به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان در گچساران، امروز سه شنبه (۲۵ آذر) «حسین کلانتری» در جمع خبرنگاران از کاهش ۵۰ درصدی بیماران بستری در استان خبر داد و گفت: این مسئله موجب شده استان ما از وضعیت قرمز به وضعیت نارنجی برسد و گروه های شغلی بیشتری فعالیت کنند.
استاندار کهگیلویه و بویراحمد با بیان اینکه میزان نمونه گیری های کووید ۱۹ در استان به نسبت جمعیت از میانگین کشوری بیشتر بوده است، ابراز کرد: این توفیق بزرگ نشان از عملکرد خوب آزمایشگاه سلولی مولکولی استان دارد.
وی با اشاره به گزارش معاونان دانشگاه علوم پزشکی در خصوص وضعیت کرونا در استان، گفت: تحلیل داده ها، مسیر را برای ما مشخص کرده که کدام راه را پیش بگیریم، با چه سرعتی حرکت کنیم و به چه امکانات، تجهیزات و نیروی استانی نیاز داریم.
کلانتری افزود: در آمارها میزان کشندگی در کشور ۴.۹ و در استان ۱.۷ بوده که نه تنها از میانگین کشوری بلکه به مراتب از میانگین جهانی نیز کمتر هستیم و این نشان دهنده کیفیت خوب کار در حوزه بهداشت و درمان است.
استاندار با اشاره به اینکه مقامات کشور به شدت نگران وضعیت استان ما در بحران کرونا بودند، گفت: همه مقامات کشوری به خصوص دکتر نمکی، وزیر بهداشت به شدت نگران کهگیلویه و بویراحمد بودند و چندین بار در ستاد ملی مبارزه با کرونا به تاکید ابراز نگرانی کرده اند.
وی اظهار کرد: علیرغم وضعیت قرمز استان های همجوار و بافت اجتماعی، تجهیزات و امکانات استان، ما توانستیم با همکاری مردم و مسئولان پیک بیماری را مدیریت کنیم.
کلانتری با تاکید بر اینکه در میزان رعایت دستورالعمل ها ما دومین استان در کشور هستیم و هم اکنون استان فارس رقیب ما است، بیان کرد: باید به میزان گستردگی، تجهیزات و توسعه استان فارس توجه کرد، چرا که این استان با ۶۷ بیمارستان دولتی یکی از قطب های درمانی است و ظرفیت علمی بالایی دارد.
وی با اشاره به پشتیبانی خوب در تامین امکانات مورد نیاز در بحران کرونا، اظهار کرد: در این حوزه حمایت های بسیار خوبی از طرف وزیر، معاونین بهداشت، درمان و توسعه و معاون کل وزارت انجام شد که هم از مردم و هم از مجموعه دانشگاهی، پزشکان، پرستاران و دستگاه های اجرایی قدردانی می کنم.
کلانتری تصریح کرد: نباید فراموش کنیم که اگر مردم همکاری نمی کردند ما هیچ توفیقی به دست نمی آوردیم و به شدت به این همکاری برای آینده پیش رو و کنترل بیماری نیاز داریم.
وی افزود: ما مصمم هستیم که بیمارستان نرگسی گچساران حتما در دهه فجر و بیمارستان بهمئی تا پایان سال افتتاح شود تا خدمات درمانی مطلوب به مردم این شهرستان ها ارائه و از ارجاع بیمار به شهر های همجوار جلوگیری شود.
استاندار با بیان اینکه در ابتدای همه گیری ویروس کرونا ما از بعضی از امکانات محروم بودیم، اظهار کرد: به همین دلیل در کمترین زمان برای رفع نیازهای خود اقدام کردیم به گونه ای که واحدهای تولید ژل، ماسک و الکل را راه اندازی و هم اکنون بسیاری از استان ها الکل خود را از ما خریداری می کنند.
کلانتری با اشاره به اینکه هم اکنون تمام نیازمندی ها را تامین و به وضعیت خیلی خوبی رسیده ایم، خاطرنشان کرد: در حال حاضر ظرفیت بیمارستان ها نسبت به ۱۰ ماه گذشته ۲ برابر شده، تخت های آی سی یو از ۲۷ تخت به ۶۰ تخت رسیده، یک پزشک فوق تخصص ریه وارد استان شده و یک فوق تخصص نیز به زودی وارد استان می شود.
وی تصریح کرد: طبق گفته دکتر حریرچی، معاون کل وزارت بهداشت، زنجان، فارس و کهگیلویه و بویراحمد جزو شاخص ترین استان ها در بحث کرونا هستند، در حالی که فارس استانی گسترده با ظرفیت های کمی و کیفی بالا و زنجان به عنوان استان پایلوت با امکانات ویژه بود اما کهگیلویه و بویراحمد هم اکنون توانسته است علی رغم همه کم و کاستی های خود توفیقات خوبی را به دست آورد.
استاندار با اشاره به اینکه کلید موفقیت در بحران کرونا، همکاری مردم است، گفت: مردم توجه کنند که کاهش آمار به معنای ثبات وضعیت و کنترل بیماری نیست، عادی انگاری، ساده پنداری و بی توجهی به دستورالعمل ها مانند سم بوده و موجب بازگشت وضعیت حاد کرونایی در استان خواهد شد.
کلانتری با تاکید بر اینکه ما راضی به بسته شدن حتی یک مغازه نیستیم، افزود: تنها یک هزار بازاری و دستفروش در جمعه بازار به علت کرونا مدت ها از کار کردن محروم بودند و این موضوع برای ما هم آسان نیست و با هماهنگی و همکاری مردم می توانیم این بیماری را شکست دهیم.
وی افزود: در صورتی که مردم از حضور در تجمعات و عروسی ها خودداری کنند می توان این بیماری را راحت تر در استان کنترل کرد و در همین راستا طرح شهید سلیمانی (طرح مدیریت و کنترل اپیدمی کرونا به شیوه محله محور) تاکنون نقش مهمی در مهار این بیماری در استان داشته است.
استاندار خواستار برگزاری آئین گرامیداشت روز پرستار به شکل باشکوهی شد و گفت: انتظار می رود برای جلوگیری از خستگی و فرسودگی کادر درمان به صورت مرتب شیفت بندی آنها تغییر و تجهیزات حفاظتی پرسنل درگیر به صورت مستمر تامین شود.
کلانتری در پایان خاطر نشان کرد: فعالیت اصناف باید با رعایت کامل دستورالعمل های بهداشتی از جمله استفاده از ماسک، رعایت فاصله اجتماعی و پرهیز از تجمعات باشد.
نظر شما