از همکاری مسجد و کلیسا در برگزاری هفته بین‌الادیانی تا حمله به مسجد الاقصی در آلمان

همکاری مسجد و کلیسا برای برگزاری هفته میان ادیانی در «اکلز» انگلیس، افزایش ظرفیت حضور نمازگزاران برای نمازهای جمعه در ۱۰ مسجد سنگاپور و حمله نژاد پرستانه به مسجد جامع «الاقصی» در آلمان ازجمله آخرین اخبار مساجد جهان در ۲۴ آبان ماه است.

به گزارش خبرنگار گروه مسجد و کانون های مساجد خبرگزاری شبستان، آنچه در ادامه می آید مروری است بر آخرین اخبار مساجد جهان در ۲۴ آبان ماه:

 

افتتاح اولین مسجد در شهر «واکیسو» اوگاندا

 

 

 

به نقل از «آناتولی»،بنیاد اوگاندایی- ترکیه ای به نام «TURUGA» مسجدی کاملا مبله در شهر «واکیسو» را افتتاح کرد و مجموعه ای از اقلام بشردوستانه را به کودکان مدرسه ای تحویل داد.

 

این مسجد نیاز مسلمانان برای داشتن یک مکان دائمی برای عبادت در شهر مرکزی «واکیسیو» را برطرف می کند.

 

این در حالی است که پیش از این مسلمانان مجبور بودند در مکان موقت و کوچک نماز بخوانند.

 

«احمد فاروق»،دبیر کل بنیاد «TURUGA» در مراسم افتتاحیه این مسجد،گفت:امیدواریم با افتتاح این مسجد بتوانیم به جامعه محلی کمک کنیم.

 

وی افزود: باید از مساجد برای پرورش صلح و ایجاد روحیه عشق و انسجام در جامعه استفاده شود. امیدوارم و دعا می کنم که مردم این جامعه از چنین ارزش های جهانی و انسانی که همه ما را متحد می کند ، پاسداری کنند.

 

اولین نماز در این مسجد با رعایت فاصله اجتماعی و رعایت همه پروتکل های بهداشتی در بحبوحه افزایش تعداد مبتلایان به ویروس کرونا در این کشور آفریقای شرقی برگزار شد.

 

«فاتح باروغلو»،رئیس TURUGA در اوگاندا در این باره گفت: تسکین دیگران و کاهش درد و رنج آنها بخش جدایی ناپذیر از اسلام  است و ما هم به دنبال دستیابی به چنین هدفی هستیم.

 

وی افزود: مردم ترکیه در توسعه اوگاندا شریک هستند و ما از جوامع مختلف در این کشور در زمینه های آموزش ، دسترسی به آب سالم و پاک  و غیره پشتیبانی کرده و می کنیم.

 

همکاری مسجد و کلیسا برای برگزاری هفته میان ادیانی در «اکلز» انگلیس

 

 

 

 

به نقل از « mancunianmatters»، مسجد و کلیسای «اکلز» واقع در «منچستر بزرگ» بریتانیا مراسم هفته میان ادیانی را برای افزایش فهم و درک از یکدیگر برگزار می کنند.

 

این برنامه بخشی از طرح ملی در سراسر بریتانیا با هدف ایجاد یک کانال ارتباطی بین مسیحیان و مسلمانان به منظور ایجاد درک بهتر از عقاید و مناسک یکدیگر است.

 

این طرح توسط شورای مسلمانان انگلیس راه اندازی شده و توسط پروژه مشابهی که توسط انجمن مشترک مسلمانان -مسیحیان  پشتیبانی می شود.

 

«طاهر محمد»،یکی از داوطلبان در مسجد «اکلز» است که با جامعه مسیحیان برای برگزاری این برنامه همکاری می کند.

 

به گفته محمد اجرای این برنامه برای این برای این است که گروه های جامعه یکدیگر را بشناسند و به زدودن هرگونه باور غلط از یکدیگر کمک کنند.

 

طاهر محمد پیش از این نیز برنامه هایی مانند «با همسایه مسلمانت دیدار کن» را در «سالفورد» ترتیب داده بود.

 

وی در این باره گفت: همه تلاش من این است که فضای این مراسم را اجتماعی کنم و با سرو قهوه و چای صمیمیت را میان شرکت کنندگان افزایش دهم.

 

«روت واتسون» در کلیسای « United Reformed» نیز داوطلب جامعه مسیحیان از کلیسای اکلز برای برگزاری این برنامه است.

 

واتسون در این باره می گوید: صرفا به خاطر اینکه از ادیان مختلف هستیم به معنای آن نیست که با هم تفاوت داریم و نمی توانیم برای افزایش آگاهی از یکدیگر با هم صحیت کنیم.

 

آلمان ۱۲ نفر را به توطئه برای کشتار مسلمانان در مساجد متهم کرد

 

 

 

 

به نقل از «دارالخلیج»، مقامات آلمانی گفتند: دستگاه قضایی این کشور 12 نفر را به توطئه برای انجام حملات مسلحانه به مساجد و به قصد کشتن یا آسیب رساندن هر چه بیشتر به مسلمانان، متهم کرده است.

