«عبدالله یوسفی» در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری شبستان با بیان اینکه خراسان شمالی ۹۱ واحد صنایع تبدیلی در بخش کشاورزی دارد، اظهارداشت: این تعداد واحد با ظرفیت ۶۸۸ هزار تُن محصول کشاورزی در استان ایجاد شده و برای بیش از هزار نفر اشتغال ایجاد کرده است.
رییس سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی، میزان سرمایه گذاری در این واحدها را هزار و ۹۰ میلیارد ریال عنوان کرد.
وی تعداد جوازهای تاسیس در این زمینه را ۴۶۶ فقره عنوان کرد و افزود: این جوازهای تاسیس با ظرفیت بیش از دو میلیون تُن محصول کشاورزی بوده که برای هفت هزار و ۸۹۰ نفر نیز پیش بینی اشتغال شده است.
یوسفی افزود: کشاورزی مکانیزه و بازارگرا در شهرستان های راز و جرگلان، مانه و سملقان، فاروج، بجنورد و شیروان، ایجاد صنایع تبدیلی وابسته به دامداری و کشاورزی در شهرستان های راز و جرگلان، مانه و سملقان، بجنورد و شیروان، ایجاد صنایع تبدیلی وابسته به خشکبار در شهرستان فاروج، ایجاد صنایع تبدیلی و بسته بندی محصولات کشاورزی و دامپروری در شهرستان فاروج از اهداف و اولویت این سازمان برای توسعه صنایع تبدیلی و تکمیلی است.
وی افزود: استان خراسان شمالی دارای ۱۱۳ هزار و ۱۷۳ هکتار اراضی زراعی آبی و ۱۱۶ هزار و ۸۱۱ هکتار اراضی زراعی و نیز دارای ۴۵ هزارو ۷۹۶ هکتار باغات است.
وی گفت: بیشتر سطوح اراضی آبی به کشت محصولاتی از قبیل غلات شامل گندم و جو، گیاهان صنعتی شامل پنبه، چغندرقند، آفتابگردان و محصولات علوفه هایی از جمله یونجه اختصاص دارد.
یوسفی تصریح کرد: همچنین عمده باغات استان شامل انگور، سیب، گردو، گیلاس و آلبالو است.
رییس سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی افزود: تولید کل محصولات زراعی آبی و دیم حدود ۸۸۰ هزار و ۳۳۶ تُن و تولید محصولات باغی بالغ بر ۲۹۷ هزار و ۵۸۲ تُن می شود.
وی اظهارکرد: با توجه به شرایط اقلیمی استان انواع محصولات سردسیری شامل غلات، چغندرقند و محصولات نیمه گرمسیری شامل برنج و پنبه و از محصولات باغی گردو، گیلاس، سیب، پسته وحشی و زیتون به عمل می آید.
نظر شما