حضرت معصومه (س) الگوی کاملی برای سبک زندگی علمی و معنوی خواهران طلبه

شریفی گفت: حضرت معصومه (س) دختر امام و عمه امام و بانوی فاضله و عالمه و ولایتمدار و مظهر عفاف و تقوا است که الگوی کاملی برای سبک زندگی علمی و معنوی خواهران طلبه خواهد بود.

خبرگزاری شبستان، گروه قرآن و معارف:  حضرت معصومه (س) در روز اول ذیقعده سال ۱۷۳ هجری، در شهر مدینه چشم به جهان گشود. این بانوی بزرگوار، از همان روز نخست، در خانه‌ای تربیت شد که پدر و مادر و فرزندان، همه به فضایل اخلاقی آراسته بودند و از ذریه پیامبر اکرم (ص) بودند. پس از آنکه پدر بزرگوار آن بانوی گرامی به شهادت رسید. حضرت امام رضا (ع) عهده دار امر تعلیم و تربیت خواهران و برادران خود شد و مخارج آنان را نیز بر عهده گرفت.

پس از کوچ اجباری امام رضا (ع) به طوس و سفر ایشان به ایران، خواهر بزرگوارشان تنها فرزند دختر امام موسی کاظم (ع)، حضرت معصومه (س) از مدینه به سمت ایران رهسپار شد. حضرت بلافاصله پس از حضورشان در ایران عزم دیدار برادر را کردند که در میانه راه در نزدیکی‌های شهر ساوه مورد هجوم دشمنان اهل بیت (ع) قرار گرفتند و پس از جراحات بسیار، چندی بعد رحلت کردند و در شهر قم آرام گرفتند. از آن پس شهر قم بارگاه ملکوتی این بانوی مکرمه اسلام شد.

در آستانه سالروز وفات حضرت معصومه (س) و با توجه به جایگاه علمی آن حضرت، خبرنگار گروه قرآن و معارف خبرگزاری شبستان با «معصومه شریفی» مدیر مدرسه علمیه حضرت معصومه (س) گفتگو کرده است که در ادامه می خوانید:

 

مدرسه علمیه حضرت معصومه (س) در چه سالی فعالیت خود را آغاز کرده است؟ چه تعداد طلبه دارد و در چه سطوحی تحصیل می کنند؟ اساتید برجسته ای که در این مدرسه علمیه تدریس می کنند؟

در ابتدا وفات حضرت معصومه (سلام الله) رو تسلیت عرض می کنم، همانگونه که مستخصرید زیارتنامه ای از امام معصوم بنام این بانوی جلیل القدر نقل‌ شده است که درباره کمتر امامزاده ای  چنین زیارتنامه با این تفصیل و ویژگی، ذکر حمد و تسبیح شروع می شود و در زیارت نامه ایشان میخوانیم یا فاطمه اشفعی لنا فی الجنه، می بینیم یکی دیگر از ویژگی های منحصر به فرد حضرت، مقام شفاعت است که در درگاه الهی شخصیت مستقل، جایگاه و حرمتی دارد که می‌تواند با این مقام  دیگران را شفاعت کند، ان شاء الله با تاسی به راه و روش و زندگی علمی و معنوی ایشان عاقبت به خیر و در روز حساب از شفاعت ایشان برخوردار شویم.

مدرسه علمیه حضرت معصومه (سلام الله علیها) از سال 1381  با هدف تربیت و پرورش طلاب علوم دینی در مقطع سطح 2 شروع به فعالیت کرده است و تا بحال 228 طلبه در این حوزه تحصیل کرده و می نمایند. 15استاد عالم و فاضل دارای سطح علمی3 و 4حوزه های علمیه و دکترای دانشگاه مشغول به تعلیم و تربیت خواهران طلبه هستند.


هم نامی مدرسه علمیه به نام حضرت معصومه (س) چه برکاتی از نظر علم آموزی و انجام فعالیت های علمی داشته است؟ 

 درباره اثر علمی انتخاب نام حوزه علمیه به نام مقدس حضرت معصومه (س) باید عرض کنم یکی از وظایف حوزه های علمیه شناخت و معرفی فرهنگ اهل بیت علیها السلام است، حضرت معصومه (س) دختر امام و عمه امام و بانوی فاضله و عالمه و ولایتمدار و  مظهر عفاف و تقوا است که الگوی کاملی برای سبک زندگی علمی و معنوی طلاب عزیز خواهد بود و با توجه به باورهای دینی توسل جستن به نام اولیای الهی تبرک محسوب می شود و تبرک هم مایه برکت دنیوی و اخروی است‌ تعظیم و تکریم ایشان که از  اولیاالله هستند هم دارای برکات علمی و معنوی است.

 

شیوع ویروس کرونا چه تاثیری بر نحوه تشکیل کلاس های مدرسه علمیه حضرت معصومه (س) داشته است؟ کلاس ها چگونه برگزار می شود؟

با شیوع ویروس منحوس و مزاحم کرونا فعالیت های آموزشی، پژوهشی فرهنگی به صورت مجازی و در سامانه های مجازی طلاب انجام می شود. کلاس های درس  مدرسه علمیه حضرت معصومه (س) به صورت غیرحضوری و آنلاین برگزار می شود.

 

لطفا فعالیت های مدرسه علمیه حضرت معصومه (س)  در زمینه کمک مومنانه را توضیح دهید.

این مدرسه از ابتدای شیوع ویروس کرونا و تعطیل شدن بسیاری از مشاغل و تحت الشعاع قرا گرفتن زندگی مردم، پس از فرمایش مقام معظم رهبری مبنی بر همدلی و کمک های مؤمنانه، خودجوش با همین نیت به یاری خانواده های عزیزی که آسیب بیشتری از کرونا دیدند، شتافت. کمک های انجام شده در قالب کمک های نقدی، بسته های معیشتی، دوخت ماسک در نوبت‌های متعددی انجام گرفته است و کمک های مومنانه در قالب توزیع بسته های معیشتی و اقلام بهداشتی به خانواده های کم بضاعت و آسیب دیده از کرونا ادامه دارد.

 

فعالیت های جهادی مدرسه علمیه حضرت معصومه (س)  در مبارزه با کرونا را توضیح دهید.

گروه جهادی مدرسه علمیه حضرت معصومه (س) که از اساتید و طلاب بسیجی تشکیل شده است در جمع آوری و توزیع بسته های معیشتی، طبخ و توزيع حداقل پانصد پرس غذای گرم، طبخ و توزیع نان با همکاری چند نانوایی در سطح شهر، قدردانی از پزشکان و پرستاران بیمارستان سوم شعبان با حضور در بیمارستان و تقدیم گل و شیرنی به این عزیزان که در خط مقدم جهادگران سلامت هستند، فعالیت‌ در فضای مجازی با تشکیل گروهها و راه اندازی کانالها و تولید محتوا و پاسخ و مشاوره‌ های مذهبی و بهداشتی به مخاطبان به ویژه جوانان و نوجوانان عزیز فعالیت می کنند.

 

کد خبر 996989

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha