ارسال نامه اوباما به رهبری نشانه چیست ؟

ارسال تقاضانامه رییس جمهوری آمریکا به رهبری ایران حاکی از نگرانی آمریکا از توانایی استراتژِیک ایران در بستن تنگه هرمز و همچنین استیصال این کشور در بازداشتن ایران از ادامه فعالیت های صلح آمیز هسته ای است.

به گزارش خبرگزاری شبستان ، پس از انجام مانور قدرتمند ایران که حاکی از توانایی کشورمان برای بستن تنگه هرمز در صورت لزوم بود بسیاری از رسانه های غربی و آمریکایی نسبت به این موضوع از خود واکنش نشان دادند .
ایران زمانی بر توانایی خود برای بستن تنگه هرمز تاکید کرد که تحریم های آمریکا علیه ایران شدت پیدا کرد و باراک اوباما قانونی را برای مورد هدف قرار دادن صنعت نفت ایران با اعمال تحریم های بیشتر به امضا رساند.
اما پس از اعلام بسته شدن تنگه هرمز در صورت لزوم گویی مقامات غربی به خود آمده و به نحوه های گوناگون از ایران تقاضا کردند تا این اقدام خود را عملی نکند و نشان دادند که نگران توانایی استراتژیک ایران برای بستن تنگه هرمز هستند.
مهمتریم این اقدامات ارسال نامه اوباما به رهبری جمهوری اسلامی ایران بود.
روزنامه نیویورک تایمز چن روز پیش با ارائه گزارشی در این باره نوشت : مضمون این نامه مربوط به هشدارهای ایران نسبت به انسداد تنگه هرمز است و اینکه این اقدام ایران می تواند اقتصاد جهانی بویژه غرب را با بحران روبرو کند.

این روزنامه اعلام کرد که مقامات حکومت آمریکا این نامه را از طریق کانال‌های امنیتی خود به ایران ارسال کرده‌اند و یادآور شده که این موضوع نشانگر عمق نگرانی آمریکا از افزایش تنش‌ها در منطقه خلیج فارس و تنگه هرمز است.
و اما پس از چند روز از انتشار خبر ارسال نامه‌ای از سوی رئیس‌جمهور آمریکا برای رهبر انقلاب ، رامین مهمانپرست سخنگوی وزارت امورخارجه دریافت این نامه از سوی ایران را تایید کرد.
وی در این باره گفت : نامه یا محتوای نامه آمریکایی‌ها در رابطه با تنگه هرمز از سه طریق مختلف به تهران تحویل شده‌است.
به گفته مهمانپرست، رییس‌جمهوری عراق، سفیر آمریکا در سازمان ملل و سفیر سوییس در تهران، سه کانالی بودند که تقریبا به‌طور همزمان از طریق آنان این نامه یا محتوای آن به جمهوری اسلامی ایران ارسال شده‌است.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی کشورمان تاکید کرد که ایران پس از انجام بررسی در صورت لزوم به این نامه پاسخ خواهد داد.
با این وجود هنوز واکنش دیگری از سوی مقامات کشورمان در قبال این نامه صورت نگرفته است.
اما آنچه در اینجا بسیار مهم به نظر میرسد این است که همه تلاش آمریکا و هدف همه اقدامات این کشور بازداشتن ایران از ادامه فعالیت های صلح آمیز هسته ای اش است.
مقامات آمریکایی از یک سو می خواهند به هر طریق ممکن ایران را فعالیت های صلح آمیز هسته ای بازدارند و از سوی دیگر می خواهند که منافعشان حتی ذره ای به خطر نیفتد.
این اقدامات موجب رویکردهای چندگانه از جانب مقامات آمریکایی شده است . یک روز پیشنهاد حمله نظامی ، یک روز اعمال تحریم های بیشتر ، یک روز ارسال تقاضانامه ای که حاکی از نگرانی از توانایی های ایران است و یک روز پیشهاد دوستی با ایران از سوی کاندیداهای ریاست جمهوری سال 2012 آمریکا نشان دهنده سردرگمی آنها در برخورد با ایران قدرتمند است.
چندی پیش یکی از کاندیداهای جمهوری خواه پیشنهاد دوستی با ایران را برای جلوگیری این کشور از فعالیت های هسته ای را ارائه داد و تاکید کرد که وقتی تحریم ها بر روی ایران اثر نمی گذارد باید از در دوستی با این کشور وارد شد.
این پیشنهاد ما را به یاد نامه ای می اندازد که اوباما در اوایل ریاست جمهوری خود به رهبری انقلاب نوشت و در آن پیشنهاد دوستی با ایران را مطرح کرد و در خواست کرد تا دشمنی 30 ساله میان ایران و آمریکا کنار گذاشته شود.
اما ایران که از ابتدای پیروزی انقلاب شعار استقلال ، آزادی و قطع رابطه با آمریکا یا شیطان بزرگ را سر داده است محکم و استوار بر مواضع خود ایستاده است و هیچ نوع نامه نگاری یا اقدامات دیگر نمی تواند ایران را از موضعی که در قبال آمریکا اتخاذ کرده باز دارد.
 

کد خبر 99480

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha