به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اهواز، «عباس حسینزاده» ظهر امروز (شنبه ۲۴ آبان) در نشست خبری ویدئو کنفرانسی با اصحاب رسانه به مناسبت هفته کتاب و کتابخوانی، ضمن گرامیداشت این هفته اظهار کرد: بیست و هشتمین دوره کتاب، کتابخوانی و کتابدار با شعار دانایی و مانایی از امروز تا ۳۰ آبان ادامه دارد.
سرپرست اداره کل نهاد کتابخانههای عمومی خوزستان با بیان اینکه به شاخصهای کتابخانهها اشاره کرد و افزود: شاخص اول از لحاظ تعداد کتابخانهها است که در حال حاضر در مجموع ۲۲۱ باب کتابخانه در خوزستان موجود بوده و از این تعداد ۱۸۰ باب نهادی و ۴۱ باب مشارکتی است.
وی با اشاره به اینکه به ازای هر ۲۵ هزار نفر در خوزستان ۱.۱۷ کتابخانه در استان داریم که مساحت زیربنای آنها به ۹۶ هزار و ۴۸۳ مترمربع میرسد اضافه کرد: شاخص دوم فضای سرانه کتابخانهای است که در خوزستان به ازای هر ۱۰۰ نفر ۲ متر و ۱۰ سانتیمتر مربع فضای سرانه کتابخانهای وجود دارد.
حسینزاده شاخص سوم را تعداد کتاب در استان دانست و با بیان اینکه در حال حاضر بیش از ۲ میلیون و ۶۲۶ هزار نسخه کتاب در کتابخانههای خوزستان موجود است تصریح کرد: شاخص چهارم تعداد اعضای کتابخانهها است که در خوزستان ۱۲۳ و ۷۱۸ نفر عضو کتابخانهها بوده و به عباراتی به ازای هر ۱۰۰ نفر در استان، سه نفر عضو نهاد کتابخانهها هستند.
وی با تاکید بر توزیع متناسب زیرساختی کتابخانهها عنوان کرد: در طول چهار سال اخیر ۱۶ کتابخانه با زیربنای ۶ هزار و ۶۵ متر زیربنا با اعتبار ۱۰۶ میلیارد ریال در ۱۲ شهرستان شامل پنج روستا، پنج منطقه کمبرخوردار و ۲ شهرستان به بهرهبرداری رسید اما تنها ۱۲ سانتی مترمربع به سرانه فضای کتابخانهای استان اضافه کرد.
سرپرست اداره کل نهاد کتابخانههای عمومی خوزستان با بیان اینکه در چهار سال اخیر با صرف ۲۱ میلیارد ریال هزینه حدود ۴۱ باب کتابخانه ترمیم و بهسازی شد ابراز کرد: ۲ پروژه آماده کلنگزنی در شهرستانهای شوش و شوشتر داریم و در کنار آن چهار پروژه احداث کتابخانه مرکزی آزادگان، شوشتر، اندیمشک و کارون در دستور کار است که هر کدام تا مراحلی پیشرفت داشتهاند.
وی با اشاره به طرح «اهدای کتاب اهدای زندگی» توسط خوزستان به نهاد کشور تاکید کرد: این طرح از طرف خوزستان به نهاد کشور ارائه و پس از تایید به صورت بخشنامه به دیگر استانها ابلاغ شد که در خوزستان از اول تا ۱۷ اسفند ۳۵ هزار نسخه کتاب جمعآوری شده است.
حسینزاده خاطر نشان کرد: میزان تزریقیهای کتاب از اوایل سال جاری و همچنین اهدایی حدود ۱۹۱ هزار نسخه کتاب بوده که تعدادی از آنها در اختیار هشت کتابخانه زندان استان قرار گرفته است.
وی به طرح کتاب دیجیتال اشاره کرد و گفت: این طرح در دانشگاه شهید مدرس تهران در حال بررسی است تا تمام کتابخانهها در این پلات فرم قرار بگیرند؛ این طرح در فاز مطالعاتی است و استاندار خوزستان اعتبار خوبی را برای این موضوع در استان در نظر گرفته است.
سرپرست اداره کل نهاد کتابخانههای عمومی خوزستان بخش کودک و تبدیل آنها را به کتابخوانهای حرفهای را مهم تلقی کرد و ادامه داد: در خوزستان ۱۸۴ کتابخانه برای خدماتدهی به کودکان و بیش از ۳۵۲ هزار کتاب در بخش کودکان وجود دارد چراکه کودکان ۲۰ درصد از اعضا یاستان را تشکیل میدهند.
وی با بیان اینکه ۴۱ روستا دارای کتابخانه بوده و حدود ۲۴۰ روستا با جمعیت بیش از یک هزار نفر از داشتن کتابخانه محروم هستند اذعان کرد: در ایام کرونا برنامههای زیادی تدارک دیده شده که در بخش تولید و محتوا ۲ نفر از کارکنان کتابخانههای استان از شهرستانهای اندیمشک و آبادان حائز رتبه برتر شدند.
حسینزاده با اشاره به اینکه همچنین برگزاری دهمین جشنواره کتاب رضوی نیز در استان با استقبال گسترده بیش از ۳۰ هزار نفر، ۱۸۳ نفر برگزیده شدند اضافه کرد: برگزاری پویش نقاشی «ما کرونا را شکست میدهیم» با شرکت ۷۷۰ نفر و برگزاری محفل قیصر امین پور از دیگر برنامههای ایام کرونا بود.
وی از اخد مجوز بازگشایی کتابخانهها خبر داد و تصریح کرد: طبق دستور ستاد ملی کرونا کتابخانهها در حد عضوگیری و امانتدهی کتاب با رعایت کامل پروتکلهای بهداشتی فعالیت خواهند داشت.
سرپرست اداره کل نهاد کتابخانههای عمومی خوزستان در خصوص برنامههای هفته کتاب بیان کرد: عضویت رایگان در کتابخانهها در این هفته، برنامه بزرگداشت هفته کتاب و کتابخوانی، مسابقه تربیت چه چیزی نیست در بخش بزرگسالان، نشست نویسندگان بومی، نشست تخصصی کتابخوان رشته علم اطلاعات و دانششناسی و نقد و بررسی کتاب «گفتگو با سایه» از جمله این برنامهها است.
وی خاطر نشان کرد: پویش امواج کارون در سه بخش کودکان شامل بازی جهان کودک، بخش نوجوانان پویش شاهنامه خوانی با ضبط و ارسال آثار و شعرخوانی با گویش محلی از دیگر برنامههای هفته کتاب و کتابخوانی است.
حسینزاده به چالش ورزشکاران کتابخوان اشاره کرد و توضیح داد: این چالش با همکاری هیئت ورزشهای همگانی انجام و شامل معرفی کتاب توسط ورزشکان در حوزه فعالیت خود را شامل میشود.
وی در پایان در پاسخ به سوال خبرنگار خبرگزاری شبستان مبنی بر قانون پرداخت نیم درصد از در آمد شهرداریها به نهاد کتابخانهها ابراز کرد: طبق ماده ۶ شهرداریها مکلف هستند تا نیم درصد از درآمد خود را به نهاد کتابخانههای شهر پرداخت کنند که مشکلات عدیدهای در این خصوص داشتیم زیرا شهرداریها باید بدانند که این موضوع قانون است و باید انجام شود.
سرپرست اداره کل نهاد کتابخانههای عمومی خوزستان یاد آور شد: شهرداری اهواز، در این زمینه مبلغ ناچیزی را پرداخت کرده است که باید نگاه عمیقتری به کتاب و کتابخوانی داشته باشد و به این قانون توجه ویژه کند.
نظر شما