هدف میرزا گسترش فرهنگ اسلامی و عدالت اجتماعی بود

محمدی از برگزاری تلویزیونی یادواره شهید میرزاکوچک جنگلی و ۱۵۲ شهید روحانی و طلبه گیلان خبر داد و گفت: هدف میرزا گسترش فرهنگ اسلامی و عدالت اجتماعی بود.

حجت‌الاسلام« احسان‌الله محمدی» در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان از رشت نقش علما در نگهداری از دین را به تعبیر روایات اسلامی نقشی مهم و تعیین کننده خواند و عنوان کرد: وضع کشورمان در زمان پایان دولت قاجار از حیث فرهنگی و اقتصادی نابسامان بود از طرفی به علت شروع جنگ جهانی دوم این شرایط به شکل وخیم‌تری پیش رفت. 

 
 
مسئول دفتر نمایندگی ولی فقیه در سپاه قدس گیلان با تاکید بر اینکه در چنین شرایطی شخصیت میرزاکوچک جنگلی پا به عرصه نهاد، نخستین شاخصه وی را روحیه مذهبی و انقلابی بودنش ذکر کرد و افزود: جوان بودن و با استعداد بودن، روحانی و اندیشه‌مند بودن و احساس مسئولیت نسبت به دین، مذهب و تمام هموطنانش از جمله دیگر شاخصه‌های برتر شخصیتی میرزا بود.
 
 
وی آزاده بودن و عدم وابستگی به فرد خاص یا گروه خاصی را ویژگی دیگر میرزا کوچک جنگلی دانست و با اشاره به اینکه جنبش میرزا بر اساس پیاده کردن نظام اسلامی و دینی شکل گرفت یادآور شد: مبارزه با استبداد داخلی و خفقانی که دولت مرکزی به وجود آورده بود از دیگر اهداف نهضت میرزاکوچک جنگلی محسوب می‌شود.
 
 
دبیر یادواره شهید میرزاکوچک جنگلی و 152 شهید طلبه استان گیلان مبارزه با استعمار خارجی را یکی دیگر از اهداف عالیه نهضت میرزا کوچک جنگلی اعلام کرد و گفت: میرزا هیچ گونه طمعی نداشت و تمام هدفش مردم بود و این عوامل از مهم‌ترین علل مهم ماندگاری قیام میرزا کوچک جنگلی محسوب می‌شود.
 
 
مسئول دفتر نمایندگی ولی فقیه در سپاه قدس گیلان با بیان اینکه نهضت جنگل صرفا یک نهضت نظامی نبوده و نیست اذعان کرد: هدف میرزا گسترش فرهنگ اسلامی و عدالت اجتماعی بود از طرفی در بحث فرهنگی خود میرزا اهل ذوق بود و شعر می‌گفت و نشریه‌ای فرهنگی هم در سطح رشت برای یارانش فراهم کرده بود.
 
 
محمدی ایجاد مدارس علوم دینی، انجام کارهای مختلف فرهنگی و عام‌المنفعه، اقدامات اجتماعی و نظایر آن با هدف کمک به مردم را از جمله رویکردهای میرزا کوچک جنگلی دانست و تصریح کرد: برگزاری یادواره شهید میرزاکوچک جنگلی و 152 شهید طلبه استان گیلان از جمله اقداماتی است که برای پاسداشت نهضت جنگل و نقش علما برنامه‌ریزی شده است.
 
 
وی تربیت، اثرگذاری، نشر فرهنگ ایثار و انتقال ارزش‌های اسلامی به جامعه و نسل جوان را از جمله اهداف برگزاری یاردواره‌های شهدا تلقی کرد و یادآور شد: بازگوکردن این مطالب برای نسل جوان و الگوسازی از این مفاهیم می‌تواند در پویا شدن جامعه اسلامی و مقابله با اهداف دشمنان در جامعه اسلامی مثمرثمر واقع شود.
 
 
دبیر یادواره شهید میرزاکوچک جنگلی و 152 شهید روحانی و طلبه استان گیلان دمیدن روحیه انقلابی‌گری در نسل‌های مختلف را از دیگر مزیت‌های برگزاری یادواره‌های شهدا خواند و افزود: وقتی روحیه انقلابی‌گری در جامعه وجود داشته باشد انقلاب، ارزش‌ها، نظام اسلامی و اهداف عالیه آن پیاده و ماندگار می‌شود.
 
 
مسئول دفتر نمایندگی ولی فقیه در سپاه قدس گیلان شیوع ویروس کرونا و برگزاری متفاوت یادواره شهید میرزاکوچک جنگلی و 152 شهید روحانی و طلبه استان گیلان را مورد اشاره قرار داد و گفت: امسال با توجه به این شرایط و پرهیز از اجتماعات، برنامه اصلی ما پس از برگزاری جلسات مختلف، برگزاری تلویزیونی این یادواره است.
 
 
محمدی تبیین شخصیت میرزا کوچک جنگلی و زندگینامه شهدا در فضای مجازی را هم از دیگر برنامه‌های امسال یادواره نهضت جنگل و شهدای طلبه و روحانی گیلان اعلام کرد و بیان داشت: از ساعت 18 عصر برنامه یادواره شهید میرزاکوچک جنگلی و 152 شهید روحانی و طلبه  گیلان از طریق صدا و سیمای استانی پخش می‌شود.
 

وی مهمان این برنامه تلویزیونی را آیت‌الله فلاحتی اعلام کرد و با تاکید بر اینکه برگزاری یادواره‌ها در فضای مجازی و رسانه تلویزیونی  می‌تواند ابتکار و تجربه بسیار خوبی باشد خاطرنشان کرد: روحانیون و طلاب ما همیشه در سنگر جبهه و خط مقدم جنگ بودند از طرفی نقش مدیریتی و فرماندهی آنان در دوران دفاع مقدس بسیار چشمگیر است.

کد خبر 998714

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha