اربعین یک پدیده بزرگ و ابر رویداد زیارتی/ تحلیل و بررسی اربعین سرخ در مجموعه تلویزیونی نجلا

امامی از برگزاری نشست تحلیل و بررسی مجموعه تلویزیونی نجلا یکشنبه ۱۸ آبان ماه ساعت ۱۹ به همت اندیشکده راهبردی اربعین دانشگاه امام صادق خبر داد.

به گزارش خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان، فاطمه کریم اللهی؛ سریال نجلا از شبکه سه سیما پخش شد. این سریال به کارگردانی «خیرالله تقیانی پور» و تهیه‌کنندگی «سعید سعدی»، حول داستانی عاشقانه پیرامون مناسبت اربعین ساخته شده است.

قصه‌ی این سریال سال ۱۳۵۸ اتفاق افتاده ودرباره دختری به نام "نجلا است" که به پسری عاشق به نام "عبد" در آن اوضاع آشفته و نا امن وعده‌ای می‌دهد که اگر پسر بتواند او را از مرز رد کند و به زیارت اربعین برساند در مقابل به او پاسخ مثبت می‌دهد. اما همه این‌ها در طول مسیر دست‌خوش اتفاق‌هایی می‌شود.

 

 

ماجرای "نجلا" به اربعین سرخی برمی‌گردد که سال 1358 می‌گذرد. زمانی که رژیم بعث برای اینکه جلوی جلسات مذهبی شیعیان را بگیرد در یکی از همین اربعین‌ها (اربعین سرخ) کلی از زائران را قتل عام کرد و آن سال به اربعین سرخ معروف شد؛ داستان این سریال حول آن محور و اتفاق می‌چرخد. از عشق زمینی به عشقی عرفانی و آسمانی می‌کشاند؛ همان عاقبت بخیری که پدران و مادرانمان می‌گویند ختم می‌کند. سیر و سلوکی رخ می‌دهد معنی و مفهوم عشق از منظر دیگری به رخ کشیده می‌شود.

 

 

بنابراین گزارش اندیشکده راهبردی اربعین دانشگاه امام صادق در راستای پخش این سریال نشست تحلیل و بررسی مجموعه تلویزیونی نجلا را با حضور منتقادان و کارگردان و نویسنده این سریال برگزار می کند.

«سید مجید امامی» در گفت وگو با خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان در خصوص این نشست گفت: اگر ما زیارت اربعین را به عنوان یک پدیده بزرگ و ابر رویداد زیارتی فرض کنیم. جای این مسئله هست که مجموعه ای از آثار نمایشی و هنری برای بازخوانی و انعکاس معانی و دورن زایی این ابر رویداد تولید شود در حوزه مستند های تلویزیونی و هنرهای تجسمی در هشت سال گشذته کارهای خوبی انجام شده است اما در ژانر سریال  تلویزیونی هیچ کار ویژه ای مانند سریال نجلا انجام نشده است.

مدیر اندیشکده راهبردی اربعین دانشگاه امام صادق علیه السلام افزود: سریال نجلا بخش مهم و ضربآهنگ درام فرعی خود را بر دوش تجربه زیارت سخت و صعب در زمان حاکمیت رژیم بعث عراق و حکومت صدام و حاکمیت روابط ایران و عراق یک اثر تحسین برانگیز کرده است.

 

 

امامی خاطر نشان کرد: در سریال تلویزیونی «نجلا» لوکیشن ها بیشتر در طریق الشط یا همان طریق العلما بود و واقعا مخاطبین را متاثر می کرد و حال و هوای پیاده روی اربعین را در خاطر همه زنده می کرد.

وی ادامه داد: اخیرا اندیشکده راهبردی اربعین دانشگاه امام صادق با سیما فیلم روابط کاری بسیار خوبی برقرار کرده است که نتیجه آن تولید فیلمنامه و ارایه طرح هایی در ژانر اربعین و زیارت است. در واقع مسئله سریال سازی دینی مسئله سوژه و طرح و فرم است وگرنه مخاطبان استقبال خوبی از ماجرای اربعین و مباحث مذهبی به ویژه زیارت می کنند.

مدیر اندیشکده راهبردی اربعین دانشگاه امام صادق علیه السلام گفت: نشست تحلیل و بررسی مجموعه تلویزیونی نجلا با حضور آقایان محمد تقی فهیم؛ منتقد و کارشناس سیما؛ دکتر عبدالکریم خیامی، عضو هیئت علمی دانشگاه امام صادق(ع) ، خیر الله تقیانی پور، کارگردان سریال نجلا و حسین امیر جهانی، نویسنده سریال نجلا یکشنبه 18 آبان ماه ساعت 19 از طریق آدرس http://vc.isu.ac.ir/ch/arbaeen-isu به صورت مجازی برگزار می شود و در این نشست از کارگردان و نویسنده این سریال تقدیربه عمل می آید.

امامی افزود: از پژوهشگران و  اندیشمندان حوزه رسانه و علاقه مندان به سریال سازی با موضوعات دینی و مذهبی برای حضور و استفقاده از نشست دعوت می شود. البته این آغاز ماجرا است چرا که درصدد هستیم در اندیشکده راهبردی اربعین دانشگاه امام صادق علیه السلام سایر فیلم ها و سریال هایی که به موضوع زیارت نزدیک هستند را مورد بازخوانی قرار دهیم .

 

 

کد خبر 990744

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha