به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بیرجند، «اولین» نشست هم اندیشی «هشتمین» استاندار خراسان جنوبی با رسانه های استان امروز (۱۱ آذر) درست در سیامین روز از انتصاب وی به عنوان سکاندار سومین استان پهناور کشور در سالن شهید رجایی استانداری خراسان جنوبی با رعایت پروتکل های بهداشتی و فاصله گذاری اجتماعی برگزار شد.
«زینب رمضانی» مدیر خبرگزاری شبستان در خراسان جنوبی در این نشست هم اندیشی اظهار کرد: در استان با چند دسته از مدیران پیمانکار و مقاوم مواجه هستیم؛ متاسفانه مدیران پیمانکار به اندازه بودجه ای که در اختیار آنان قرار داده می شود هزینه می کنند و حاضر نیستند با پوشیدن کفش پولادین پیگیر جذب اعتبارات ملی برای توسعه استان و رفع محرومیتها باشند.
وی ادامه داد: اما مدیران مقاوم نیز چندین سال است که بر مسند ادارات هستند و گردش نخبگانی صورت نگرفته است ضمن اینکه برخی از مدیران نیز نسبت به نقدهای سازنده مقاوم هستند و این امر موجب شده است که کار رسانه ها با مشکل مواجه شود.
رمضانی به استیصال رسانه ها با وجود مدیران مقاوم نسبت به نقدهای سازنده اشاره کرد و افزود: متاسفانه رسانه ها با کمترین نقد سازنده دچار تحریم از سوی این مدیران می شوند.
وی عنوان کرد: شرایط سخت کاری رسانه ها برای دریافت داده های خبری با اعمال محدودیت های کرونایی و فعالیت یک سوم کارکنان ادارات به دلیل ضعف روابط عمومی ها دو چندان شده است.
لزوم تدوین سند توسعه رسانه های خراسان جنوبی
رمضانی از استاندار خراسان جنوبی درخواست کرد اسناد توسعه کوتاه مدت و بلند مدت استان و سند سازگاری با کم آبی استان در اختیار رسانه ها قرار گیرد تا بتوانند مطالبه گری داشته باشند.
مدیر خبرگزاری شبستان در خراسان جنوبی با بیان اینکه در بحث توسعه رسانه های استان هیچ سند توسعه ای وجود ندارد، گفت: امیدواریم سریع تر این سند توسعه ای برای رسانه های خراسان جنوبی تدوین شود.
وی در ادامه سخنانش به راه اندازی مرکز نیکوکاری رسانه یاران خراسان جنوبی از سال گذشته اشاره کرد و افزود: تاکنون اقداماتی برای محرومیت زدایی در سطح استان به ویژه با استفاده از توان قلم خبرنگاران انجام شده است.
كت سیاسی را از تن بیرون كنید
«علی جعفرپور» مدیرمسئول روزنامه آوای خراسان جنوبی هم با بیان قدمت فعالیت رسانه ها در استان، گفت: فضای عمومی و اجتماعی خراسان جنوبی توسط رسانه ها مدیریت می شود و کنشگران سیاسی در این استان جایگاهی در مناسبات استانی ندارند و مردم از این موضوعات فراری هستند.
وی صحنه سیاسی استان در دو سال اخیر را آرام و با کمتر تنش ارزیابی کرد و افزود: این امر به خاطر ارجحیت نگاه اجتماعی مدیران این استان بر نگاه های سیاسی بوده است.
جعفرپور از استاندار خراسان جنوبی درخواست کرد رویکرد سیاسی خود را به رویکرد اجتماعی در این استان کویری تغییر دهد و ادامه داد: تغییر نگاه مجموعه مدیران استان به رسانه ها نیز یک ضرورت است که باید مورد توجه قرار گیرد.
سرپرست روزنامه آوای خراسان جنوبی بر ضرورت تقویت نهادها و جایگاه های مرجع در جامعه از طریق رسانه ها تأکید کرد و گفت: انتظار است نهادهای مرجع رسانه ای استان با ایجاد یک سازکار بیشتر تقویت شوند.
وی بیان کرد: پس از این همه سابقه فعالیت رسانه ای در خراسان جنوبی اما هنوز یک شیوه نامه در خصوص نقش، اولویت ها و باید و نبایدهای رسانه ای در استان نداریم و این اتفاق تلخی را رقم زده که رسانهها یکدیگر را خنثی می کنند چون وقتی همگرایی وجود ندارد، رسانه ها در بسیاری از اولویت های استان به دلیل عدم شناخت نسبت به یکدیگر فضای را متشنج می کنند.
جعفرپور خطاب به استاندار خراسان جنوبی عنوان کرد: امیدواریم در مدت حضور شما تقویت نگاه استراتژیک و راهبردی مدیران را داشته باشیم و جزئینگری و پرداختن به حاشیه ها آسیب جدی بوده که همیشه استان را از مسیر توسعه دور کرده است.
گلایه از سطح پایین سواد رسانه ای برخی از مدیران
مدیر مسئول روزنامه آوای خراسان جنوبی به وضعیت اقتصادی نامناسب رسانه ها به خصوص روزنامه ها اشاره کرد و گفت: یک مدت بحث گرانی کاغذ مطرح بود اما اکنون با مشکل نبود کاغذ مواجه هستند بنابراین رسانه ها انتظار حمایت ویژه و اعطای تسهیلات کم بهره دارند.
وی با گلایه از سطح پایین سواد رسانه ای برخی از مدیران و هزینهکرد بودجه های اطلاع رسانی در حوزه های متفرقه، افزود: همچنین خیلی از حق و حقوق رسانه های استان به دلیل ضعف پیگیری ها مدیران استانی در سطح ملی ضایع و پایمال می شود.
ضرورت اجرای عدالت رسانه ای در استان
«مهدی کاظمی» مدیر اجرایی روزنامه مهر مشرق خراسان جنوبی هم بر تدوین سند توسعه رسانه های استان تأکید کرد و گفت: به عنوان یک خبرنگار درخواست دارم عدالت رسانه ای در استان اجرا شود چون اکنون با کمبود این عدالت در بحث آگهی ها، مزایده ها و رپرتاژ مواجه هستیم.
وی با تأکید بر اینکه رسانه ای که انتقاد سازنده نکند مُرده است، بیان کرد: دست رسانه های استان برای انتقاد سازنده بسته است.
کاظمی به پروژه ساخت خانه مطبوعات استان اشاره و تصریح کرد: یکی از استانداران سابق خراسان جنوبی (خدمتگزار) اعتباری برای تکمیل این پروژه تخصیص داد اما متاسفانه در پروژه دیگری از اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان هزینه شد!
لزوم تامین مسکن خبرنگاران
«ابوالفضل حسن پور» مدیر مسئول پایگاه خبری خبر و هنر هم در این نشست خواستار تقویت اقتصاد رسانههای استان شد و گفت: متاسفانه برای تامین مسکن خبرنگاران تاکنون هیچ اقدامی انجام نشده است درحالیکه که بسیاری از اقشار و صنوف مختلف از مسکن بهره مند شده اند.
«فاطمه زیراچی» مدیر خبرگزاری مهر در خراسان جنوبی هم بر تقویت اقتصاد رسانههای برخط تاکید کرد و افزود: متاسفانه در هفتههای اخیر که محدودیتهای کرونایی تشدید یافته است، پاسخگویی بسیاری از مدیران به بهانه عدم حضور کارشناسان در محل کار، کمتر شده است و این موضوع باید هرچه سریعتر حل شود.
«محسن نوفرستی» مدیر مسئول پایگاه خبری بیرجندرسا هم خواستار تعیین تکلیف جایگاه روابط عمومی استانداری خراسان جنوبی شد و خاطرنشان کرد: استان خراسان جنوبی به یک سکوی پرش تبدیل شده است، اگر مدیری موفق عمل کند به استانهای بزرگتر منتقل میشود در غیراینصورت در همین استان ماندگار میشود.
نظر شما