به گزارش خبرنگار شبستان، حجتالاسلام علی محمدی، نماینده ولیفقیه و سرپرست سازمان اوقاف و امور خیریه در سومین همایش وقف و رسانه با اشاره به ایجاد بانک جامع اطلاعات و مدیریت موقوفات گفت: این بانک از نیمه ماه مبارک رمضان تاکنون در 320 موقوفه و بالغ بر 60 بقعه شاخص راهاندازی شده و هماکنون بیش از 70 هزار سند در آن ثبت شده است.
وی اظهار کرد: علاوه بر این طی دو سال گذشته 240 هزار سند اداره موقوفات روزآمد شده که این مهم با رشد 100 درصدی همراه بوده است. همچنین از میان 12 هزار پرونده موجود در محاکم قضایی مرتبط با وقف سه هزار و 500 مورد به نتیجه رسیده که این مهم نیز رشد 40 درصدی را رقم زده است.
حجتالاسلام محمدی با اعلام اخذ سند برای 10 هزار موقوفه در سطح کشور تصریح کرد: بنا بر تفاهم به عمل آمده با سازمان اراضی طبیعی در دست این سازمان احصا شد. علاوه بر این به منظور احصاء موقوفات در اختیار نیروهای مسلح نیز تفاهماتی به عمل آمده است.
نماینده ولیفقیه در سازمان اوقاف از صدور مفاصحهحساب برای 52 هزار موقوفه کشور خبر داد و افزود: همکاری رسانههای جمعی با سازمان اوقاف منجر به رشد پنج برابری وقف در سال 90 شده است چرا که پیش از این میانگین سالانه موقوفات 200 مورد بود اما طی یک سال گذشته 1022 مورد وقف انجام شده است.
وی اعلام کرد: انجام نزدیک به 900 وقف در شش ماهه نخست سال انجام فعالیتهای عمرانی در دو هزار و 700 امامزاده و بقعه متبرکه، تهیه نظامنامه آموزش خادمان، هیئات امنا و مدیران بقاع متبرکه و توزیع برنامه بودجه به مساجد برای نخستین بار از اقدامات سازمان اوقاف طی یک سال گذشته است.
حجتالاسلام محمدی با بیان این مطلب که انجام فعالیتهای فرهنگی از اولویتهای اصلی سازمان اوقاف با اتکا به عواید موقوفات است، عنوان کرد: برگزاری بیش از هزار و 624 مسابقه قرآنی، برپایی 60 هزار محفل انس با آیات الهی، برگزاری جلسات تفسیر در 784 بقعه و چاپ میلیونها نسخه مصحف شریف از جمله اقدامات فرهنگی سازمان با رویکرد قرآنی به شمار میرود.
وی ادامه داد: اجرای آزمون شفاهی اعطای مدارک دانشگاهی به حافظان، ایجاد مرکز مشاوره در 670 بقعه متبرکه، اعزام بالغ بر 9000 مبلغ به سراسر کشور در مناسبتهای مذهبی، برگزاری مسابقات کتابخوانی با مشارکت بالغ بر دو میلیون نفر نیز در زمره فعالیتهای فرهنگی سازمان اوقاف همسو با نیات واقفان خیراندیش محسوب میشود.
سرپرست سازمان اوقاف و امور خیریه از حضور سه هزار حکم به نفع موقوفات و اجرای دو هزار و 300 مورد از آنها طی سه سال گذشته خبر داد و گفت: همسو با 40 میلیارد تومان درآمد موقوفات در سال جاری 17 میلیارد تومان به برگزاری جلسات عزاداری اهل بیت، حمایت از 4500 هیئت مذهبی و اطعام هشت میلیون نفر عزادار تخصیص یافته است.
وی با اشاره به فعالیت بیش از 400 درمانگاه و بیمارستان وقفی در سراسر کشور تصریح کرد: سازمان اوقاف از مجموع درآمدها اعتبار پنج میلیارد و 800 میلیون تومانی را به درمان بیماران متناسب با نیات واقفان اختصاص داده است چرا که سالانه بالغ بر 67 میلیون نفر در مراکز درمانی وقفی مداوا میشوند.
حجتالاسلام محمدی با اشاره به پوشش شش هزار یتیم توسط سازمان اوقاف اظهار کرد: این ایتام با بودجه دو میلیارد و 770 میلیون تومانی تحت پوشش هستند، علاوه بر این پنج میلیارد تومان نیز به حوزههای علمیه، 200 میلیون تومان به ازدواج جوانان و چهار میلیارد و 800 میلیون تومان به مساجد اختصاص یافته است.
وی درباره انتظارات سازمان اوقاف از رسانههای جمعی تأکید کرد: عمل به منویات رهبری در زمینه وقف اصلیترین انتظار ما است چرا که ایشان بر عدم از میان رفتن این سنت حسنه در جامعه تأکید دارند و رسانهها میتوانند در این زمینه بهترین همراه و همکار باشند.
حجتالاسلام محمدی با تأکید بر لزوم هدایت افکار عمومی به مسیر حفظ و بهرهبرداری صحیح از موقوفات ادامه داد: متأسفانه درآمد موقوفات نسبت به اصل سرمایههای وقفی یک درصد هم نیست، از این رو ارزشگذاری سرمایه موقوفات در دستور کار سازمان قرار دارد.
نماینده ولیفقیه در سازمان اوقاف و امور خیریه وقف را ارزشی اصیل خواند و اظهار کرد: پس از مطالعه دقیق وقفنامهها 770 نوع نیت وقف در کشور شناسایی شده که متولی شرعی ملزم به اجرای دقیق آنها است.
وی دوری گزیدن از وقف و موقوفات را از رسوبات شوم تبلیغات پهلوی دانست و خاطرنشان کرد: متأسفانه این ذهنیت در افراد متدین نیز نقش بسته در حالی که اقدامات اینچنینی پشتوانه اقتصادی دین و قرآن را از بین میبرد.
شایان ذکر است، سومین همایش وقف و رسانه با حضور جمعی از شخصیتهای سیاسی و فرهنگی و با سخنرانی معاون اول رییسجمهور سهشنبه 27 دی در موقوفه هتل ارم تهران برگزار شد.
پایان پیام/
نظر شما