«علی عیدی»، در گفتگو با خبرنگار شبستان در ارومیه، با بیان اینکه میانگین تولید این محصول یک تن در هکتار است، افزود: عمده شهرستانهای زیر کشت این محصول در سطح استان ، به ترتیب شهرستانهای نقده ، پلدشت ، میاندوآب ، مهاباد و شاهین دژ است .
مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی ادامه داد: به دلیل استقبال خوب کشاورزان و به عنوان محصول جایگزین محصولات پرآببراز جمله یونجه، درسال زراعی جاری پیش بینی می کنیم این میزان سطح نزدیک به 50 هکتار افزایش یابد.
وی اضافه کرد : کینوا یک گیاه علوفه ای یک ساله بود که به صورت بهاره کشت شده و معمولا در اواخر مرداد و اویل شهریور ماه برداشت می شود.
عیدی افزود: کشاورزان لازم است با توجه به کمبود منابع آبی و تغییر شرایط اقلیمی باید به سمت کشتهای استراتژیک با آببری کم حرکت کنند.
گفتنی است؛ کینوا گیاهی با نیاز آبی کم و مقاوم به خشکی و شوری، توان تولید در اراضی کم بازده و همچنین سازگاری به شرایط مختلف اقلیمی و پروتیین بالایی دارد و به خاویار گیاهی معروف است. این گیاه یک گیاه خوراکی است و به عنوان گیاه دارویی هم مورد مصرف قرار می گیرد همچنین دارای عملکرد اقتصادی مطلوب می باشد.
نظر شما