به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از رویترز، موشه پاتل، رئیس پدافند موشکی که بخشی از وزارت دفاع اسرائیل است گفت چنین توافقی فعلاً زودرس است و در صورت بهکارگیری فناوریهای آمریکایی یا کمک مالی آن کشور در سامانههای موشکی اسرائیل چنین توافقی مستلزم تأیید واشینگتن خواهد بود.
آقای پاتل در یک نشست خبری مجازی در پاسخ به پرسشی در مورد احتمال فروش سامانههای موشکی اسرائیل به کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس یا سازگار کردن آن با سامانههای موشکی آن کشورها گفت: «در این زمینه میتوان کارهایی انجام داد، شاید در آینده.»
او افزود: «از نظر مهندسی جنبههای مثبت فراوانی وجود دارد و تبادل اطلاعات میتواند صورت بگیرد. به عنوان نمونه تجهیزات تشخیص خطر حملات موشکی میتواند در هر دو کشور مستقر شود چون ما دشمنان مشترکی داریم.»
این نشست خبری به بهانه آزمایش موفقیتآمیز سامانههای دفاع موشکی چندین لایه اسرائیل برگزار شد. به گفته موشه پاتل این موشکها میتواند اهداف در حال پرواز از جمله موشکهای کروز یا موشکهای بالیستیک را در ارتفاعات گوناگون هدف بگیرند.
نگرانی در مورد اقدامات ایران در سطح منطقه یکی از عوامل اصلی توافق مربوط به عادیسازی مناسبات اسرائیل با امارات متحده عربی و بحرین بود که روز ۱۵ سپتامبر در واشینگتن امضا شد. حکومت عربستان سعودی ظاهراً از این توافق حمایت کرده ولی از عادیسازی مناسبات خود با اسرائیل پرهیز کرده است.
اسرائیل طی دهه اخیر با حمایت آمریکا یک سپر دفاع ضد موشکی چندین لایه متشکل از موشکهای بالیستیک رهگیر مدل «پیکان»، موشکهای میانبرد و رهگیر «داوید» و شبکه پدافند موسم به «گنبد آهنین» که راکت و گلوله خمپاره را در آسمان منهدم میکند، ساخته و به خدمت گرفته است.
پیش از امضای توافق مربوط به عادیسازی مناسبات اسرائیل با بحرین و امارات متحده عربی یک مقام اسرائیلی به خبرگزاری رویترز گفته بود که در زمینه پدافند موشکی هیچگونه هماهنگی و همکاری با این کشورها صورت نخواهد گرفت.
نظر شما