با «هنر» می توان «مکتب سلیمانی» را ماندگار کرد

کارگردان تئاتر با بیان اینکه باید با تولید آثار هنری، فرهنگ و مکتب شهید سلیمانی را گسترش دهیم، گفت: فعالیت درباره شهید سلیمانی در حوزه فرهنگ و هنر پیوستگی و مداومت داشته باشد.

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان، در آستانه یکمین سالگرد سردار شهید قاسم سلیمانی قرار داریم و به تازگی نیز محسن فخری زاده دانشمند هسته ای نیز ترور شده و به شهادت رسیدند این شهدای بزرگوار به عنوان قهرمانان ملی باید در فرهنگ و هنر ایران در ابعاد گوناگون وجود داشته باشند در واقع تولید آثار فرهنگی و هنری با موضوع شهدا و به خصوص«شهدای ترور» یکی از ضرورت های انکار ناپذیر هنر  امروز ماست، چرا که با زبان هنر می شود این قهرمانان ایران را به درستی به جامعه جهانی و نسل بعد معرفی کرد، درباره پرداختن به شهدای ترور و بویژه سردار دل ها با «امیرحسین شفیعی»، کارگردان تئاتر به گفتگو نشسته ایم که در زیر می آید:

 

 

امروز که یکسال از شهادت حاج قاسم سلیمانی می گذرد، جایگاه این سردار شهید را در فرهنگ و هنر  ایران چگونه ارزیابی می کنید؟

امروز در آستانه یکمین سالگرد شهادت سردار شهید قاسم سلیمانی موقع خوبی است که  حساب و کتاب کنیم در حوزه فرهنگ و هنر برای سردار شهید چه کارهایی انجام شده است، البته نه کارهای سطحی یا روتین و اداری بلکه کارهایی که بتواند معرف این شخصیت بزرگ باشد و  تاثیرگذاری فرهنگی در کشور داشته باشد. باید به دنبال این دست کارها باشیم، اگرچه اعتقاد دارم که می تواند با تولید آثار درخشان در هنرهای مختلف یاد ایشان را گرامی داشت و فعالیت های جدی را در این حوزه داشته باشیم.

 

سردار شهید سلیمانی یک قهرمان ملی شناخته شده است برای معرفی بیشتر ایشان به دنیا باید چه کارهایی در حوزه فرهنگ و هنر انجام شود؟

من فکر می کنم هر جامعه ای و هر کشوری و هر جغرافیایی را به غیر از اینکه می شود از فرهنگ و آداب و رسوم آن شناخت، می شود از قهرمانان آن هم شناخت، سردار شهید سلیمانی نه تنها برای کشور بلکه برای منطقه ما یک قهرمان و فرد ویژه بوده است؛ سردار شهید سلیمانی برای محور مقاومت و حتی دیگر کشورهایی که در حوزه مقاومت هستند، فردی شناخته شده است. باید بعد از یک سال در آستانه یک سالگی که ایشان را از دست دادیم، باید از خود بپرسیم که در حوزه فرهنگ و هنر برای معرفی این قهرمان وطن برای معرفی کسی که امنیت ایران  مدیون ایشان است چه کرده ایم.

 

فرهنگ و هنر ایران تا چه اندازه توانسته در معرفی سردار سلیمانی نقش بازی کنند؟

ما باید توانیم در حوزه فرهنگ و هنر با تولید آثار سینمایی و نمایش نامه و در حوزه هنرهای تجسمی و در حوزه ادبیات قهرمانانی مثل سردار شهید سلیمانی را معرفی کنیم، ممکن است بعدها دیگران جور دیگری این قهرمانان و افراد شایسته  کشور را معرفی کنند.

 

چگونه می شود به طور مستمر این قهرمانان شهید را  در آثار هنری معرفی کرد؟

 یک موج احساس بزرگ همراه با شهادت سردار شهید سلیمانی برای همه ما بوجود آمد و در مرحله اول خیلی ها علاقه نشان دادند که در مورد سردار شهید سلیمانی که آثاری را خلق کنند اما من اعتقاد دارم که فعالیت و کار کردن در این حوزه یک پیوستگی و مداومتی می خواهد ما باید در واقع با هنرهای مختلف در رویدادهای مختلف با تولید آثار هنری ماندگار به لحاظ کیفیت یاد این شهید را گرامی بداریم و فرهنگ مکتب شهید سلیمانی را گسترش بدهیم.

 

آیا در تولید آثار فرهنگی و هنری مربوط به شهید سلیمانی کیفیت مهم است؟

بله قطعا مهم است، سردار شهید سلیمانی در زمان حیات شان اجازه نمی دادند فیلمی و یا مستندی درباره شان ساخته شود  که در آن به زندگی و افتخارات شان پرداخته و فتح هایشان مطرح شود، من یک دست نوشته ای را خواندم که ایشان نوشته بودند «هر کاری می خواهید بکنید پس از من و شهادت من انجام دهید» الان فرصت بسیار مناسبی است که ما بتوانیم از ظرفیت هایمان برای معرفی ایشان استفاده کنیم.   سخنرانی ها، برنامه های گفت و گو محور تلویزیونی برگزار  شده است که همه اینها کارهای بدی نبوده و کار خوبی است و در یک سطحی قابل قبول است اما اگر بخواهیم به صورت جدی ایشان را معرفی کنیم باید به صورت جدی سبک زندگی ایشان و دستاوردهای ایشان را به جامعه منتقل کنیم و راه این هم  تولید آثار هنری با کیفیت است که این اتفاق می تواند در تمامی رشته ها و بخش های هنری رقم بخورد.

کد خبر 1002714

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha