«علیرضا نصرآبادی» در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در بیرجند اظهار کرد: منابع طبیعی و آبخیزداری همه ساله در ایام خاص طبق طرح های مرتع داری و شرایط جغرافیایی که بر استان حاکم است؛ اقدام به آزاد سازی مراتع در بازه 80 تا 90 روز می کند.
مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان جنوبی افزود: آزاد سازی مراتع امسال در 450 هزار هکتار از مراتع استان صورت خواهد گرفت که 300 هزار واحد دامی و 6 هزار و 250 خانوار در حوزه دامداری روستایی و عشایر را تحت پوشش قرار خواهد داد.
نصرآبادی ادامه داد: در این 450 هزار هکتار حدود 27 هزار تن تولید علوفه خشک داریم که 37 میلیارد تومان ارزش اقتصادی دارد.
وی با بیان اینکه دامداران در این بازه زمانی 90 روزه باید رعایت ورود و خروج دام را از این هکتار و تعداد و نوع دام را داشته باشند، گفت: در این صورت می توانیم تداوم استفاده از مرتع را داشته باشیم.
مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان جنوبی با بیان اینکه یک حرکت عمومی و ملی در سطح کشور در حال اتفاق است و دامداران تا پایان سال 1399 فرصت درخواست تهیه طرح مرتع داری را باید به اداره منابع طبیعی شهرستان ها علام کنند، گفت: همچنین مرتع داران تا پایان سال 1400 هم نسبت به تصویب طرح ها باید اقدام کنند.
وی تصریح کرد: مزایای این طرح در اجرا این است که پروانه های چرای دام که بازه یکساله دارند، عوارض چرا در طرح مرتع داری حذف و بخشوده می شود.
نصرآبادی با بیان اینکه مدت زمان این طرح ها 30 ساله است و در دفترخانه رسمی طرح مرتع داری به نام دامدار ثبت می شود، گفت: با پیگیری های یکساله اداره منابع طبیعی و آبخیزداری استان و تلاش نمایندگان مردم، استانداری و سازمان جنگل ها، پروانه های چرای دام استان تمدید شد.
وی تصریح کرد: همچنین پرداخت عوارض معوقه چرای مرتع سنوات قبل که در سال های گذشته به واسطه خشکسالی بسیاری امکان پرداخت عوارض چرای دام را نداشتند، امسال بر اساس دستور العمل ابلاغی، قرار شد این افراد از طریق سامانه به روز پرداخت عوارض داشته باشند.
مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان جنوبی گفت: موافقت شد در یک بازه 6 ماهه متقاضیان نسبت به تادیه عوارض گذشته تا پایان سال 97 را به نرخ سال گذشته و به صورت دستی و از سال 99 طبق دستور العمل سازمان از طریق سامانه پرداخت کنند و این حرکت تنها در خراسان جنوبی موافقت شد لذا امیدواریم دامداران جامعه روستای و عشایری از این ظرفیت محدود استفاده کنند.
نصرآبادی با تأکید بر اینکه سال آینده موظف به ابطال پرونده هایی خواهیم بود که نسبت به تعیین تکلیف عوارض چرای دام و تعیین تکلیف پروانه خود قدام نکرده اند، گفت: دامداران باید از فرصت مهیا شده برای پرداخت عوارض استفاده کنند.
وی با بیان اینکه مدیریت چرا در آزاد سازی مراتع استان انجام می شود، گفت: با مدیریت چرای مرتع، مشکلی برای مرتع پیش نمی آید.
مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان جنوبی با بیان اینکه آزاد سازی مراتع استان خراسان جنوبی از 15 مهر ماه تا 80، 90 روز انجام می شود، گفت: این آزاد سازی در 150 منطقه استان در دستور کار است.
نصرآبادی در پایان گفت: مجموعه علوفه هایی که در مراتع استان خراسان جنوبی وجود دارد سالانه 750 تا 800 هزار تن علوفه خشک است.
نظر شما