الهام هایی از طبیعت که مجسمه شدند

۱۲ هنرمند در رویداد «مجسمه و طبیعت» کیش گردهم آمده اند و با استفاده از تصاویر ذهنی‌شان و الهام از طبیعت آثاری با امضای خودشان خلق می کنند که زینت بخش باغ مجسمه کیش خواهد بود .

 

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان، طبیعت همواره می تواند منبع الهام خوبی برای خلق آثار هنری باشد، علاوه بر طبیعت شرایط اقلیمی، فرهنگی و قومی هر منطقه نیز می تواند در خلق یک اثر هنری تاثیر گذار باشد؛ اصولا سمپوزیوم های هنری با هدف فراهم ساختن شرایط مطلوب برای عنیت بخشیدن به ایده‌های هنری و بهره‌برداری از آثار به منظور تلطیف فضای شهری برگزار می‌شوند، بر اساس همین دیدگاه اغلب سمپوزیوم های هنری و بوِیژه مجسمه برای عملی کردن ایده های ذهنی هنرمندان و ایجاد لذت بصری در میان شهروندان برگزار می شود و از طرفی می تواند زمینه تعامل و گفتگو میان هنرمندان و شهروندان را ایجاد کند.

رویداد «مجسمه و طبیعت» دومین سمپوزیم مجسمه و طبیعت است که از 28 مهر در جزیره کیش آغاز بکار کرده و تا 16 آبان میزبان هنرمندان است. اولین رویداد«مجسمه و طبیعت» بهمن ماه سال گذشته برگزار شد و آثار برآمده از این سمپوزیوم در باغ مجسمه کیش جانمایی شد.

 

 

احسان گرایلی، دبیر برگزاری سمپوزیوم «مجسمه و طبیعت» درباره اهداف برگزاری این رویداد هنری به خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان می گوید: این سمپوزیوم با هدف تلفیق مفهوم عام طبیعت و مجسمه برای بازنگری به طبیعت از سوی هنرمندان شکل گرفته است. در این سمپوزیوم هنرمندانی شرکت داده شده‌اند که آثارشان سبک و شاخصه اصلی دارد و این آثار از بین آثاری انتخاب شده که به گونه‌ای امضای آن هنرمند در اثر وجود دارد. هنرمندان در آثار ارائه شده در این سمپوزیوم یک بازنگری از تصویر ذهنی‌شان با طبیعت بوجود آورند.  رویداد دوم در ادامه روند سمپوزیوم اول برگزار می شود با این تفاوت که در این دوره مفهوم طبیعت عمومیت بیشتری دارد و به فرهنگ، جغرافیا و محیط بهای بیشتری داده شده است تا فرهنگ و طبیعت جزیره کیش نمود بیشتری داشته باشد.

برای برگزاری  دومین رویداد «مجسمه و طبیعت» 17 هنرمند دعوت شدند که از بین آنها آثار 12 هنرمند پذیرفته شد و در این سمپوزیوم شرکت  کردند .  در واقع هنرمندان شرکت کننده  در این رویداد انتخاب شده هستند تا هر کدام  اثری متناسب با اقلیم و جغرافیای کیش و خلق کنند و این اثر در باغ مجسمه شهر جانمایی شود.

 

 

هنرمندان شرکت کننده در این رویداد اغلب جوانان هستند، اما در میان انها  مجسمه سازی هم حضور دارند که با بیش از 3 دهه فعالیت پیشکسوت  بحساب می آید. «محمدرضا ذبیح اله زاده» هنرمند مجسمه ساز بابلی که استاد دانشگاه هنرهای زیباست در کنار جوانانی که برخی از آنها از شاگردان وی هستند در یک سایت به مجسمه سازی مشغول هستند،  این هنرمند با اثر« گردونه مهر»  در این سمپوزیوم حضور دارد. آرش غنچه پور، مهدی محسنی تکلو، امین بلاغی اینالو، محمد بیک زاده، حسین تک زارع، حسین شناور، مهدی شیراحمدی، حسین شیری، محمد علیزاده، آناهیتا قاسمخانی و مژگان ملا حسینی هنرمندان حاضر در رویداد «مجسمه و طبیعت» هستند که هر کدام  سابقه حضور در چندین سمپوزیوم  داخلی و بین المللی دارند و علاوه بر آن برپایی چندین نمایشگاه در گالری های هنری  را در کارنامه خود دارند .

