خبرگزاری شبستان، انزلی، حوالی ظهر برای عکاسی سری به شنبه بازار قدیم انزلی می زنم. شب چله است و بازار غرق در رنگ و عطر میوه ها. فروشندگان خوش ذوق انار، سیب، نارنگی، به، ازگیل، هندوانه و ... را با ظرافت هر چه تمام تر در سینی ها چیده اند.
کمی آن طرف تر فروشنده ای اندکی شوخ طبعی چاشنی کارش کرده و با خوش ذوقی شعری در وصف انار می خواند. جادوی رنگ ها و بوها برای لحظه ای از خاطرم می برد که امسال دنیا در چنگال های ویروسی منحوس گرفتار شده و سایه سنگینش را بر شب نشینی ها و دورهمی های خانوادگی پهن کرده است.
تصویر مادرم در ذهنم جان می گیرد، جان مادر امشب می آیید؟ و پس از آن اندوهی عمیق است که در قلبم ریشه می دواند. یکسالی می شود نتوانسته ام دستان پرمهر مادر و پدرم را بفشارم و تنگ در آغوششان گیرم. بانگ نهیب فروشنده مرا به دنیای حال باز می گرداند، از چه عکس می گیری خانم؟ از ما نگیر، نمی خواهم، نه از من و نه از بساطم، دستپاچه توضیح می دهم خبرنگارم، می گوید: خوب به من چه ارتباطی دارد، از من نگیر. با احترام به خواسته اش راهم را به سمت دیگری کج می کنم.
مدتهاست کار و کاسبی شان کساد است و مردم به خاطر آنفولانزا و ویروس کرونا طیور زنده نمی خرند. گفت وگویم با رئیس شبکه دامپزشکی انزلی را به خاطر می آورم که به شهروندان توصیه کرد از خرید انواع ماکیان از دست فروشان خودداری کرده و از مصرف گوشت پرندگان شکار شده اکیدا بپرهیزند.
سید مهدی موسوی از همکاری شبکه دامپزشکی انزلی با اداره محیط زیست و از بررسی مستمر زیستگاه پرندگان و عملیات نمونه برداری و پایش خبر داده بود.
او اعلام کرد: تا زمان حضور پرندگان مهاجر در منطقه این بررسی ادامه خواهد داشت.
کمی آزرده خاطر دوربینم را به کناری می گذارم و با تلخکامی نگاهم بر فروشنده کناری که با خوشرویی می گوید: خانم از من بگیر و ثابت می ماند.
غمگینانه لبخندی می زند به دردناکی چندین ماه تعطیلی و رکود بازار، آن طرف تر زنی با دستکش و ماسک مشغول خرید میوه است و فروشنده سیگاری بر لب بی توجه به پروتکل ها و هشدارها غرق در کسب و کار خویش است. آن یکی هندوانه ای قاچ کرده تا نظر رهگذران را جلب کند و دیگری فارغ از همه استکای چای سر می کشد.
همین امروز بود که رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی گیلان از مردم خواست پروتکل ها را رعایت کنند. ارسلان سالاری در حاشیه جلسه ستاد پیشگیری و مبارزه با ویروس کرونا گفته بود: گیلان در حال حاضر از وضعیت قرمز خارج شده است و ۱۰ شهرستان این استان نارنجی و شش شهرستان در وضعیت زرد قرار دارد. اما عدم رعایت پروتکل های پیشگیرانه کرونا می تواند شهرهای با وضعیت نارنجی را به قرمز و زرد را به نارنجی تبدیل کند.
او با تاکید بر پرهیز از دورهمی های شب یلدا و فصل زمستان اضافه کرد: بسته بودن درب و پنجره ها در تجمعات و نداشتن تهویه مناسبت موجب انتقال کرونا می شود.
گرچه بازار از شب چله رونق اندکی گرفته و مردم می کوشند، سنت هایشان را زنده نگه دارند اما سنتی که با عزیزان پاس داشته نشود لطف اندکی دارد.
کاش مردم خوب کشورمان اندکی بر تحملشان بیفزایند و یلدایشان را هم مانند عید نوروز در خانه بمانند تا این چرخه انتقال قطع شود و شاهد جهانی عاری از ویروس کرونا باشیم.
نظر شما