به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از ساری، «محسن جهانشاهی» امروز(29آذر) در وبیناری که به مناسبت گرامیداشت هفته پژوهش و تقدیر از اساتید برتر پژوهشی استان در دانشکده فنی امام محمد باقر(ع) ساری برگزار شد، با تبریک هفته پژوهش بیان کرد: بر اساس ابلاغیه وزارت علوم و پایگاه استنادی جهان اسلام، رتبه بندی و ارزیابی دانشگاه ها و مؤسسات آموزش عالی کشور در شش حوزه آموزش با وزن ۳۰ درصد، پژوهش با وزن ۲۵ درصد، فناوری و نوآوری با وزن 20 درصد، بین المللی سازی با وزن ۱۰ درصد، اثر گذاری اقتصادی با وزن 10 درصد و خدمات اجتماعی و زیرساخت و تسهیلات با وزن ۵ درصد کلید خورده است. در کمترین حالت حوزه پژوهش و فناوری دارای وزن 45 درصدی خواهد شد و در حقیقت در حدود ۵۰ درصد از ارزیابی و همین طور بودجه کشور به بحث پژوهش گره خورده است. دانشگاه های فاخر در حال باز تعریف برنامههای خود می باشند تا بتوانند در این مسیر حرکت کنند. دانشگاه فنی و حرفه ای نیز از این قضیه مستثنی نیست و در بحث فنی و حرفهای، اثرگذاری اقتصادی ما باید بیشتر باشد.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه فنی و حرفه ای کشور، دانشگاه فنی و حرفه ای را دارای جایگاه بسیار فاخری دانست و گفت: امروزه وزارت علوم تحقیقات و فناوری در بعضی از سطوح برای دادن یک سری از دادههای آماری فاخر به خروجی های دانشگاه فنی و حرفه ای نیازمند است. اگر میخواهیم به جایگاه علم و فناوری آسیب وارد نشود باید فوق العاده دقت کنیم. در این سالها خوب عمل کردیم اما عالی عمل نکردیم. ظرفیت های بالایی در دانشگاه فنی و حرفه ای وجود دارد و در جای جای این جامعه، رد پای دانشجویان دانشگاه فنی و حرفهای موجود است.
وی ادامه داد: به تعبیر مقام معظم رهبری استاد و دانشجو به پنجه های ماهر نیاز دارد اما باید در نظر گرفت که صاحب هسته ی خلاق، هسته ی فناور و شرکت خودش هم باشد و قرار نیست پنجه ماهر را برای شرکت دیگر به کار ببرد. اساتید نباید با متر و مقیاس دانشگاه های تئوری عمل نمایند و باید توجه نمایند ما تکنسین و مهندسین ماهر را پرورش می دهیم که مشکلات کف جامعه را حل نمایند. تنها در یک جاست که حرفه و دانش با هم گره خورده و حرفه را مبتنی بر دانش توسعه می دهد و آن هم دانشگاه فنی و حرفهای است.
جهانشاهی بیان کرد: انصافا با حضور «ابراهیم صالحی عمران»سرپرست دانشگاه فنی و حرفه ای، فعالیت های بسیار عالی انجام شده و توجهات به ظرفیت های دانشگاه در سطوح بالای کشور افزایش یافته است. باید زبان مشترک بین نیروهای صف و ستاد وجود داشته باشد تا به یک نقطه مشترک برسند. هماهنگی و دریافت بازخورد به تصمیم سازی درست منجر خواهد شد. بومی سازی و بازبینی ظرفیتهای مراکز مختلف کشور را به زودی انجام خواهیم داد. یکی از نمونه کارهای خوبی که به همت سرپرست دانشگاه فنی و حرفه ای انجام شد، وزارت علوم طی نامهای از دانشگاه های معین استان خواسته تا با هماهنگی سایر دانشگاه های استان از ظرفیت های دانشگاه فنی و حرفه ای استان خودشان در جهت برگزاری دوره های مهارت افزایی دانشجوها و اساتید خودشان بهره ببرند. سرویسی که دانشگاه فنی و حرفه ای ارائه می دهد هم حرفهای است و هم مبتنی بر دانش است. در مدل های جهانی دانشجوی درجه یک و یا درجه دو وجود ندارد و دانشجو انتخاب می کند که در کدام دانشگاه تحصیل نماید. در رقابت با دانشگاه های هم جنس و یا غیر هم جنس خودمان، باید بتوانیم جذب دانشجو را افزایش دهیم.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه فنی و حرفه ای کشور با بیان بحث مشابه شدن بخشی از فعالیت های دانشگاه فنی و حرفه ای با دانشگاه های تراز یک، گفت: نوع یا ورژن سوم آیین نامه ارتقا برای اساتید دانشگاه فنی و حرفه ای در حال تصمیم گیری نهایی است. اساتید هیئت علمی جوان، جذب دانشگاه فنی و حرفه ای شده اند و برای ارتقاء آنها باید ظرفیت ایجاد شود. وقتی ابزار تحصیلات تکمیلی برای ارتقای استاد وجود ندارد، ارتقاء سخت می شود پس باید ابزارهای مشابه فنی و حرفه ای در اختیارش قرار بدهیم تا پیشرفت کند. باید متر و مقیاسمان را بومی سازی کنیم. در ارتقاء آیتم هایی در نظر گرفته خواهد شد که به جایگاه شما توجه بشود. اینها کارهای زیرساختی است و ماندگار خواهد بود.
جهانشاهی با تأکید بر ایجاد صنایع خلاق و شرکت های خلاق، اظهار کرد: امروزه شرکت های دانش بنیان به سمت فناوری سطح بالا (هایتک) حرکت کرده اند اما در کشور و کف جامعه به فناوری های سطح متوسط و پایین بیشتر احتیاج داریم تا فناوری های سطح بالا، در حوزه اشتغال و کارآفرینی، فعالیت ها و خروجی های دانشگاه فنی و حرفه ای بسیار اثر بخش خواهد بود. هیئت امنای دانشگاه فنی و حرفه ای پس از ۱۰ سال مستقل شد و در دی ماه اولین جلسه آن تشکیل خواهد شد. دانشگاه فنی و حرفه ای به این تراز رسیده است که هیئت امنای مستقل خودش را داشته باشد و این کاری است که دکتر صالحی عمران انجام دادند.
وی با اشاره به کارهای در دست اقدام حوزه پژوهش و فناوری گفت: دسترسی ۲۴ ساعته به پایگاه های استنادی حتماً باید انجام بشود و دانشجویان نباید برای دریافت مقاله در گوگل جستجو کنند. مجوز انتشار مجله در حوزه ورزش و تربیت بدنی به مجموعه دانشگاه فنی و حرفه ای استان مازندران با توجه به ظرفیت ها و آمارهای آن داده شده است. بر اساس آمارها تصمیم گرفتیم که یکی از مراکز های نوآوری در استان مازندران باشد. موضوع پسماند و محیط زیست در کشور غفلت شده است و باید با پرهیز از موازی کاری، کارهای پژوهشی مفیدی انجام گردد. صندوق پژوهش و فناوری با مبلغ اولیه ۱۰ میلیارد تومان راه اندازی خواهد شد و حمایت از افراد پژوهشگر انجام خواهد شد. باید با تهیه زیرساخت ها، امکان ایجاد مراکز رشد را در کل کشور فراهم نماییم.
نظر شما