در این سمپوزیوم هنرمندانی  انتخاب شده‌اند که آثارشان سبک و شاخصه اصلی دارد و آثارشان از بین آثاری انتخاب شده که امضای  خودشان است و شاید یکی از ویژگی های خوب رویداد «مجسمه و طبیعت» غیر رقابتی بودن آن است اینکه هنرمندان با فراغ بال در کنار یکدیگر مشغول کار هستند و قرار است هر اثر در باغ مجسمه جانمایی شود.

 

 

«محمود محرومی»، دبیر هنری و اجرایی  رویداد «مجسمه و طبیعت» درباره  چگونگی دعوت از هنرمندان برای شرکت در این رویداد به خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان می گوید:  عموما سمپوزیم ها فراخوانی دارند و برخی هم به صورت فراخوانی برگزار نمی شوند و هنرمندان کیوریت می شوند در این سمپوزیوم هنرمندان کیوریت بر اساس توانمندی و سابقه کار و تفکری که  در مجسمه سازی در فضای همگانی داشتند انتخاب شدند و بصورت قاطع می گویم آنها را انتخاب کردیم. این رویداد یک استیتمنتی داشت که یکی از  پارامترهای آن توجه به هنر در فضای همگانی و یک بخش هم توجه  به طبیعت و اقلیم کیش بود. منظور ما طبیعت، گل و درخت و دریای کیش نبود، بلکه  منظور مردمانی که در کیش زندگی می کنند، اقلیم، جغرافیا و زیست بوم  بود  و ما بر اساس این بیانیه از این هنرمندان خواستیم که در  چهارچوب این بیانیه کار کنند.

 

شاید یکی از بزرگترین وِیژگی های چنین رویداد هایی آوردن هنر به میان مردم باشد مردمی که تنها آثار هنری را می توانستند در گالری هنری ببینند و پروسه خلق یک اثر هنری هم بی خبر باشند اما حضور یک گروه هنرمند در یک نقطه ای از شهر به مدت طولانی در کنار هم و خلق اثر هنری شهروندان بی خبر یا کم علاقه به هنر را هم درگیر مسئله کند اینکه پس از آن اگر در میادین شهری یا در خطوط ساحلی اثر مجسمه ای را مشاهده کردند از خود بپرسند این چیست و چرا در اینجا جانمایی شده است و همین باعث درگیر شدن آن ها با اثر هنری شود که در شهر می بینند وقتی مردم کار هنری را می ببیند قطعا حساسیت هایشان به مبلمان شهری بیشتر می شود و از مدیران مطالبه گری خواهند کرد که این اثر اگر فلان مکان جانمایی می شد بهتر بود.

 

«احسان گرایلی» درباره جاذبه های آوردن هنر از گالری ها به سطح عموم جامعه برای مردمی که با هنر آشنایی چندانی ندارند، می گوید: کیش ظرفیت بسیار خوبی برای ارایه فعالیت ها و دستاوردهای فرهنگی و هنری ایران دارد، چون از همه شهرها و مناطق ایران و حتی از خارج از کشور به این شهر سفر می کنند و یک فضای جمع و جوری دارد که هر اثر هنری را که در اینجا جانمایی کنید به راحتی در معرض دید مخاطب قرار می گیرد، بنابراین هر رفتار و فعالیت فرهنگی و هنری که تم فرهنگی داشته باشد می تواند در ارتقای سواد بصری و فرهنگ اقلیم اثرگذار باشد و از طرفی مردم را مطالبه گر کند.

 

آثار برآمده از رویداد «مجسمه و طبیعت» قرار است همزمان با روز کیش در باغ مجسمه این شهر جانمایی شوند البته ممکن است برخی از این آثار در سطح شهر نیز نصب شوند چون ممکن است با فضای مجسمه های باغ همپوشانی داشته باشند و یا به لحاظ ابعاد به این باغ نخورند و در جاهایی دیگر نصب شوند قطعا باغ مجسمه کیش می تواند به جاذبه های گردشگری کیش بیفزاید و از از طرفی محفل گفتگوی اهل هنر شود و همچنین به یکی از بازارهای بزرگ هنر در خلیج فارس تبدیل شود. بیراه نیست اگر این مکان به محل درآمدزایی اقتصادی برای هنر تبدیل شود، باید منتظر ماند و دید که آیا در گذر زمان هم فعالیت های هنری  اینچنینی ادامه خواهند داشت یا خیر یا اینکه با تغییر مدیران اینها هم تعطیل می شوند؟

کد خبر 989954

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha