خبرگزاری شبستان _ لرستان؛ بیماری کووید 19 یک سالی است که خواب آرام را از چشمان بشریت ربوده است.
ویروس منحوسی با رفتارهای ناشناخته که از آن به عنوان موج جدید کرونا تعبییر می شود و در فصل های مختلف سال شیوع های خاص خود را برای شیوع این بیماری به کار برده است.
روزانه افراد زیادی فارغ از سن، جنسیت، فقیر غنی در دام این بیماری گرفتار می شوند و در این بیماری افرادی تحمل رنج ناشی از این بیماری را نداشته و تسلیم مرگ می شوند.
با شروع فصل پاییز و افزایش شیوع بیماری کرونا، همچون ماه های بهمن و اسفند سال 98 مسئولان به فکر اعمال محدودیت ها برای کنترل این بیماری افتادند و برنامه های مختلفی در این راستا اعمال شد.
تعطیلی دو هفته ای همه کسب و کارها و خانه نشین شدن مردم در طول این دوهفته، طبق آمار وزارت بهداشت در شبانه روز گذشته، این روزها آمار شیوع بیماری کرونا در بسیاری از مناطق از وضعیت قرمز به وضعیت نارنجی تغییر یافته است.
این تغییر روند به رغم سرد شدن هوا، نشان از اهمیت کنترل بیماری توسط مردم دارد، به نظر می رسد رعایت فاصله گذاری اجتماعی، پرهیز از حضور در اجتماعات، در خانه ماندن حداکثری و استفاده از ماسک مهم ترین راه در امان ماندن از این ویروس منحوس است.
کاهش ورودی بیماران کرونایی به بیمارستان های لرستان
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی لرستان با اشاره به اجرای طرح محدودیتهای کرونایی طی دو هفته اخیر، اظهار داشت: این درکاهش ورودی به بیمارستانها و تعداد بیماران کرونایی بستری شده، نقش مهمی داشته است.
«مریم کوشکی» بیان کرد: از شیوع ویروس کرونا تاکنون از ۱۴۴ هزار و ۱۱۷ نمونه ارسالی به آزمایشگاه در این استان ، ۱۴۳ هزار و ۱۹ مورد پاسخ داده شده که ۵۵ هزار و ۹۶۸ مورد از این نمونهها مثبت بوده است.
وی با اشاره به میزان مرگ و میر ناشی از بیماری کرونا در استان لرستان، افزود: متأسفانه یکهزار و ۱۴۶ نفر نیز به علت این بیماری در استان جان خود را از دست دادهاند.
کوشکی با بیان اینکه تعداد بیماران بستری شده در بیمارستان های لرستان طی دوهفته اخیر کاهش داشته است، اذعان داشت: تعداد بستریهای مشکوک به کرونا و همچنین قطعی از نزدیک به هزار نفر به ۶۳۰ نفر در حال حاضر کاهش یافته است.
وی خاطرنشان کرد: طی 2 هفته اخیر آمار بیماران کرونایی بستری در بیمارستان های استان لرستان حدود ۳۵۰ مورد کاهش داشته است.
دبیر ستاد مبارزه با کرونا دانشگاه علوم پزشکی لرستان در ادامه با اشاره به اجرای طرح محله محور شهید حاج قاسم سلیمانی، افزود: در قالب این طرح بستر حمایت از نیازمندان، اقشار آسیب دیده از کرونا و بیماران کرونایی فراهم شده است.
کوشکی همچنین با اشاره به نقش طرح شهید سلیمانی در کنترل بیماری کرونا، اظهار کرد: تاکنون در قالب این طرح یکهزار و ۴۷۶ شهروند مشکوک به کرونا نیز شناسایی شده اند.
وی خاطرنشان کرد: افراد مشکوک به بیماری کرونا با نظارت مراکز بهداشت محلات مراحل قرنطینه در منزل را طی میکنند.
طرح جامع کنترل اجتماعی در لرستان با همکاری خوب مردم در حال انجام است
معاون سیاسی و امنیتی استانداری لرستان هم در این زمینه اظهار داشت: خوشبختانه همکاری مردم در رعایت پروتکل های بهداشتی و فاصله گذاری اجتماعی به خوبی نمایان است و طرح جامع کنترل اجتماعی در لرستان بخوبی در حال انجام است.
« محمود ثمینی» با بیان تقدیر از عموم مردم بابت رعایت پروتکل های بهداشتی و فاصله گذاری اجتماعی و منع ترددها و تعطیلی واحدهای صنفی، افزود: همکاری مردم در رعایت دستورالعملها به خوبی نمایان است و خوشبختانه با رعایت بسیار خوبی که در زمینههای مذکور توسط مردم انجام شده ،طرح جامع کنترل اجتماعی در لرستان بخوبی در حال انجام است.
جانشین رئیس ستاد استانی مقابله با بیماری کرونا با اشاره به لزوم استمرار رعایت و همکاری مردم گفت: مردم در ایام باقیمانده همچنان رعایت کرده و همان شرایط را حفظ کنند و خیلی امیدوار هستیم که هفته آینده خبرهای بهتری داشته باشیم.
دکتر ثمینی افزود: با توجه به مصوبه ستاد ملی مقابله با کرونا، مردم در مراجعه به دستگاههای دولتی از کارت ملی و شناسه ملی استفاده کنند در غیر اینصورت از ورود آنان به دستگاههای دولتی و ارائه خدمات ممانعت به عمل خواهد آمد.
وی تصریح کرد: در آینده با گسترش خدمات الکترونیکی دولت در مراکز تجمع مانند پاساژها و اماکن پر ازدحام نیز با تهیه زیرساختهای لازم این طرح اجرایی خواهد شد و با این روش مشخص خواهد شد که فرد مورد نظر به بیماری مبتلا هست یا خیر ؟ و از ورود آنها جلوگیری بعمل خواهد آمد.
وی خاطر نشان کرد: این طرح همچنین در مراکز پر تردد مانند فرودگاهها و ایستگاههای قطار و حمل و نقل عمومی شهری و برون شهری نیز انجام خواهد پذیرفت.
معاون سیاسی امنیتی و اجتماعی استانداری لرستان به تغییر رفتاری مردم اشاره کرد و گفت خصوصا در هفته اخیر این موضوع به خوبی نشان داده شده است به طوری که تردد ها از ساعت ۲۱ شب تا ۴ بامداد به شدت کاهش یافته و همچنین عدم ورود خودروهای شخصی با پلاک غیر بومی خوشبختانه کنترل شده و کاهش یافته است و این عوامل در مجموع باعث خواهد شد که آمار مبتلایان به کرونا با شدت بیشتری کاهش یافته و وضعیت استان لرستان از نظر بیماری بهتر شود.
در پی محدودیت های کرونایی اعمال شده وضعیت استان لرستان از وضعیت قرمز در هفته های گذشته به وضعیت نارنجی تغییر یافته است.
این در حالی است که تا هفته جاری، وضعیت شیوع کرونا در بروجرد، خرم آباد و سلسله قرمز و در شهرستان های کوهدشت، رومشکان، پلدختر، چگنی، دلفان، ازنا، الیگودرز و دورود نارنجی بود.
نظر شما