حفظ اصالت و معاصرت وجه تمایز علامه عسگری با  جامعه روحانیت است

دکتر آذرشب حفظ اصالت و معاصرت در آثار علامه عسگری و اتکال و مقابله با ایستایی را وجه تمایز وی با دیگر روحانیون دانست.

به گزارش خبرنگار شبستان، دکتر محمد علی آذرشب، عضو هیئت علمی دانشگاه تهران در نشست تخصصی علامه عسگری مرزبان تشیع درباره جایگاه کشور در آثار این روحانی بزرگوار گفت: عزت از اصول دین و مبتنی بر خلقت انسان است، از این رو انسان باید توحید را پذیرفته و تنها بر خداوند نه بت‌های مصنوع سجده کند.

وی با بیان این مطلب که کرامت انسان مؤمن از خانه خدا نیز بالاتر است، اظهار کرد: عزت به عنوان فرهنگی قرآنی باید در جامعه نهادینه شود چرا که در منظر اسلام عزت توأم با حیات بوده و از افتخارات مکتب اهل بیت(ع) به شمار می‌رود.

آذرشب با بیان این مطلب که احادیث عترت نشان‌ از تأکید بر کرامت انسانی دارد، تصریح کرد: گستره جهانی تفکر علامه عسگری و تلاش برای افزایش کرامت انسانی مسلمانان در سراسر جهان همواره مورد تحسین بوده تا جایی که رهبر معظم انقلاب نیز این وجهه همت را ستوده‌اند.

 

عضو هیئت علمی دانشگاه تهران با بیان این مطلب که علامه عسگری هیچ‌گاه در برابر انتقادات موضع انفعالی اتخاذ نمی‌کرد، بیان کرد: علامه عسگری در پاسخ به انتقادات به گونه‌ای عمل می‌کرد که شخصیت افراد خدشه‌دار نشود حتی در راه‌اندازی صندوق حمایت از فقرا نیز خود به شناسایی این قشر آسیب‌پذیر جامعه به دور از هرگونه چالش شخصیتی می‌پرداخت.

وی با بیان این مطلب که عزت در مکتب اهل بیت(ع) همواره مورد تأکید علامه عسگری قرار داشته است، ادامه داد: علامه همواره در برابر واژه تشیع مکتب اهل بیت و مقابل اهل سنت نظام خلفا را بیان کرده است که این رویکرد از احترام و اهتمام وی به مذاهب اسلامی و تلاش در پی اثبات جریان‌سازی خلفا در اسلام برخلاف آموزه‌های اهل بیت ناشی می‌شود.

آذرشب مکتب اهل سنت را دارای ریشه در مکتب اهل بیت(ع) دانست و ابراز کرد: علامه عسگری در موارد نزاع میان اهل سنت و شیعیان همچون شهادت حضرت فاطمه با دیدی احیایی به نظریه‌پردازی پرداخته یعنی ابعاد مختلف زندگانی اهل بیت همچون تبلیغ به هدایت‌گری آنها را به جامعه شناسانده است.

وی درباره ویژگی‌های روش تحقیق علامه عسگری در مقایسه با دیگر اندیشمندان تقریب مذاهب اسلامی تأکید کرد: سعه صدر، حوصله، حافظه قوی، قدرت انسجام‌بخشی ذهنی و عدم اتخاذ موضع خاص در برابر تحریکات روایی از جمله ویژگی‌هایی است که علامه عسگری را در مقایسه با دیگر صاحب‌نظران منحصر کرده است.

 

عضو هیئت مؤسس دانشگاه اصول دین با اشاره به برخی نظرات علامه عسگری درباره زیارت معروفه عاشورا گفت: وی معتقد بود برخی عبارات امروزی در این زیارت در اسناد قدیمی مشاهده نمی‌شود البته این نظر علامه عسگری با وجود ایجاد چالش‌های بسیار از طریق ارایه مستندات رد نشد.

وی درباره جایگاه قرآن در اندیشه علامه عسگری بیان کرد: احیاگری در قرآن و تمسک به کتاب الهی رویکرد این روحانی عالیقدر از پرداخت به مصحف شریف بوده است و همواره تلاش داشت که جنبه عبرت‌آموزی مفاهیم وحی را در جامعه احیا کند البته برخی نظرات همچون ناسخ و منسوخ و زراعات متعدد را نفی می‌کند.

وی با اشاره به جایگاه ویژه تربیت در اندیشه علامه عسگری تصریح کرد: این جایگاه به اندازه‌ای مهم بود که بیشتر دانش‌آموزان مدرسه امام جواد که توسط علامه عسگری راه‌اندازی شده است از مبارزان با رژیم بعث عراق به شمار می‌رفتند و در این میان تأثیرات شگرفی بر جای گذاشته‌اند.

 

عضو هیئت علمی دانشگاه تهران در مقایسه ابعاد شخصیتی علامه عسگری با دیگر روحانیون اظهار کرد: حفظ اصالت و معاصرت در کنار یکدیگر وجه تمایز علامه در جامعه روحانیت است چرا که اغلب روحانیون از طریق رجوع به قرآن و سنت از اصالت اندیشه برخوردارند اما در تطبیق این اصالت با شرایط روز جامعه توفیق چندانی نداشته‌اند.

وی خاطرنشان کرد: اصالت، معاصرت، آگاهی مبتنی بر بینش و حرکت در جهت مقاصد اسلام از مهم‌ترین ویژگی‌های علامه عسگری در جامعه روحانیت است که همواره از چاشنی اتکا و مقابله با ایستایی برخوردار بوده است.

شایان ذکر است، نشست تخصصی علامه عسگری مرزبان تشیع سه‌شنبه 14 دی با حضور عضو هیئت علمی دانشگاه تهران در سازمان فعالیت‌های قرآنی دانشجویان کشور برگزار شد.

پایان پیام/

 

کد خبر 9873

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha