نشست اعضای ستاد بزرگداشت دهه کرامت/ ارایه گزارش از فعالیت‌های آستان‌های مقدسه و معرفی استان‌های برتر

نشست مشترک اعضای ستاد بزرگداشت دهه کرامت، امروز چهارشنبه، ۷ آبان برگزار شد و طی آن علاوه بر ارایه گزارش از فعالیت‌های آستان‌های مقدسه، استان های برتر در این عرصه نیز معرفی شدند.

خبرگزاری شبستان، گروه مسجد و کانون های مساجد به نقل از ستاد ارتباطات رسانه‌ای (فهما)، جلسه مشترک و مجازی اعضای ستاد بزرگداشت دهه کرامت کشور و دبیران اجرایی ستادهای استانی، امروز چهارشنبه 7 آبان در محل ستاد هماهنگی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد کشور برگزار شد.

 

موضوع این نشست که به صورت آنلاین برگزار ‌شد، بحث و بررسی پیرامون راهکارهای عملیاتی تحقق شعار خدمت کریمانه در لبیک به فرمایشات اخیر مقام معظم رهبری(مدظله‌العالی) مبنی بر ضرورت گسترش خدمت رسانی به آحاد جامعه با توجه به اقتضائات دوره شیوع ویروس منحوس کرونا بود.

 

حجت‌الاسلام و المسلمین دکتر ارزانی در این نشست طی سخنانی، ضمن تقدیر از فعالیت‌های دستگاه‌ها و نهادهای مختلف عضو در شورای هماهنگی دهه کرامت گفت: آنچه که اهمیت دارد همدلی ارزشمندی است که در این ایام و در راستای خدمت به مردم صورت گرفت؛ قصد داشتیم تقدیر ویژه از نهادهایی که حضور فعال در دهه کرامت داشتند انجام دهیم اما به سبب شرایط فعلی و از سوی دیگر تلاش‌های مختلفی که از سوی همه اعضای شورا صورت پذیرفت کار سختی بود اما سال آینده این اتفاق می افتد.

 

رئیس ستاد هماهنگی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد کشور در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به حدیثی از امام رضا(ع) گفت: امام هشتم شیعیان فرمود: «مَن فَرَّجَ عن مُؤمِنٍ فَرَّجَ اللّه ُ عن قَلبِهِ یَومَ القِیامَةِ» (هر که غم و نگرانى مؤمنى را بزداید ، خداوند در روز قیامت گره غم از دل او بگشاید)، ایام دهه کرامت نیز بهترین فرصت جهت تحقق این مساله است؛ همچنین با توجه به منویات مقام معظم رهبری نسبت به بحث خدمت کریمانه و از آنجایی که امسال شعار این دهه «خدمت کریمانه به رسم اهل بیت» عنوان گرفته بود ، فعالیت ها در چندین عرصه و با همین محور متمرکز شد.

 

وی افزود: مقام معظم رهبری(مدظله العالی) تاکید ویژه ای نسبت به مساله همدلی به ویژه در شرایط کنونی و شیوع ویروس کرونا داشتند، مسجدمحوری و محله‌محوری از جمله مباحثی است که در بیانات ایشان مطرح شد. طبیعتا در راستای تحقق این مولفه ها، هرکدام از دستگاه‌ها و نهادها، به ویژه کانون های مساجد می‌توانند فعالیت چشمگیری داشته باشند و دهه کرامت فرصت مناسبی در راستای تحقق این منویات است.

 

حجت الاسلام و المسلمین دکتر ارزانی در ادامه گفت: با توجه به اینکه کرامت از شاخصه های سیره رضوی است و از سوی دیگر با در نظر گرفتن دغدغه های مقام معظم رهبری، یکی از آستان های مقدسه  می تواند عهده دار جمع‌بندی فعالیت هایی شود که هرکدام از نهادها و دستگاه های عضو در شورای هماهنگی دهه کرامت می توانند در عرصه خدمت کریمانه به منصه ظهور برسانند.

