به گزارش خبرنگار شبستان، بهمن دری، معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی امروز 27 دی در نشست معرفی کتب شاخص که در ساختمان فجر برگزار شد، گفت: مجموعه ای با عنوان حمایت از کتب ارزشمند در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی داریم. هدف ما پاسخ به دغدغه های چندسال گذشته و حال مقام معظم رهبری است.بر این اساس ده عنوان کتاب را به صورت چکیده در اختیار رسانه ها و مردم می گذاریم که مرحله اول آن برگزار شد و با اینکه آزمایشی بود به نتیجه مطلوب رسید.
دری ادامه داد: بسیاری از کتبی که معرفی کردیم، تجدید چاپ شدند و برخی از نویسندگان آنها به ما مراجعه کردند و مشکلات خود را بازگو نمودند امیدواریم که رسانه ها با یک برنامه دقیق این کتب را معرفی کنند.
وی با بیان اینکه 20 هدف را در معرفی کتب شاخص مدنظر داشتیم که مهمترین آن دسترسی کتاب خوب بود، اظهار داشت: روزی را پیش بینی می کنیم که بعد از کتاب سال فصل و جایزه جلال ناشران و نویسندگان امید به معرفی کتابشان از سوی وزارت ارشاد داشته باشند.
معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی خاطرنشان کرد: برای اینکه گونه های مختلف کتب را در نظر بگیریم دفتر مطالعات، بنیاد ادبیات داستانی و خانه کتاب را برای بررسی و معرفی کتب ارزشمند وارد کار کردیم که در هر سری 30 عنوان کتاب به ما معرفی کنند که از میان آنها ده مورد به عنوان شاخص معرفی شود.
دری افزایش سرانه مطالعه، بالا رفتن تعداد شمارگان، کتاب و دیده شدن ناشر و نویسندگان را از جمله اثرات طرح معرفی کتب شاخص اعلام کرد و افزود: پس از اینکه این طرح جای خود را پیدا کرد باید توسط یکی از موسسات پی گیری شود این طرح نوعی حمایت از نویسندگان و ناشران است زیرا برخی از افراد تعدادی از کتب شاخص را خریداری و اهدا می کنند.
وی یادآور شد: طرح معرفی کتاب شاخص با آزمون و خطا همراه است زیرا قرار است ما از 65 هزار عنوان کتاب در هر سری 10 عنوان را انتخاب کنیم و به زودی این معرفی هر دو هفته یکبار صورت می گیرد و اولویت با کتبی است که در جایزه کتاب سال و فصل معرفی شده باشند.
خریداری کتاب جورج جورداق موضوع دیگری بود که دری به آن اشاره کرد و گفت: رییس کتابخانه ملی پیشنهاد خریداری این کتب را به ما داد. در این موضوع ما نمی توانیم یکباره تمام کتب را خریداری کنیم. ابتدا باید شناسایی کنیم که چه کتابهایی را داریم و کدامیک را نداریم. اگر هزینه از طریق اعتبارات ریاست جمهوری تامین شود، می توانیم این کتب را تهیه و در اختیار کتابخانه آستان قدس رضوی کتابخانه ملی و کتابخانه های مرجع قرار دهیم.
دری با اشاره به رمان اخیر دولت آبادی با عنوان "کلنل"گفت: اداره کتاب از مناظر گوناگون این کتاب را بررسی کرده و نویسنده نیز برخی موارد را اصلاح نموده است. بنده نیز شخصاً این کتاب را خوانده ام که این کتاب جنبه های بصری خوبی دارد و قرائت جدیدی از شرایط قبل و بعد از انقلاب دارد نویسنده با چیره دستی نوشته است اما من با ساختار، ساختمان و محتوای آن مشکل دارم چون معتقدم این قرائت ممکن است، تاثیری نامطلوب بر خواننده داشته باشد.
پایان پیام/
نظر شما