امام حسن عسکری(ع) زیارت اربعین را به عنوان یکی از نمادهای شیعه معرفی کردند

حجت الاسلام اکبری، گفت: امام حسن عسکری(ع) زیارت اربعین را به عنوان یکی از نمادهای شیعه معرفی کردند و نتیجه آن تشکیل اجتماعات قریب به چهل میلیونی شیعیان در مرقد مطهر امام حسین علیه السلام هنگام اربعین است.

حجت الاسلام اله رضا اکبری امام جمعه سنقر ضمن تبریک ولادت امام حسن عسکری علیه السلام و ابراز امیدواری برای ظهور هرچه زودتر فرزند بزرگوارشان امام زمان ارواحنا فداه و تسکین درد های امت اسلامی در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان  در کرمانشاه گفت: میلاد امام حسن عسکری در ۸ ربیع الثانی سال ۲۳۲ هجری قمری در مدینه اتفاق افتاد. مدت امامت ایشان شش سال بود و با سه تن از خلفای عباسی همزمان بودند ، معتز عباسی ،مهتدی و معتمد عباسی. هر سه این خلفا بنای بر مخالفت و دشمنی با امام حسن علیه السلام گذاشتند . این نشانه این بود که ،امام وجودی اثرگذار در جامعه اسلامی داشتند و نسبت به سرنوشت امت اسلامی بی‌تفاوت نبودند،در مسائل ورود پیدا می‌کردند و تلاش‌های زیادی برای رهبری معنوی و فکری شیعه انجام می‌دادند. وجود این حضرت خطری بود برای حکومت های ظالم که حکام عباسی این خطر را برای خود حس می کردند.

 

وی با اشاره به شخصیت امام حسن عسکری(ع) ، خاطر نشان کرد: امام حسن عسکری یکی از امامانی است که در سن جوانی و در ۲۸ سالگی به شهادت رسید . لقب های متفاوتی داشتند از جمله ابن الرضا که یکی از القاب امام جواد (ع), امام هادی (ع) نیز هست ، القاب دیگری هم برای آن حضرت عنوان کرده اند از جمله هادی، رفیق ، زکی به معنای پاکیزه و نقی و عسکری. به این دلیل که ایشان در سامرا در یک پادگان نظامی تحت نظر خلفای عباسی زندگی می کردند به ایشان لقب عسکری دادند. 

 

اکبری یکی از علل ترس خلفای عباسی از امام حسن عسکری علیه السلام را تلاش ایشان برای شبکه سازی و ارتباط بین شیعیان عنوان کرده و افزود: از طرفی روایات معتبری مردم آن زمان، از پیغمبر عظیم الشأن اسلام شنیده بودند که کسی که دنیا را پر از عدل و داد خواهد کرد، حجت دوازدهم و فرزند امام حسن عسکری علیه السلام خواهد بود . بنابراین حکام عباسی تلاش می کردند، امام حسن عسکری علیه السلام را کاملاً زیر نظر داشته باشند تا وعده خداوند مبنی بر آمدن منجی تحقق پیدا نکند. لذا خیلی ها از وجود حضرت حجت ارواحنا فدا با خبر نشدند و حتی اهل سنت قائل به این شدند که امام حسن عسکری علیه السلام اصلا ازدواج نکرده و فرزندی هم نداشتند . اما شیعیان کاملاً معتقدند که آن حضرت کنیزی داشتند به نام نرجس خاتون که با ایشان ازدواج کرده و فرزند برومندش حضرت مهدی ارواحنا نافدا به دنیا آمد و الان حجت حاضر و غایب است، که ان‌شاءالله خدای متعال دنیا را با آمدن ایشان گلستان کند.

 

امام جمعه سنقر بابیان اینکه فعالیت‌های امام حسن عسکری (ع) در راستای آماده سازی مردم برای دوران غیبت فرزند خود، امام زمان (عج) بود ، تصریح کرد: یکی از کارهایی که امام حسن عسکری علیه السلام انجام دادند،  مکاتبه با شیعیان بود. ایشان نامه های مختلفی را به شهرهایی که محل اجتماع شیعیان بود مثل قم، نیشابور و کوفه و بعضی شهرهای دیگر می فرستادند. یکی دیگر از کارهای ایشان این بود که تلاش می کردند مردم را با زمان غیبت امام آشنا کرده و برای آن آمادگی ایجاد کنند . با این که امام حاضر بودند اما تلاش می کردند کار شیعیان را، به واسطه نمایندگانی از خودشان انجام بدهند.مثلاً در قم فقهایی وجود داشتند که حضرت از طریق آنها مسائل دینی را به گوش شیعیان می رساندند و در بعضی شهرها هم نمایندگان امام وجوهات شرعی و سوالات شرعی مردم را جمع آوری به محضر امام تقدیم می کردند.بدین طریق مردم کم کم آماده می شدند که ارتباط مستقیم با حجت خدا نداشته باشند . چون بناست سالیان سال، دوران غیبت را درک کرده و باید خود را برای زمانی که امام معصوم به صورت ظاهری در بین مردم نیستند آماده می‌کردند. 

 

وی گفت: یکی از روایت های مشهوری که از امام حسن وارد شده این است که می‌فرماید: مومن ۵ علامت دارد، اول، نماز ۵۱ رکعت ،که ۱۷ رکعت آن نماز واجب و بقیه، مستحب است. دوم، زیارت اربعین است ،که امام حسن عسکری علیه السلام به عنوان یکی از نمادهای شیعه معرفی کردند . الان شما می‌بینید نتیجه این اقدام ایشان اجتماعات قریب به چهل میلیونی شیعیان است که در ایام اربعین در مرقد مطهر امام حسین علیه السلام شاهد هستیم، و این خود آماده‌سازی امت اسلام برای ایجاد لشکر میلیونی و منحصر به فرد در عالم برای یاری حجت خدا است ، که بناست تمام ظلمها و طاغوت را از بین ببرد و عدالت را با تمام گستره اش در عالم اجرا کند. این مهم به برکت یک کلام امام حسن عسکری است که فرمودند: یکی از نشانه های مومن زیارت اربعین است . سومین نشانه پوشیدن انگشتر به راست  است، که نشان می دهد امام خواسته اند هویت مستقل به شیعیان بدهند،یعنی شیعه پوشش و رفتار خاصی داشته باشد که از بین دیگران قابل شناسایی باشد. تصور کنید همه شیعیان انگشتر به دست راست داشته باشند. در نتیجه با یک نگاه می توان فهمید در یک جمع چه درصدی از شیعیان وجود دارد. چهارم پیشانی به خاک گذاشتن است. کسانی که در مقابل خدای متعال خضوع دارندو اهل سجده های طولانی هستند، شیعه و از یاران امام زمان (عج)خواهند بود. این‌ها کسانی اند که در مقابل قدرت‌های مستکبر سر خم نمی کنند، در مقابل خدا خاضع هستند اما در مقابل دشمنان خدا و دین و امثال آمریکا و اسرائیل و منافقین و کسانی که با دین خدا مشکل دارند با قاطعیت و عزت و اقتدار برخورد می کنند.و نکته آخر و نشانه آخر گفتن بسم الله با صدای بلند است که نشانه اهل ایمان و شیعیان است . با این کلمات امام حسن علیه السلام به جامعه شیعی یک شخصیت و هویت متمایز و مخصوص عنایت فرمودند.

 

حجت الاسلام اکبری اظهار کرد :کار دیگری که امام انجام می‌دادند فعالیت‌های سری سیاسی بود .حمایت و پشتیبانی مالی از شیعیانی که احتیاج به کمک داشتند. تقویت و توجیه سیاسی عناصر مهم شیعه و کسانی که در انظار بوده و مردم به آنها نگاه میکردند. امام تلاش می‌کرد که از اینها افراد مستحکمی بسازند تا از نظر سیاسی و دینی توجیه و جوابگوی مردم در مسائل و مشکلات سیاسی و دینی باشند. استفاده گسترده از آگاهی های غیبی هم از دیگر کارهای ایشان بود . امام علیه السلام بسیاری از مسائل را از اخبار غیبی نقل می فرمودند و این برای تقویت ایمان مردم و ایمان آوردن آنها به امام علیه السلام بود.

کد خبر 996815

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha