به گزارش خبرنگار شبستان، حجت السلام والمسلمین علی محمدی، نماینده ولی فقیه و سرپرست سازمان اوقاف و امور خیریه در نشست خبری این سازمان در آستانه هفته وقف با اعلام تدارک برنامه های متنوع گفت: نخستین روز از این هفته همزمان با یکم بهمن "وقف و کارکردهای اقتصادی" نام گرفته است و برای آن برنامه هایی همچون افتتاح پروژه های عمرانی، بهره برداری از پروژه های اقتصادی و تجدید بیعت با آرمان های امام راحل در نظر گرفته شده است.
وی اظهار کرد: دومین روز از این هفته که با سالروز رحلت نبی اکرم (ص) بوده و "وقف، سنت نبوی و سیره علوی" نام گرفته است با حرکت کاروان های زیارتی از حرم تا حرم و زیارت حضرت رسول (ص) از راه دور در بقاع متبرکه همراه است، روز سوم با عنوان "وقف، قرآن، بیداری اسلامی" نیز با برپایی محافل انس با قرآن، اعطای جوایز برگزیدگان مسابقات قرآنی و تبیین نقش آیات الهی در خیزش های جهان اسلام از طریق آیین های سخنرانی گرامی داشته می شود.
حجت الاسلام محمدی "وقف، امامزادگان، قطب فرهنگی" را عنوان چهارمین روز از هفته وقف معرفی کرد و افزود: همایش هیئات امنایء، خادمان و خیران آستان مقدسه امامزادگان و نیز آیین های عزاداری ویژه این روز که مصادف است با روز شهادت امام رضا (ع) برگزار می شود.
سرپرست سازمان اوقاف و امور خیریه با بیان این مطلب "وقف، نیازها، نقش مردم" عنوان روز پنجم هفته گرامیداشت وقف است، عنوان کرد: غباروبی و عطرافشانی همراه با باز کردن پارچه های سیاه در امامزادگان، برگزاری همایش "وقف، احسان ماندگار"، ایجاد ایستگاه های وقف برای ترغیب مردم به این سنت نبوی و ارائه مشاوره های مردمی در این ایستگاه ها از برنامه های تدارک دیده شده برای این روز محسوب می شود.
وی از برگزاری همایش تجلیل از ایثارگران و اصحاب وقف در بقاع متبرکه کشور همزمان با ششمین روز از این هفته با عنوان "وقف، ایثار، احسان ماندگار" خبر داد و بیان کرد: برگزاری آیین پرفیض دعای ندبه همراه با سخنرانی درباره حکم الهی وقف و پاسخگویی مسئولان ادارات در نمایشگاه مصلا برنامه های آخرین روز از هفته وقف با عنوان "وقف، عدالت اجتماعی و حکومت مهدوی" است.
حجت الاسلام محمدی با بیان این مطلب که تبیین وقف های جدید برای واقفان خیراندیش از جمله برنامه های این هفته است، گفت: اولویت هایی که رهبر معظم انقلاب در بیانات خود به ویژه در عناوین انتخابی برای سال در نظر می گیرند بهترین مرجع برای شناخت نیازهای روز جامعه به وقف است، به عنوان مثال آنچه از بیانات ایشان در سال 90 مشهود است نیاز به وقف در زمینه هایی همچون ازدواج، اشتغال و تولید علم به ویژه در برابر خباثت های غرب همچون ترور نخبگان علمی است.
وی با اشاره به انجام نظرسنجی از یک ی طیف 26 سطحی همچون مستاجران و متولیان وقف اعلام کرد: بنابر نتایج این نظرسنجی 25 درصد از مردم با وقف و عواید و نتایج مثبت آن آشنا نیستند از این رو تشویق مردم به وقف اموال خود در سایه نظام اسلامی و ترویج و نهادینه کردن فرهنگ این سنت نیکو نیز در اولویت برنامه ای این هفته قرار دارد.
حجت الاسلام محمدی با بیان این مطلب که هم اکنون یک میلیون و 200 هزار نفر در سطح کشور مستاجر سازمان اوقاف هستند، تصریح کرد: باید توجه داشت که بنابر احکام فقهی فروش موقوفه جایز نیست و اگر ضرورت و رفاه اجتماعی ایجاب کند که موقوفه ای برای طرح های عمرانی تخریب شود باید زمین معوض آن خریده شده و متناسب با نیت واقف استفاده شود.
وی با بیان این مطلب که البته اگر موقوفه ای بر خلاف نیت واقف در اختیار مراکز آموزشی همچون مدارس باشد در میانه سال تحصیلی دستور به تخلیه آن داده نمی شود، خاطرنشان کرد: ترویج فرهنگ وقف های جمعی، خانوادگی و صنفی به منظور رفع این ذهنیت که باید وقف در ابعاد کلان انجام شود نیز در دستور کار برنامه های سازمان در سال جاری قرار دارد.
شایان ذکر است، نشست خبری سرپرست سازمان اوقاف و امور خیریه در آستانه هفته وقف به منظور تشریح برنامه های این هفته و دستاوردهای سازمان دوشنبه، 26 دی ماه با حضور اصحاب رسانه های جمعی برگزار شد.
پایان پیام/
نظر شما