 

نمایندگان دادستانی در بیانیه ای اعلام کردند: هدف این افراد حمله به مساجد، قتل و زخمی کردن تعداد زیادی مسلمان بوده است و همچنین آنان با این کار قصد داشتند «جنگ داخلی» در کشور راه بیندازند.

 

پایگاه خبری « ایندیپندنت» در این باره اعلام کرد: دادستان‌ه ای آلمانی می ‌گویند این افراد به طور پیوسته با هم دیدار می ‌کردند و همگی، غیر از یک نفر، وعده کمک مالی برای تامین هزینه ۵۰ هزار یورویی خرید سلاح ‌های مورد نیاز را داده بودند.

 

بنا بر اعلام دادستانی شهر اشتوتگارت در جنوب شرق آلمان، همه ۱۲ مظنون آلمانی بوده و ۱۱ نفر از آنها در بازداشت پلیس هستند. یک نفر دیگر فراری است و ماموران امنیتی به دنبال او هستند.

 

یکی از مظنون‌ ها در بازداشت پلیس جان خود را از دست داده است. جزئیات مربوط به مرگ او هنوز اعلام نشده است.

 

آلمان در سال‌های اخیر شاهد حملات گروه‌های راست گرای افراطی علیه اقلیت‌ ها و کسانی که از آنها حمایت می ‌کنند، بوده است.

 

دو سال پیش اعضای یک گروه زیرزمینی به جرم قتل ترک‌های ساکن آلمان محاکمه شدند. سال گذشته نیز یک گروه افراطی دیگر به کنیسه‌ای در شرق کشور حمله کردند و دو عابر را به کشتن دادند.

 

افزایش ظرفیت حضور نمازگزاران برای نمازهای جمعه در ۱۰ مسجد سنگاپور

 

 

 

 

به نقل از «straitstimes»، 10 مسجد در سنگاپور اقدام به اختصاص دادن فضای بیشتری به نمازگزاران برای برگزاری نمازهای جمعه کردند .

 

در این طرح که از اوایل ماه جاری اعلام شده بود مساجد در هر سه نماز جمعه پذیرای 450 نمازگزار هستند.

 

نمازگزارانی که بر اساس این وارد مساجد می شوند باید در اپلیکیشن «TraceTogether » ثبت نام کنند.

 

به همه گروه های مذهبی در سنگاپور از روز سوم اکتبر اجازه داده شد تا خدمات خود را به بیش از 100 نفر ارائه دهند.

 

اما «ادوین تانگ»،وزیر فرهنگ،ارتباطات و جوانان اعلام کرد که ارائه خدمات به 250 عبادت کننده برای مکان های مذهبی و مساجدی که خدمات خود را به صورت امن به 100 نفر ارائه داده اند،امکان پذیر است.

 

به گفته مسئولان امور دینی و مذهبی سنگاپور در حال حاضر همه چیز به خوبی و آرام پیش رفته است و به عنوان نمونه مسجد «معروف» که یکی از 10 مسجد تحت برنامه جدید است برای اولین بار پذیرای نمازگزارانی بود که از اپلیکیشن «TraceTogether» قبل از ورود به مسجد برای شرکت در نماز جمعه استفاده کردند.

 

همچنین درجه حرارت همه نمازگزاران با اسکنرها چک می شود و در هر منطقه چندین کارمند یا داوطلب در حالت آماده باش برای کمک هستند.

 

قبل از ورودنمازگزاران باید به کارمندان و داوطلبان مستقر در خارج از مسجد نشان دهند که با استفاده از یک برگه تأیید الکترونیکی که پس از رزرو آنلاین دریافت می می کنند می توانند وارد مسجد شوند.

 

حمله نژادپرستانه به مسجد جامع «الاقصی» در آلمان

 

 

 

به نقل از «الامه»، «شیناسی یاشار» رئیس انجمن مسجد جامع «الاقصی» در برلین گفت: این مسجد از سوی افراد ناشناس هدف حمله قرار گرفت.

 

وی افزود: متولی مسجد هنگام ورود برای اقامه نماز صبح متوجه عبارت های ضد اسلامی بر دیوارهای پشتی مسجد و شیشه های یکی از سرویس های بهداشتی شد.

 

رئیس انجمن مسجد جامع الاقصی اظهار کرد: مسئولان مسجد بلافاصله پلیس را از این حادثه با خبر کرده و منتظر شدند نیروهای پلیس برای صورتجلسه این اقدام نژاد پرستانه وارد عمل شوند.

 

این مسجد وابسته به اتحادیه اسلامی ترکی امور دینی در آلمان است.

 

بنابراین گزارش، برای دومین بار است این مسجد از سوی افراد ناشناس مورد حمله قرار می گیرد و امیدواریم که این آخرین حمله شان باشد.

 

شیناسی یاشار حمله به این مسجد را محکوم کرد و گفت: ما تلاش داریم از تفرقه دینی و نژادی دور باشیم.

 

از سویی دیگر، چند روز گذشته نیز مسجد «مرادیه» وابسته به اتحادیه اسلامی ترکیه از سوی افراد نانشناس نامه های تهدید آمیز دریافت کرد.

 

کد خبر 993043

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha