به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از روابط عمومی ستاد اقامه نماز ،نشست علمی «رویکرد تمدنی به آموزه مهدویت و نقش آن در امنیت پایدار و دفاع همه جانبه» به همت دانشگاه عالی دفاع ملی و مرکز تخصصی مهدویت برگزار شد. سخنران این نشست، حجت الاسلام دکتر امیرمحسن عرفان و حجتالاسلام دکتر زهیر دهقانی آرانی نیز دبیر علمی این نشست بود.
حجتالاسلام دکتر «زهیر دهقانی آرانی» دبیر علمی هدف از برگزاری این جلسه را فقدان رویکرد کلان تمدنی به آموزه مهدویت دانست و افزود: یکی از مهمترین ضرورتهای رویکردهای تمدنی به آموزه مهدویت مطالبات مقام معظم رهبری است.
در ادامه، حجتالاسلام دکتر امیرمحسن عرفان مهمترین بسترهای رویکرد تمدنی به آموزه مهدویت را در نقصان در گستره، پذیرش و اجرای این آموزه در جامعه دانست.
وی تأکید کرد: این امر سبب غفلت تمدنی در این زمینه شده است.
از دیدگاه وی، فرصت تمدنی موجود که با شکست مکاتب فکری و نیز سرخوردگی بشر از پیامدهای تمدن مادی پدید آمده است، از دیگر بسترهای رویکر تمدنی به آموزه مهدویت است.
عرفان عمق راهبردی تقابل ایدئولوژیک آخرالزمانی انقلاب اسلامی و تمدن غرب را در این زمینه مهم دانست و افزود: فقدان تصویر یا ترسیم کامل از دستگاه و نظام آرمانی جامعه شیعی سبب میشود تا گفتمان رقیب به شدت در حال اشباع جهان در عرصه اندیشه نجات شود.
در ادامه، مهمترین شاخصههای رویکرد تمدنی به آموزه مهدویت را در تأثیرگذاری پایدار، فراگیری نسبت به مخاطبان، زمان آگاهی، موقعیت گرایی و نگاه هویتی دانست.
از دیدگاه وی، شکاف میان تغییرها و تدبیرها، عدم تبدیل نرم افزار به سخت افزار و عدم تناسب سیاستهای اعلامی و اعمالی از مهمترین موانع رویکرد تمدنی به آموزه مهدویت است.
عرفان، احیای قدرت نرم تمدنی،خلق انگیزش تمدنی، تقابل با طفره روی تمدنی و هویت بخشی را از کارکردهای نقشآفرینی تمدنی باورداشت آموزه مهدویت در تحقق امنیت پایدار و دفاع همه جانبه دانست.
وی در پایان سخنانش، مهمترین موضوعات قابل تأمل در این عرصه را این چنین برشمرد:
رهیافتهای متعارض آخرالزمانی و نقش آن در کنش تمدنی انقلاب اسلامی و غرب.
تحلیل سناریوهای تأثیرات آینده مهدویت ستیزی نرم غرب بر فضای فرهنگی کشور.
ارزیابی وضعیت ضد فرهنگها در عرصه مهدویت براساس مکعب بحران
تحلیل نقش انقلاب اسلامی در تحقق استعلای گفتمان انتظار زمینهساز در جهان اسلام.
درآمدی بر تبارشناسی موانع مهندسی فرهنگ انتظار در ایران عصر انقلاب با تأکید بر سیاست گذاریها و برنامهریزیها.
نظر شما