به گزارش خبرنگارخبرگزاری شبستان از سمنان، «مهدی جمال »در نشستی با اعضای هیئت امنای مسجد جامع سمنان گفت: باغ نیز جزو عرصه مسجد است و اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان سمنان مجوزی برای ورود به حریم باغ ارائه نمیکند.
مدیر کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان سمنان با تاکید بر اینکه این اداره کل از احیای باغ تاریخی مسجد جامع سمنان حمایت میکند ادامه داد: باغ مسجد جامع مورد مطالعه و مطالبه تاریخ دوستان است و نباید دچار آسیب شود.
وی با اشاره به اینکه مسجد جامع سمنان یکی از جاذبههای مطرح برای جذب گردشگر است اظهارداشت: اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان سمنان از مرمت و احیای این مسجد تاریخی حمایت میکند.
جمال مرمت و احیای مسجد جامع سمنان و باغ تاریخی این مسجد را از برنامههای اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان سمنان عنوان کردوافزود: این مسجد در سالهای اخیر و توسط این اداره کل مرمت شده است که از جمله مرمتها میتوان به مرمت ایوان مسجد، بام سازی سقفها و ... اشاره کرد.
مدیر کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان سمنان افزود: مسجد جامع سمنان جزو معدود مساجدی است که دارای باغ است و میتواند به دلیل ویژگیهای خاص در ردیف ثبت جهانی قرار گیرد.
مسجد جامع سمنان بنایی بسیار کهن و باارزش در سمنان است. در طول زمان تغییرات و تحولات زیادی در این مسجد بوجود آمده است، اما هم اکنون در آن آثار دوران سلجوقی و تیموری دیده میشود. عقیده بر این است که این مسجد در قرن نخست هجری و بر روی خرابههای آتشکده بنا شده است. مسجد جامع سمنان در طول تاریخ از لحاظ مذهبی، فرهنگی و اجتماعی از ارزش و اعتبار زیادی برخوردار بوده است. سبک معماری مسجد جامع سمنان، به شیوه معماری آذری است.
مناره مسجد جامع سمنان یکی از منارهای تاریخی ایران متعلق به دوره سلجوقیان به شمار میرود که در گوشه شمال شرقی مسجد جامع قرار دارد. ارتفاع این منار از سطح زمین ۳۱/۲۰ متر است و از روی بام به ارتفاع ۲ متر کتیبهای با طرح و نقش بسیار زیبا از آجر و با خط کوفی تزئین شدهاست. این بنا قدیمی ترین منار جنبان ایران است و در مركز اين منار محوری چوبی قرار دارد كه با تكان دادن آن كل منار حركت می كند.
صحن مسجد جامع سمنان به شکل مستطیل است که طول آن بیست و هفت متر و عرض آن بیست و پنج متر است، شبستان شمالی مسجد جامع شامل شانزده ستون مدور و قطور است که بر روی آن طاقهای ضربی شبستان استوار شده است. شبستان شرقی به وسیله در ورودی جنوب شرقی و شبستان جنوبی به وسیله در شمالی از شبستان شمالی جدا می شود و به همت کیقباد بن ملک شرف الدین سمنانی وزیر امیر تیمور گورکانی بنا شده است.
درب ورودی جنوب شرقی در گوشة مسجد قرار دارد و توسط راهروی کوچکی به هشتی بزرگی متصل میشود که دارای حوض خانه ، وضوخانه و سرویس بهداشتی است، مسجد جامع سمنان که از نظر ساختمانی در اختیار سازمان میراث فرهنگی است، با شماره ثبت صد و شصت و دو به عنوان آثار ملی به ثبت رسیده است.
نظر شما