امامزاده«قاضی الکیا» طبیب دردمندان

خسروانی ،گفت: در نظر مردم زواری که به این امامزاده می‌آیند به علت کرامت ایشان در درمان و علاج مشکلات جسمی به ویژه دردهای استخوانی شب را در این آستان مبارک سپری می کنند و این بزرگوار را وکیل خود در نزد خداوند قرار دا و شفای عاجل خود را از وی می خواهند

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان در کرمانشاه ، یکی از امامزادگان مهمی که در تمام ایام پذیرای زوار بسیاری از سراسر استان و دیگر نقاط کشور است، همان بقعه امازاده "قاضی وند" یا " قاضی الکیا" است.

 

در اسناد تاریخی و دینی نسب "قاضی وند"؛ "القاضی الکیا ابوعبدالله الحسین امیرکل الخشاب ابن علی ابن عبدالرحمن شجری ابن قاسم ابن حمزه ابن محمد بطحایی که از اولاد حسن ابن زید ابن امام حسن(ع) ذکر شده است.

 

این بقعه مبارکه که در نزدیکی روستای "کله جوب" و سمت چپ جاده اسلام آباد غرب به سمت حميل بر فراز تپه اي به ارتفاع حدود ۷۰ متر از سطح جاده قرار گرفته است از نظر مردم دارای کرامات بسیاری است، به طوری که در طول هفته به ویژه در روزهای چهارشنبه و پنجشنبه بسیاری از مردم به این بقعه می آیند از ایشان نیازها و خواسته های خود را طلب می کنند.

بناي قديمي بقعه امامزاده قاضی وند، اتاقي از سنگ و آجر بوده، ولی بنای جديد بقعه از تيرآهن و آجر ساخته شده و داخل بقعه این امامزاده قاضي الكيا روشن و از چهار طرف پنجره و نورگير دارد.

 

در ورودي بقعه از جانب قبله و دو طرف شرقي و غربي ايوان بقعه است. مرقد امامزاده در وسط بنا و زير گنبد قرار گرفته و ضريحي مشبّك از جنس آهن بر روي آن نصب و چهار طرف ضريح رواق دارد.

در ضلع غربي بقعه اين امامزاده دره اي است كه به آن "تنگه قاضي وند" مي ‏گويند.

 

در این تنگه، چشمه اي به نام "شفا" قرار دارد. در پشت بقعه، به سمت شمال، تنها يك قبر وجود دارد كه براساس اسناد تاریخی اين قبر متعلّق به "نوروزخان" است كه در حدود ۳۰۰ سال پیش ساختمان سنگي قديمي بقعه را بنا كرده و خود، خادم بقعه بوده كه بعد از وفات در اين محل مدفون شده است.فاصلۀ بقعه تا سه راهی اسلام آباد (معروف به سه راهی ملاوی)۱۰ و تا شهرستان اسلام­ آباد ۱۳کیلومتر است.

حمید خسروانی رئیس اوقاف و امور خیریه شهرستان اسلام آباد غرب در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در کرمانشاه گفت: قاضی وند یکی از بناهای مذهبی استان کرمانشاه در شهرستان اسلام آبادغرب است که بر فراز تپه‌ای نه چندان مرتفع و در نزدیکی روستای کله جوب در حومه شهرستان اسلام آباد غرب، محل متبرکی وجود دارد که در عرف محلی «قاضی وند » و در مکاتبات اداری (قاضی الکیا) نوشته می‌شود.

 

وی افزود: در باور و اعتقاد عمومی مردم استان و استان های همجوار کراماتی از صاحب بقعه دیده شده و کسانی که دچار درد استخوان و مفاصل بوده، با نیت قلبی و ارائه نذوراتی، صبح زود عازم محل شده و شب را در محل بقعه متبرکه سر کرده و قطعا از جانب خداوند شفای عاجل به دردمندان عطاء می‌شود.

رئیس اوقاف و امور خیریه شهرستان اسلام آباد غرب اظهار کرد: در مشخصات قاضی الکیاء آمده است: « القاضی الکیا ابو عبدالله الحسین امیرکل الخشاب ابن علی ابن عبدالرحمن شجری ابن قاسم ابن حمزه ابن محمد بطحایی که از اولاد حسن ابن زید ابن امام حسن(ع) است».

 

خسروانی با اشاره به شکل بنای قدیمی بقعه تصریح کرد: اتاقی از سنگ و آجر بوده، لیکن بنای جدید بقعه از تیرآهن و آجر و بقعه به صورت مستطیل به ابعاد ۱۰ × ۲۰ و ارتفاع کف بقعه۵/۴ متر است. در ورودی بقعه از جانب قبله و دو طرف شرقی و غربی ایوان بقعه و داخل بقعۀ امامزاده قاضی الکیا روشن و از چهار طرف پنجره و نورگیر دارد و مرقد امامزاده در وسط بنا و زیر گنبد قرار گرفته و ضریحی مشبّک از جنس آهن بر روی آن نصب و چهار طرف ضریح رواق دارد وکف و بدنۀ بقعه تا یک متر و بیست سانت از سرامیک سبز مرمری تزیین یافته است.

وی در ادامه گفت: در پشت بقعه، سمت شمال، تنها یک قبر وجود دارد که براساس گفتۀ منوچهر خادمی، که به خدمتگزاری بقعۀ امامزاده قاضی الکیا مفتخر است، این قبر متعلّق به جدّ بزرگ ایشان به نام «نوروزخان» است که در حدود سیصد سال قبل ساختمان سنگی قدیمی بقعه را بنا کرده و خود، خادم بقعه بوده که بعد از وفات در این محل مدفون شد و پس از وی نیز برادر مرحوم نوروز خان سرپرستی بقعه را داشته است و ظاهراً نام فامیلی و شهرت خادمی این خانواده از خدمتگزاری بقعه امامزاده گرفته شده است.

 

کد خبر 991587

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha