اربعین؛ ایستگاه بازگشت و تحلیل واقعه کربلا

حجت الاسلام مبلغی با بیان این مطلب که جنبه عقلانی در اربعین بیش از عاشورا غلبه دارد، گفت: اربعین و زیارت آن ایستگاه بازگشت و بازتحلیل این واقعه جانسوز است.

حجت الاسلام والمسلمین احمد مبلغی درباره جایگاه اربعین حسینی در میان شیعیان به خبرنگار شبستان گفت: اربعین در ارتباط با قیام امام حسین (ع) از جایگاهی محوری برخوردار است که فراتر از این جایگاه باید به عنوان یک شاخص هم مورد توجه ویژه قرار بگیرد.

وی با بیان این مطلب که برای اربعین حسینی زیارتی ویزه حاوی مضامین غنی وارد شده است، اظهار کرد: این زیارت در جلب توجه ما به ماهیت قیام تاریخی سیدالشهداء (ع) و نیز کسانی که در سپاه کفر این واقعه جانسوز را رقم زدند نقشی اساسی ایفا می کند.

حجت الاسلام مبلغی ادامه داد: بنابر محتوای زیارت اربعین ما درمی یابیم که امام حسین (ع) در این قیام در موضع نصیحت گری و دلسوزی قرار داشته اند و هرگز از موضع جنگ و خونریزی سخن نگفته اند. در نهایت در این راه به دلیل فرو رفتن جامعه در منجلاب مکر و نیرنگ هستی خود را ایثار کردند.

استاد حوزه با اشاره به تصریح زیارت اربعین بر به ارمغان آوردن نصر و پیروزی توسط قیام امام حسین (ع) افزود: علاوه بر این بند بند خطبه های امام نیز بوی خیرخواهی و نصیحت دارد. در حالی که سخت ترین مصداق خشونت علیه ایشان روا داشته شده است.

وی با اشاره به تصریح سیدالشهداء (ع) بر اهدای خون خود در راه خدا برای نجات بندگان از ظلمت جهل در زیارت اربعین ابراز کرد: زیارت اربعین به خوبی این ایثار برای نجات امت از ظلمت و ذلت را به تصویر می کشد.


تصریح جهالت جامعه در زیارت اربعین
حجت الاسلام مبلغی درباره مضامین زیارت اربعین بیان کرد: مضامین متعددی را از این زیارت می توان دریافت. نخست آنکه جامعه در جهل بسر می برده است به گونه ای که از آن وضعیت به بازگشت به جاهلیت پیش ازاسلام تلقی شده است. این حضرت سیدالشهداء و قیام تاریخی ایشان بود که توانست جاهلیت را منقطع کند و امت را به مسیر بازگشت به اسلام ناب هدایت کند.

وی تاکید کرد: همچنین جامعه دوران امام حسین (ع) در یک تشویش و اضطراب فرهنگی بسر می برد. این جامعه پیش از قیام امام حسین (ع) در تحیر برخاسته از ضلالت، گمراهی و فرو رفتن در منجلاب نادانی بود و در نگرانی و تشویش بسر می برد.

حجت الاسلام مبلغی قیام تاریخی کربلا را زمینه ساز شفاف سازی جامعه و هدایت آن به مسیر اسلام ناب محمدی دانست و عنوان کرد: چنین بازگشت دادن از ضلالت و گمراهی و هدایت به مسیر صحیح زندگی تنها از امام حسین (ع) و قیام تاریخ ساز ایشان برمی آمد امری که زیارت اربعین بر آن صحه می گذارد.

 

خدا؛ طرف معامله سیدالهشداء (ع) در واقعه کربلا

استاد حوزه علمیه قم با بیان این مطلب که طرف معامله امام حسین (ع) در این قیام خداوند بود نه امت گفت: این یعنی باطن قیام امام حسین (ع) توجه به خداوند همراه با صبر، استقامت و خلوص نیت بوده است.

وی با اشاره به فرازهای ده گانه زیارت اربعین تصریح کرد: عبارات این زیارت شریفه نشان می دهد که انقلاب حسینی چه ماهیت و نقشی داشته و چگونه جهالت زدایی کرده است. از سوی دیگر امام حسین (ع) را به عنوان شاخص و حجت تشخیص حق از باطل معرفی می کند.

 

اربعین ایجاد فضای عقلانی پس از عاشورا
حجت الاسلام مبلغی با بیان این مطلب که فرازهای زیارت اربعین راه هر عذر و بهانه را پس از قیام تاریخی امام حسین (ع) بر بهانه جویان می بندد، اظهار کرد: اربعین به معنای ایجاد فضای عقلانی توجه به امام حسین (ع) و قیام تاریخی ایشان از جایگاهی خاص برخوردار است و قرائت زیارت مخصوص این روز از سوی بزرگان مورد تاکید و توصیه است.

وی با بیان این مطلب که وجه عقلانی و منطقی در اربعین غلبه بیشتری دارد، ادامه داد: ما یک عاشوار داریم و یک اربعین که از عاشورا به اندازه 40 روز فاصله گرفته است، اربعین ایستگاه بازگشت، بازنگری و بازتحلیل واقعه عاشورااز طریق توجه لحظه به لحظه به این مصیبت جانسوز است.
حجت الاسلام مبلغی تاکید کرد: اربعین زمانی است که ما 40 منزل از عاشورا فاصله گرفته ایم و نیاز به بازگشت به آن داریم. از این رو است که اربعین و قرائت زیارت آن را معیار تشخیص مومن قرار داده اند.

وی اربعین را جایگاه تبلور آموزه های حسینی خواند و بیان کرد: پیام اربعین عقلانیت حسینی و شناخت راه امام (ع) است. در حقیقت اربعین محل بروز نشانه ها است. از این رو ادبیات آن با عاشورا فرق دارد.


اتصال به امام با فرازهای زیارت اربعین
حجت الاسلام مبلغی با اشاره به اختصاص بخشی از زیار اربعین به سلام های خاص افزود: این بخش ما را به امام (ع) متصل می کند. بخش دیگر از این زیارت به سخن گفتن با خدا اختصاص دارد با خدا راز و نیاز می کنیم و او را سپاس می گوییم که سیدالشهداء (ع) را مواریث انبیاء قرا داد.

وی اعلام کرد: بخش دیگری از این زیارت به ماهیت شناسی مخالفان و قاتلان امام پرداخته و معرفی می کند افرادی را که در دنیا راه های نفسانی را برگزیده و آخرت را کنار گذارده اند. این ها ماهیت نفاق دارند و راه جهنم را برای خود هموار کرده و معنویت و دین را به صورت کلی از دست داده بودند.

حجت الاسلام مبلغی با اشاره به جلب توجه زائر به مصائب امام حسین (ع) با قرائت زیارت اربعین خاطرنشان کرد: توجه به جایگاه امام (ع) و ارتباط ایشان با دین، معنویت و شریعت و و برقراری ارتباط قلبی با امام (ع) از دیگر دستاوردهای زائر اربعین از طریق قرائت زیارت این روز است.

پایان پیام/


 

کد خبر 98889

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha