اسلامی اردن اعلام کرد: نمازگزاران مساجدی که به ویروس کرونا مبتلا شده اند، دست کم به مدت سه روز تعطیل می شوند.

 

وی افزود: نماز جمعه نیز باید در ساعت 11 و 15 آغاز و تا ساعت 12 و 15 پایان یابد.

 

الخلایله همچنین از شهروندان خواست در روز جمعه نماز استسقاء (طلب باران)  بخوانند.

 

وزیر اوقاف و امور و مقدسات اسلامی اردن تصریح کرد: قصد ما از تعطیلی مساجد، جنگ با دین نیست، بلکه هدف از آن حفظ سلامت نمازگزاران و مردم است، همچنانکه دین ما بر سلامت مردم تاکید دارد.

 

وی در ادامه تاکید کرد: روز جمعه گذشته نیز نمازگزاران با رعایت پروتکل های بهداشتی نماز جمعه را اقامه کردند و فاصله گذاری اجتماعی را رعایت کردند.

 

وزیر اوقاف اردن همچنین اهانت به پیامبر اکرم(ص) در فرانسه را محکوم کرد و آن را امری غیر قابل پذیرش دانست.

 

وی افزود: اهانت به پیامبر اکرم(ص) منجر به افزایش اقدامات افراط گرایانه و نفرت انگیز می شود.

 

از روز پنج شنبه (10 مهر ماه) با رعایت شروط تعیین شده درهای مساجد اردن بازگشایی شدند.

 

مسجد «الحسینی» اردن بعد از دو هفته تعطیلی مساجد، مملو از جمعیت نمازگزاران بود که با رعایت پروتکل های بهداشتی وارد مسجد شدند.

 

گفتنی است، اردن طی سه ماه اخیر شاهد افزایش بی سابقه آمار مبتلایان به کرونا بوده است.

کد خبر 986964

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha