خبرگزاری شبستان، جهان اسلام، صحن حضرت فاطمه(س) به عنوان بزرگترین پروژه توسعه صحن مطهر علوی و از مهمترین طرح های زیرساختی این آستان به شمار می آید.
مساحت صحن حضرت فاطمه(س) بالغ بر 61 هزار مترمربع است که چهار برابر صحن قدیمی حرم مطهر است. ساختمان این پروژه مشتمل بر 4 طبقه است و رواق های بزرگ متعددی دارد.
این پروژه از ضلع غربی حرم مطهر آغاز شده است تا آرامگاه صافی صفا و مقام امام زین العابدین (ع) ادامه دارد. 50 درصد از این پروژه به فضای عبادتی و زیارتی اختصاص دارد. فضای عبادتی و زیارتی شامل یک مصلای بزرگ و همه خدمات رفاهی مانند مهمانسرای زایران، سرویس بهداشتی و غذاخوری است.
در صحن فاطمه (س) همچنین دو ساختمان وجود دارد که یکی از آنها ساختمان موزه با مساحت سه هزار متر مربع و در سه طبقه است که برای نگهداری و نمایش آثار تاریخی و اشیای نفیس ساخته شده است و دیگری ساختمان بخش های اداری و کتابخانه آستان علوی با مساحت سه هزار متر مربع و در پنج طبقه است که یک میلیون کتاب در آن جای می گیرد، این ساختمان به کارگاه ترمیم نسخه های خطی نیز مجهز است.
در این پروژه یک شبستان بزرگ برای برگزاری درس های حوزه و سخنرانی های دینی اختصاص داده شده است. در زیر صحن حضرت فاطمه(س) پارکینگی برای خودروها در نظر گرفته شده است.
مسئولان آستان مطهر علوی در داخل پروژه صحن فاطمه(س) دو صحن را به نام های «صحن حضرت محسن» و «صحن حضرت رقیه» نامگذاری کردند. این دو صحن برای برنامه های فرهنگی، آموزشی و مذهبی ویژه کودکان و نوجوانان اختصاص دارند.
معماری این پروژه براساس معماری اسلامی طراحی شده است و تجهیزات مدرن مانند سیستم تهویه و پله برقی و آژیر خطر در این پروژه به کار گرفته شده است.
نظر شما