تخصصی کردن کانون‌های فرهنگی هنری مساجد زمینه‌ساز جذب جوانان

کانون‌های فرهنگی هنری مساجد زمینه‌ساز رشد و پویایی جوانان و نوجوانان در مناطق شهری و روستایی هستند و تخصصی کردن این کانون‌ها زمینه‌ساز تحقق اهداف و جذب مخاطبان به سمت فعالیت کانون‌های فرهنگی هنری مساجد خواهد بود.

به گزارش خبرگزاری شبستان کردستان، کانون‌های فرهنگی هنری مساجد از نهادهای فرهنگی مردمی هستند که با فعالیت در سطح مساجد زمینه‌ساز رشد و پویایی مخاطبان خود به ویژه نوجوانان و جوانان شده‌اند.

 

استان کردستان با بیش از 600 کانون فرهنگی هنری زمینه‌ساز جذب جوانان و نوجوانان در سطح شهر و روستا در فعالیت‌های فرهنگی و مسجدی شده و حتی در ایام شیوع ویروس کرونا این کانون‌ها توانسته‌اند اقدامات گسترده‌ای از جمله بهره‌گیری از فضای مجازی برای گسترش فعالیتهای خود انجام دهند.

 

کانون فرهنگی هنری نورالرحمن روستای سرنجیانه از کانون‌هایی است که به مدت 12 سال است در این روستا فعالیت دارد و توانسته با تخصصی کردن کانون زمینه‌ساز جذب جوانان زیادی به سمت فعالیت‌های کانون باشد.

 

به منظور آشنایی بهتر با کانون فرهنگی هنری نورالرحمن گفتگویی با مدیر این کانون انجام شده است که در ذیل می‌خوانیم.

 

*لطفا خودتان را معرفی کنید و بفرمایید چند سال است که کانون فرهنگی دارید؟

پیمان امینزاده هستم داری مدرک کارشناسی حقوق و مدیر کانون فرهنگی هنری نورالرحمن مسجد جامع خاتم الانبياء روستای سرنجیانه سفلی هستم که این کانون از سال 87 تاسیس شده و 12 سال است فعالیت دارد.

 

*تعداد اعضای کانون چند نفر است و در چه زمینه‌ای فعالیت دارید؟

کانون فرهنگی نورالرحمن دارای 251 عضو است و این کانون در زمینه‌های مختلف فعالیت دارد و به شیوه تخصصی نیز در حوزه it   فعالیت می‌کند.

 

*چه رشته‌هایی توسط کانون آموزش داده می‌شود و شاخص‌ترین فعالیت شما تاکنون چه بوده است؟

فعالیت کانون ما در زمینه‌های عمومی است و کلاس آموزش قرآن، حکام، زبان خارجه، دف نوازی و غیره برای مخاطبان کانون برگزار می‌کند و همچنین از سال 89 کلاس‌هایی در حوزه آی.تی به صورت تخصصی برای علاقمندان برگزار می‌کند.

همچنین شاخص‌ترین فعالیت کانون ما در سال جاری این بود که این کانون فرهنگی رابط بین 24 کانون شهرستان سنندج شده است و برای هماهنگی و دریافت مجوز این کانون‌ها در حال پیگیری است.

 

*میزان استقبال اعضای کانون از کلاس‌های تخصصی حوزه آی.تی چگونه است؟

کلاس‌های آموزش حوزه آیوتی با استقبال زیادی از سوی مخاطبان کانون و حتی سایر کانون‌های استان مواجه شده به گونه‌ای که از سال 89 تا سال 98 کلاس‌های آموزشی تخصصی Icdl در سنندج و دیگر شهرهای استان شامل قروه، دیواندره و سروآباد برای اعضای دریافت کردند و برای دریافت گواهینامه معتبر و ارائه آزمون به فنی و حرفه‌ای معرفی شدند.

 

*در این ایام کرونا چه اقداماتی از سوی کانون شما انجام شده است؟

با توجه به شیوع ویروس کرونا و متضرر شدن بسیاری از خانواده‌ها با اجرای رزمایش مومنانه در سراسر کشور این کانون نیز تلاش کرد تا با همکاری خیرین اقدام به تهیه و توزیع بسته‌های معیشتی بین خانواده‌های نیازمند و همچنین تهیه و توزیع ماسک رایگان کند، البته در این ایام کرونا تا کنون چندین رزمایش همدلی و کمک مومنانه برای خانواده‌های بی‌بضاعت انجام شده است.

 

*چه مشکلاتی پیشروی فعالیت کانونهای فرهنگی مساجد می‌بینید؟

مشکلات عمده کانون‌ها، نبود تجهیزات برای همه کانون‌ها از جمله سیستم و اینترنت برای ثبت فعالیتها است و علاوه بر آن عدم همکاری و تعامل بین مدیر مسئول و هیات امنا و امام جماعت مساجد نیز از مشکلات کانون‌های فرهنگی به شمار میرود هرچند نبود بیمه برای مدیران کانون‌ها نیز از مشکلاتی است که مدیران کانون‌های فرهنگی با آن مواجه هستند.

 

*توقع و انتظار شما از مسوولان یا مردم چیست؟

از مردم و مسوولان انتظار می‌رود که با این کانونها تعامل و ارتباط بیشتری داشته باشند و از مسوولان استانی به‌ویژه استانداری و فرمانداری ها  در خواست می‌شود کانون‌های فرهنگی هنری مساجد به ویژه در مناطق روستایی را از نظر کمک مادی و وسایل مانند میز، صندلی، کتاب و سیستم کامپیوتر کمک مکنند تا بتوانند فعالیت‌های فرهنگی بیشتری در سطح مناطق روستایی برای جوانان و نوجوانان ارائه دهند.

 

*نظر شما در مورد طرح ملی فهما چیست و تا چه حد به رشد و موفقیت کانون‌های فرهنگی کمک می‌کند؟

طرح ملی فهما یک طرح خوب و ملی است و توانسته تا حدی کانون های سطح کشور رو در یک مسیر مستقیم قرار دهد و کانون ها می‌توانند از هر نظر با هم ارتباط و همکاری داشته باشند اما نکته مهم این است که باید سطح امکانات کانونها از نظر امکانات فرهنگی با هم برابر باشند در حالیکه متاسفانه مرکز، کانونی که در تهران با امکانات گسترده فعالیت دارد را با یک کانون مرزی در مریوان با یک دید مقایسه می‌کنند و انتظار می‌‌رود کانون‌ها براساس امکانات و خدماتی که ارائه می‌دهند سطح بندی شوند و برای کانون‌های روستایی و نقاط مرزی امتیاز بیشتری قائل شوند.

 

*سخن آخر

به نظر می‌رسد تخصصی شدن فعالیت‌های کانون‌های فرهنگی هنری مساجد زمینه‌ساز موفقیت کانون‌ها و ترغیب بیشتر جوانان به سمت فعالیت‌های کانون می‌شود اما نیاز است مسوولان کانون‌ها را حمایت کنند تا بتوانند در این استان فرهنگی اقدامات فرهنگی بیشتری برای مخاطبان برگزار نمایند.

 

کد خبر 998592

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha