به گزارش خبرگزاری شبستان از اراک، «حسین کلانتری» در حاشیه افتتاح بازار فناوری و نوآوری شهید قاسم سلیمانی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اراک که با حضور سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رئیسجمهور برگزار شد، به ارائه گزارشی از فعالیت های این مجموعه پرداخت و در جمع خبرنگاران گفت: بازار فناوری و نوآوری شهید قاسم سلیمانی واحد اراک در ۶ سرا تعریف شده است که ساختمان کار سرای نواوری تکنولوژی نساجی و دفترمرکزی سرا های نوآوری سلامت کار، بازیافت و انرژی های نو، صنایع خلاق فرهنگی و هنری، صنایع شیمیایی و فلزی و سرای محصولات زراعی و باغی امروز افتتاح و فعالیت آنها آغاز شد.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان مرکزی با اشاره به اینکه در این مجموعه ۱۸ شرکت و دفتر تحقیق و توسعه فعال شده است، افزود: با برنامه ریزی انجام شده در آینده، در هر سرا ۱۰ شرکت و دفتر تحقیق و توسعه شرکت ها و سازمان ها شکل خواهد گرفت .
این مقام مسئول در بخش دیگری از سخنانش با بیان اینکه به عنوان نمونه در سرای نوآوری تکنولوژی نساجی واحد اراک انجمن تحقیق و توسعه صنایع و معادن استان مرکزی، شتاب دهنده شنوا، شرکت تن پوش آریایی، شرکت مهپا، شرکت ویهان طب آریایی مرکزی، شرکت دانش بنیان آتیه حکمت و هسته فناور کندیس مستقر شدهاند، ادامه داد: آزمایشگاهای تخصصی این سرا خدمات آزمایشگاهی به شرکتهای مذکور ارائه می کند.
وی همچنین اضافه کرد: در سرای نوآوری تکنولوژی نساجی سه بخش تعریف شده است که عبارتند از بخش مکانیکی با هدف طراحی و تولید دستگاه ها، ماشین آلات آزمایشگاهی و کارگاهی نساجی، بخش فعالیت شیمی نساجی با هدف فناوری تولید مواد شیمیایی و بخش سوم فعالیت در تولید البسه خاص ضد آتش و ضد باکتری است.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی اراک با اشاره به اینکه در سرای نوآوری خلاقیت های فرهنگی و هنری ماموریت های خوبی با توجه به مزیت های نسبی استان تعریف شده است، گفت: در آینده طراحی های هنری، تبلیغات گرافیکی، طراحی معماری، تولید انیمیشن، طراحی لباس، تولید بازی، طراحی صنعتی، تولید زیورالات و محصولات و کیت های آموزشی با وجود شرکت ها ایجاد خواهد شد.
کالانتری با بیان اینکه در سرای نوآوری سلامت، کار با ماموریت تولید فناوری های کاهنده مخاطرات، ارائه روش های افزایش ایمنی و بهینه سازی شرایط کار، ایجاد فناوریهای مدیریت و کنترل سلامت کارکنان ادارات و شرکت ها با توجه به صنعتی بودن استان ایجاد شده است، خاطر نشان کرد: در این سرا وسایل حفاظت فردی هوشمند، بسته های آموزشی چند رسانه ای ایمنی و بهداشت، فرآوری داروهای گیاهی در حوزه سلامت و کار ایجاد خواهد شد .
وی همچنبن به سرای نوآوری بازیافت و انرژی های نو نیز اشاره کرد و ادامه داد: این سرا با توجه به پتانسیل های شهر اراک در حوزه صنعتی و تولید پسماندهای صنعتی، کشاورزی و خانگی، بازیافت پلیمرها، بازیافت کانی های معدنی، بازیافت پسماندهای کشاورزی، بازیافت پسماندهای شهری و خانگی و الکترونیکی برنامهریزی شده است.
وی ماموریت سرای نوآوری محصولات باغی و زراعی را ایجاد هلدینگ تخصصی در راستای جهش تولید محصولات زراعی و باغی با تاکید بر تکنولوژی نوین و فعال سازی استارت آپ های بومی استان دانست و گفت: ماموریت سرای صنایع شیمیایی و فلزی نیز در راستای ورود به بازار تولید قطعات پلیمری خودرو و قالب های مورد نیاز، تولید کاتالیست ها، آمیزه های پلیمری جهت استفاده در تولید قطعات و تولید غشاهای جدا سازی است.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد اراک، همچنین به فعالیت های مرکز خدمات پرستاری درمان در منزل اشاره کرد و افزود: این مرکز خدمات لازم به بیماران، ویزیت در منزل، تزریقات، پانسمان و مراقبت از سالمندان و بیماران در منزل را عهده دار است .
کلانتری همچنین به فعالیت مرکز فناوری اطلاعات و ارتباطات اشاره کرد و گفت: این مرکز در زمینه طراحی سامانه ها، محتوای الکترونیکی، اپلیکیشن های تلفن همراه، سامانه های کنترل شهری (شهر هوشمند)، امنیت فضای تبادل اطلاعات و ارائه خدمات ICT به سازمانها و دستگاههای اجرایی فعالیت میکند.
گفتنی است در این مراسم ۲۰ هزار مترمربع از فضاهای بازار فناوری و نوآوری شهید قاسم سلیمانی وابسته به دانشگاه آزاد اسلامی واحد اراک که شامل، ۸هزار مترمربع فضاهای بهسازی و نوسازی شده و همچنین ۱۲ هزار متر مربع از محوطه بهسازی شده این مجموعه افتتاح شد.
نظر شما