پرداخت حدود ۵۰۰ میلیارد تومان تسهیلات کرونایی در مازندران

اصغری ضمن تشریح جزئیات پرداخت تسهیلات به واحدهای آسیب دیده از شیوع ویروس کرونا در استان گفت: تاکنون حدود ۵۰۰ میلیارد تومان در مازندران پرداخت شده است.

«کامران اصغری» در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در شهرستان ساری، سهم استان مازندران از تسهیلات کرونا را 3.9 درصد سهم کل کشور معادل هزار و561  میلیارد تومان اعلام کرد و اظهار کرد: دستگاه‌های اجرایی صنعت، معدن و تجارت، آموزش و پرورش، بهزیستی، راه و شهرسازی، فرهنگ و ارشاد اسلامی، آموزش فنی و حرفه‌ای، میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری، وزارت کشور، ورزش و جوانان، دانشگاه علوم پزشکی، وزارت علوم، تحقیقات و فناوری باید پیگیر ثبت‌نام کسب و کارهای مرتبط خود در سامانه کارا باشند.
 

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی مازندران بر ضرورت تسریع در پرداخت تسهیلات از سوی بانک‌های عامل به مشمولان تاکید کرد و گفت: پرداخت تسهیلات حمایتی به کسب و کارهای آسیب دیده از کرونا یکی از سیاست‌های مهم وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در راستای حفظ اشتغال بنگاه‌ها و صیانت از نیروهای کار است.

 

وی اظهار کرد: بر این اساس ۱۴ رسته شغلی شناسایی شده که بیشترین آسیب از شیوع ویروس کرونا را متحمل شده و دارای لیست بیمه در قالب کارفرمایی یا خویش فرمایی بوده‌اند برای ثبت‌نام در سامانه کارا اقدام و پرداخت تسهیلات به آنها آغاز شده است.

 

اصغری خاطرنشان کرد: تاکنون بیش از ۴۹۰ میلیارد تومان تسهیلات کرونایی به ۱۹ هزار و ۵۴۸ نفر در مازندران پرداخت شده است.

 

وی بیان کرد: کارفرمایان کلیه کارگاه‌های اقتصادی بخش خصوصی و تعاونی که نسبت به بکارگماری نیروی کار جدید از میان فارغ التحصیلان دانشگاهی دارای مدرک تحصیلی لیسانس و بالاتر اقدام نمایند وجه حق بیمه سهم کارفرما بعلاوه سه درصد سهم بیمه بیکاری (جمعاً به میزان 23درصد حداقل دستمزد تعیین شده از سوی شورای عالی کار) مربوط به نیروی کار جدید جذب شده حداکثر تا دوسال، ماهانه از سوی وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی به حساب کارفرما واریز می‌شود.

 

اصغری شرایط احراز نیروی کار جدید را داشتن مدرک تحصیلی لیسانس و بالاتر در کلیه رشته‌های تحصیلی، حداکثر 38 سال سن (مدت زمان خدمت وظیفه به حداکثر سن افراد ذکور اضافه می‌شود)، حداکثر سابقه تامین اجتماعی متقاضی از 36ماه تمام کمتر باشد عنوان کرد.

 

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی مازندران داشتن مجوز فعالیت از مراجع رسمی کشور و کد بیمه کارگاهی را از جمله شرایط برخورداری کارفرمایان از طرح مشوق بیمه‌ای برشمرد و گفت: جذب افراد بیکار شده از شیوع کرونا از طریق این طرح در اولویت قرار دارد.

 

وی از جمله ویژگی‌های طرح مشوق بیمه‌ای کارفرمایان را عدم محدودیت ظرفیت پذیرش نیروی کار جدید بیان کرد و افزود: پرداخت وجه مشوق از سوی اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان مستقیماً به حساب کارفرما، امکان بهره‌مندی واحدهای آسیب‌دیده از کرونا از طرح (حتی با بکارگیری مجدد نیروی بیکار شده قبلی)، امکان بهره مندی کارگاه های جدید التاسیس، امکان استفاده از بیمه بیکاری برای افراد جذب شده در قالب طرح در صورت بیکار شدن را از دیگر مزایای طرح فوق دانست.

 

اصغری با اشاره به اینکه تا کنون حدود ۷۰ درصد اعتبارات مربوط به تسهیلات کرونا در استان پرداخت شده است، بیان کرد: مازندران جزء سه استان برتر از لحاظ پرداخت در سطح کشور است.

 

وی تصریح کرد: بحث مسکن کارگران و بازنشستگان و مستمری بگیران در حال پیگیری است.

 

اصغری در بخش دیگری اجرای طرح ﮐﺎرورزی داﻧﺶآﻣﻮﺧﺘﮕﺎن داﻧﺸﮕﺎﻫﯽ را از طرح‌های حمایتی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی جهت ایجاد اشتغال اعلام کرد و افزود: افزایش قابلیت جذب و اشتغال دانش‌آموختگان از طریق انتقال مهارت و تجربه در محیط کار برای ورود به بازار کار، ایجاد انگیزه کارآفرینی و کسب و کار در دانش‌آموختگان، ارتقاء اخلاق و صلاحیت حرفه‌ای دانش آموختگان و فراهم ساختن زمینه انتقال دانش از دانش آموخته به بنگاه اقتصادی از اهداف اجرای این طرح است.

 

وی بیان کرد: طرح یارانه دستمزد یکی از برنامه‌ها و سیاست‌های دولت در حوزه اشتغال در شرایط بحران اقتصادی است و به کارآفرینانی که جویندگان کار شامل افراد با تحصیلات دیپلم و دانش آموختگان دانشگاهی را جذب کنند ۳۰ درصد یارانه دستمزد می‌دهد.

 

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی مازندران گفت: یارانه دستمزد، وجهی است که توسط دولت به موجب این دستورالعمل به صورت ماهانه بابت بخشی از دستمزد نیروی کار جوینده کار زیر 37 سال به کارفرما پرداخت و منابع این طرح از محل منابع پیش‌بینی شده اشتغال در قانون بودجه سنواتی، کمکهای مردمی و منابع ناشی از اجرای هدفمندی یارانه‌ها تامین می‌شود.

 

کد خبر 993557

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha