«سید حسین رضوانی» در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان از ساری، به شناسایی دومین کانون آنفولانزای فوق حاد پرندگان در مازندران با ابراز نگرانی از این موضوع گفت: با نمونهبرداری از یک بال قوی تلفشده در تالاب محمودآباد و ارسال آن به مرکز تشخیص بیماریهای سازمان دامپزشکی کشور، با آزمایشهای تکمیلی، علت مرگ این پرنده آنفلوانزای فوق حاد پرندگان تشخیص داده شد.
مدیرکل دامپزشکی مازندران خطاب به کسانی که در حوزه طیور بومی فعالیت میکنند، اظهار کرد: با توجه به اینکه پرندگان بومی را آزاد گذاشته و این پرندگان با پرندگان مهاجر تالابها ارتباط دارند ممکن است خطراتی را به همراه داشته باشد بنابراین این افراد باید با مسقف و محصور کردن محل نگهداری پرندگان بومی و همچنین ضدعفونی کردن آن از بروز بیماری آنفولانزا جلوگیری کنند.
رضوانی گفت: افزون بر این فعالان حوزه طیور از خریداری پرندگان بومی در قالب جوجه فروشی پرهیز کنند ممکن است همین جوجهها زمینه انتقال بیماری را فراهم کنند لذا توجه کنند تا کمترین آسیب را در حوزه پرندگان بومی داشته باشند.
وی بر ضرورت توجه به واحدهای صنعتی تأکید کرد و افزود: با توجه به اینکه هرگونه رفتوآمدهای غیرضروری میتواند موجب انتقال بیماری به واحدهای صنعتی شود با رعایت کامل نکات بهداشتی و قرنطینه میتوانیم در جلوگیری از انتقال بیماری به واحدهای صنعتی نقش مهمی داشته باشیم.
مدیرکل دامپزشکی مازندران تأکید کرد: در حال حاضر تمام مرغهای کشتار شده در کشتارگاههای صنعتی که با نظارت دامپزشکی انجام میشود. مردم در مصرف گوشت مرغ هیچگونه نگران نباشند و فقط مرغهای مصرفی خود را از مراکز مجاز زیر نظر دامپزشکی و به صورت بستهبندی که دارای مشخصات باشد تهیه کنند.
رضوانی ادامه داد: تخممرغهای قابلعرضه در سطح بازار که زیر نظر دامپزشکی عرضه میشود قابلمصرف بوده و جای نگرانی وجود ندارد.
وی با قدردانی از همکاری اداره کل محیطزیست استان رضوانی و اینکه پرندگان مهاجر بهطور مستمر در رصد دامپزشکی هستند، گفت: تمامی تالابهای استان ازجمله تالاب میانکاله این موضوع موردبررسی و پایش قرار گرفت تاکنون گزارشی مبنی بر تلفات پرندگان مهاجر در این تالاب مشاهده نشده است و این نوید را میدهم که در هیچگونه نگرانی وجود ندارد.
نظر شما