به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اهواز، «غلامرضا شریعتی» امروز (یکشنبه 2 آذر) در نشست شورای کشاورزی استان اظهار کرد: خوشبختانه کشت تابستانه استان در شرایط خوبی قرار داشته و در کشت شلتوک، دزت، صیفیجات و محصولات دیگر بیش از 300 هزار هکتار کشت داشتیم که با احتساب نیشکر به بیش از 450 هزار هکتار رسیده و این مقدار کشت در تاریخ خوزستان بیسابقه بوده است.
استاندار خوزستان تصریح کرد: این امر با برنامهریزیهای سازمان آب و برق خوزستان و جهاد کشاورزی استان تحت نظارت معاونت عمرانی استانداری ایجاد شده و توانستیم توفیقات خوبی را به دست آوریم و بتوانیم شرایط را در رابطه با کشت تابستانه مناسبتر کنیم.
وی افزود: خوشبختانه با شرایط آبی که داشتیم اگرچه میزان بارندگی در سال گذشته نسبت به سال قبل از آن کمتر بوده ولی با برنامهریزی و همکاری و وحدتی که میان دستگاههای مختلف و کشاورزان وجود داشته توانستیم شرایط کشت را متناسب با الگوی آبی طراحی کنیم و کشت تابستانه را بالا ببریم.
شریعتی اضافه کرد: کیفیت و کمیت خرما امسال ارزشمند و خوب بوده و نخلداران توانستند وضع معیشتی و شرایط مناسبتری را نسبت به سال قبل تجربه کنند؛ البته سایر کشاورزان هم در دو سال اخیر خصوصا امسال شرایط بهتری را تجربه کردند.
وی با بیان اینکه در کشت پائیزه نیز برنامهریزیهای خوبی صورت گرفته و در حوزه دز و کرخه هم مشکل خاصی نداشتیم و متناسب با آنچه نیاز بوده به توافق رسیدیم عنوان کرد: در رابطه با مارون اختلاف وجود داشت و طبق بارشهایی که داشتیم وضعیت حوزه آبریز نرمال بوده و قرار شد ظرف 2 الی سه هفته آینده رصد شود و که اگر شرایط همچنان نرمال بود مجوز را اصلاح کنیم و اجازه کشت دهیم.
استاندار خوزستان تاکید کرد: کشت تابستانه به خصوص در پاییندست یعنی نخیلات شادگان در بحث مارون برای ما اولویت است و باید اول احتیاط های لازم صورت گیرد و بعد از آن اگر کارشناسان به این نتیجه رسیدند که این میزانی که کم شده را میتوان افزایش داد ظرف دو سه هفته آینده تصمیم نهایی را خواهیم گرفت.
وی به کشاورزان توصیه کرد سطح زیر کشت زمینهای خود را بیمه کنند و ادامه داد: بیمه پایه مبلغ پایینی دارد اما در صورت بروز حوادثی همچون سیل و ... کشاورزان میتوانند خسارت خود را به ازای هر هکتار چند میلیون تومان از بیمه دریافت کنند.
شریعتی ابراز کرد: دولت امسال برنامهای برای اینکه که اگر سیل شد مجدد خسارت سیل را پرداخت کند و امکان آن هم وجود ندارد و در هیچ کجای دنیا هم مرسوم نیست؛ سال گذشته این تصمیم بنا به شرایط خاصی گرفته شد و اکنون تاکید دولت بر این است که کشاورزان کشت خود را بیمه کنند که اگر موردی پیش آمد بیمهها خسارات را پرداخت و به این مساله کمک کنند.
وی بیان کرد: سطح زیر کشت ما برای کشت پائیزه و زمستانه یک میلیون و 400 هزار هکتار است به همین علت تاکید میکنم و از همه کشاورزان میخواهم که زمینهای خود را بیمه کنند تا در صورت بروز حوادث با مشکل مواجه نشوند.
استاندار خوزستان در خصوص توزیع بذر به کشاورزان نیز یاد آور شد: خوشبختانه سطح میزان توزیع بذر نسبت به مدت مشابه سال گذشته بیشتر بوده و مشکل خاصی در این زمینه وجود ندارد، البته همیشه کشاورزان خودشان میزانی از بذر را نزد خود ذخیزه میکردند ولی امسال کمتر شده که میتوانند از جهاد کشاورزی نسبت به تامین هر میزان بذری که نیاز دارند اقدام کنند.
نظر شما