 

وی ضمن تقدیر از کانون فرهنگی هنری حضرت خدیجه(س) گفت: این کانون با اهتمام ویژه بیش از 10 میلیارد تومان کمک‌های مردمی را جمع‌آوری کرده و گوشت قربانی را برای نیازمندان در استان های مختلف ارسال کردند.

 

مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه استان های اردبیل، کردستان و یزد را به عنوان فعال ترین استان ها در دهه کرامت معرفی کرد و افزود: تلاش گسترده ای در سطح استان های مختلف صورت پذیرفت اما پس از بررسی های فراوان این استان ها انتخاب شدند.

 

در بخش دیگری از این نشست مجازی، حسین عبدالهی طی سخنانی با بیان اینکه با وجود شیوع کرونا، ستاد های استانی دهه کرامت در 31 استان کشور تشکیل شد، اظهار کرد: 123 جلسه در سطح استان ها، 374 جلسه شهرستانی برای هماهنگی برنامه های دهه کرامت، 1624 برنامه در فضای مجازی توسط ستادهای استانی و همچنین شورای هماهنگی بزرگداشت ستاد کشوری برگزار شد که از آن میان تعداد 6851 برنامه حضوری بود؛ یعنی بنا بر اطلاعات و گزارش‌هایی که برای دبیرخانه ارسال شد 61 درصد برنامه های امسال در فضای مجازی اتفاق افتاد و 39 درصد برنامه ها در فضای حقیقی انجام شد.

 

وی افزود: همچنین جلسه ستاد بزرگداشت دهه کرامت با حضور قریب به اتفاق اعضا در تهران برگزار شد، همچین سه جلسه نیز به صورت مجازی با حضوردبیران شورای هماهنگی دهه کرامت برگزار شد. از سوی دیگر تشکیل کارگروه های فعال مردمی با محوریت آستان قدس رضوی از دیگر اقدماتی بود که در این ایام انجام شد.

 

عبدالهی در ادامه اظهار کرد: همچنین برنامه های متعددی از سوی آستان حضرت معصومه(س) و بنیاد امام رضا(ع) و البته کارگروه اقوام، ادیان و ملل صورت گرفت که جای تقدیر دارد.

 

در بخش دیگری از این نشست حجت‌الاسلام و المسلمین جواد بهشتی پور با اشاره به برنامه های آستان مقدس حضرت فاطمه معصومه(س) گفت: از چندین سال قبل تاکنون شورای دهه کرامت ورود جدی به حوزه های مختلف به ویژه خدمت به مردم در این ایام خاص داشته است و بسترهای مناسبی فراهم شد تا اقدامات متعددی در بازه زمانی دهه کرامت صورت پذیرد.

 

نماینده آستان مقدس حضرت معصومه(س) در شورای هماهنگی دهه کرامت گفت: از ابتدای ماه محرم امسال، قرارگاهی با عنوان قرارگاه فرهنگی جهادی فاطمی در آستان مقدس کریمه اهل بیت شکل گرفت که رسالت اصلی خود را  خدمت به محرومان و مستضعفان قرار داد به طوری که طی چندین مرحله ارسال غذا و متبکرات آستان به بیمارستان ها و مناطق محروم با مشارکت کمیته امداد امام خمینی(ره)، سپاه و سایر نهادها انجام شد.

 

وی ادامه داد: با تشکیل قرارگاه حدود 4500 بسته معیشتی و قریب به یک میلیون ماسک و بسته های بهداشتی، غذای متبرک طبخ شده در مهمان سرای آستان میان زائران و نیازمندان توزیع شد و در مجموع مبلغ دو میلیارد و دویست میلیون تومان هزینه ای بود که در این ایام به همت قرارگاه فرهنگی جهادی فاطمی با هدف خدمت کریمانه شکل گرفت.

 

حجت الاسلام و المسلمین بهشتی پور تصریح کرد: همچنین بنا داریم در سالروز ورود حضرت معصومه(س) به قم و ولادت آن حضرت کاروان های خدمتی را متشکل از خادمان، گروه های جهادی و امدادگران سلامت که به صورت جهادی در این عرصه فعالیت می کنند به مناطق محروم اعزام کنیم.

 
کد خبر 987761

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha