به گزارش خبرگزاری شبستان، وبینار منطقهای جمهوری اسلامی افغانستان همزمان با سی و چهارمین کنفرانس بین المللی وحدت اسلامی با موضوع ظرفیتهای راهبردی جهان اسلام در مواجهه با بلایا و مصائب در هفته وحدت و به همت مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی به صورت مجازی برگزار شد.
بر اساس این گزارش در این وبینار جمعی از علمای برجسته افغانستان از مذاهب مختلف اسلامی از جمله آیت الله سیدحیدر علوی نژاد استاد حوزه و دانشگاه ولایت هرات، آیت الله محمدهاشم صالحی مدرس رییس شورای علمای شیعه افغانستان، مولوی حبیب الله حسام رییس شورای اخوت اسلامی افغانستان، مولوی خداداد صالح رییس شورای علمای حوزه غرب افغانستان و حجت الاسلام والمسلمین حمید شهریاری دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی به سخنرانی پرداختند.
در ابتدای این وبینار حجت الاسلام والمسلمین شهریاری پرهیز از تفرقه گرایی و تعرض، همکاری جهان اسلام در مقابله با دشمنان، هم افزایی در امنیت، دانش و قدرت سیاسی، خودسازی امت اسلامی و رشد اخلاقی در فضای عمومی جوامع اسلامی و برپایی تمدن نوین اسلامی را پنج محور اساسی عنوان کرد و گفت: پرهیز از تفرقه گرایی و تعرض در جهان اسلام به این معنا است که بدانیم دشمنان درصدد ایجاد تفرقه، جدایی و جنگ در جهان اسلام هستند تا ثروت آنان را به یغما ببرند.
وی افزود: ایجاد درگیری، نزاع و جنگ میان جوامع اسلامی، ترور شخصی های وحدت گرا و تأثیرگذار، تکفیر و فرقه گرایی افراطی در میان مسلمانان، نزاعهای خیابانی و گریبانگیریهای فرد به فرد یا گروه به گروه و مشاجره، حرمت شکنی و توهین از جمله مواردی است که به تفرقه و جدایی میان ملت های مسلمان می انجامد که باید با توجه به دستورات دینی با آن مقابله کرد.
همچنین آیت الله صالحی مدرس در این وبینار با بیان اینکه وحدت، انسجام و اخوت از اهم واجبات و اساس اسلام است، گفت: بعد از توحید مسئله ای مهمتر از وحدت در اسلام وجود ندارد و باید مسلمین با هم متحد باشند.
وی با بیان اینکه اول علماء و دوم امرا باید در مسیر ایجاد وحدت قدم بردارند، گفت: علما به خاطر این که صاحب نفوذ در میان مردم هستند و امرا به خاطر این که دارای قدرت هستند ولی از امرا تا کنون دیده نشده است که قدمی در راه وحدت بردارند زیرا قدرتشان به خطر می افتد؛ بنابراین علما باید جهان اسلام را به وحدت و یگانگی دعوت کنند.
در ادامه مولوی حبیب الله حسام با تأکید بر اینکه اگر ما مسلمانان در این عصر به وحدت نرسیم مانند لقمهای بر شکم دشمنان خواهیم بود، افزود: امت اسلامی به اقتدار و قدرت مادی نیاز دارد و رسیدن به قدرت مادی و معنوی تنها در سایه وحدت ممکن است زیرا با وحدت منافع اسلام محفوظ میماند و از مظلومین مسلمان در هر نقطه از جهان دفاع میشود.
رییس شورای اخوت اسلامی افغانستان با بیان اینکه امت اسلامی از درون با فتنههای نفاق و کشمکش روبرو است، گفت: دشمنان اسلام راه پیروزی را در نفاق در دنیای اسلام جستجو میکنند و نفاق به دشمن فرصت میدهد که امت اسلامی را به شکست برساند.
همچنین مولوی خداداد صالح در این وبینار با بیان اینکه شیعه و سنی هر دو نماز میخوانند و هر دو قبله مشترک دارند ، افزود: در این میان عدهای جاهل و نادان از دو طرف به سب و فحش مقدسات یکدیگر میپردازند و بر اختلافات دامن میزنند که یا مزدور دشمن هستند و یا فهم و درکی از اسلام ندارند.
سپس آیت الله علوی نژاد با بیان اینکه کرونا ظرفیت تمدنی، فرهنگی و معنوی دین اسلام را به جهانیان نشان داد، گفت: از جنبه فرهنگی، مواسات و همدلی و کمک مؤمنانه که از دستورات دینی است به آسیبدیدگان کمک کرد و از طرف دیگر پزشکی با رویکرد معنویت نشان داد که تا چه اندازه می تواند تأثیر بیشتری بر درمان داشته باشد.
در ادامه حلیمه حسینی رییس بنیاد آشیانه جوان با تأکید بر اینکه جهان اسلام که امروز از آسیب پذیرترین جوامع جهان است، گفت: خداوند وقتی از همکاریهای اسلامی و تعاون صحبت می کند در کنار آن می فرماید در گناه و تعدی با یکدیگر همکاری نکنید ؛بنابراین همکاری ما باید در امور خیر باشد نه در امور شر و جنایت بر علیه کشورهای مسلمان و مردم مظلوم جهان.
وی گفت: امروز آمارها نشان میدهد که وقتی مشکلات هجوم آورد بیشترین تلفات در جوامع غربی از بین ضعیفترین افراد و کسانی است که منفعتی برای نظام سرمایه داری نداشتند در حالی که در کشورهای اسلامی که ارزش های اسلامی رشد کرده بود شاهد این هستیم که برخی نان خود را با همسایه خود تقسیم میکردند و برای حفظ جان سالمندان به آنها خدمت می کردند.
در ادامه مولوی محمد مختار مفلح رهبر نهضت اسلامی افغانستان با بیان اینکه ظرفیتهای علمی اسلامی مغفول ماندهاند، گفت: از مشکلات مهم در کشورهای اسلامی عدم خودباوری در حوزه علم و تکنولوژی است و نگاه ما به سمت غرب است در حالی که خیلی از کشورهای اسلامی و دانشمندان مسلمان دستاوردهای خوبی دارند و میتوانند الگویی موفق برای دیگر کشورهای مسلمان باشند.
همچنین سنچارکی معاون سابق مطبوعاتی وزارت فرهنگ و اطلاعات افغانستان با بیان اینکه باید ظرفیتهای کشورهای اسلامی را برای کمک رسانی به کشورهای ضعیف و تحت ستم بسیج کنیم، گفت: رهبران جهان اسلام باید با همکاری با رهبران سایر ادیان الهی، نهادهای بین المللی و شرکتهای دارو سازی که فقط نگاه اقتصادی دارند را تحت فشار قرار دهند تا از تولید دارو و واکسن نگاه اقتصادی نداشته باشند و با اهداف بشر دوستانه و حقوق بشری واکسن کرونا را تولید و رایگان در اختیار تمامی مردم جهان قرار دهند.
در ادامه محمد اسماعیل حقانی استاد دانشگاه الغیاث هرات با تأکید بر اینکه همه ما باید با اصولی که ما را به وحدت دعوت میکند چنگ بزنیم، گفت: کلمه توحید به معنی وحدت است و نماز خواندن و حج از نمادهای وحدت است، ماه مبارک رمضان و روزه و زکات ثروتمندان به فقرا همگی برای وحدت است بنابراین ما در دین نمادهای زیادی برای وحدت داریم.
نظر شما