به گزارش خبرگزاری شبستان، علی یارمحمدی، کارشناس اقتصادی شب گذشته (یکشنبه ۲ آذر) در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما گفت: اقدامهای مناسبی را در حوزه پیشگیری از سوی نهادهای متولی شاهد بوده ایم، اما در حوزه مقابله از جمله کشف کالای قاچاق و تعیین تکلیف کالاهای مکشوفه خوب عمل نشده است.
وی ادامه داد: در بخش تشخیص، سامانههایی که در قسمت پیشگیری وجود دارند، این امکان را به ما خواهند داد که بتوانیم سیگار قانونی را از سیگار غیرقانونی تشخیص دهیم.
این کارشناس اقتصادی گفت: اکنون در بازار سیگار کشورمان، برخی نشانهای تجاری وجود دارند که نیاز به ابزار تشخیص ندارند و از ظاهر آن به راحتی میتوان قانونی و غیرقانونی بودن سیگار را تشخیص داد.
وی ادامه داد: در سالهای ۹۶ یا ۹۷ کمتر از ۴۰۰ میلیون نخ؛ کشفیات سیگار قاچاق داشتیم که در مقایسه با حجم قاچاق، زیر ۳ درصد است.
یارمحمدی افزود: این موضوع نشان میدهد در مرحله تشخیص و کشف این سیگارها دچار مشکل هستیم.
این کارشناس اقتصادی اضافه کرد: بر اساس قانون، نهادهای تصمیم گیر و متولی این حوزه مشخص شده اند، اما ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق، نهاد سیاست گذار در این بخش است که باید این نهادها را پای کار نگه دارد.
یارمحمدی افزود: حتی اگر ترانزیت خارجی سیگار را ممنوع کنیم، قاچاقچی سیگار در زمان کمتر از ۳ ماه، مسیر جایگزین را برای ورود سیگار به کشور پیدا خواهد کرد، زیرا برای آنها به صرفه است.
کارشناس اقتصادی در ارتباط تلفنی با این برنامه گفت: موضوع پیشگیری و مقابله هنوز کامل نشده است و البته رهگیری اتفاق بسیار خوبی است که در منطقه برای نخستین بار در ایران انجام شده است.
وی درباره بازار مارلبرو (Marlboro) در کشور افزود: این نشان (برند) در گذشته در بازار ایران وجود داشته است، ولی تاکنون مجوز تولید برای این شرکت صادر نشده است.
یارمحمدی ادامه داد: دستگاههای متولی برخورد با بخش قاچاق باید به بازار ورود کنند.
نظر شما