حمایت از صنایع دستی سیستان و بلوچستان نیازمند همکاری بانک‌ها است

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی سیستان و بلوچستان گفت: معرفی و استفاده بیشتر محصولات صنایع دستی استان به عنوان فرهنگ و اصالت مردم منطقه توسط بانک‌ها می‌تواند زمینه توسعه و ترویج و در نهایت توسعه اقتصادی را فراهم کند.

به گزارش خبرگزاری شبستان از زاهدان، علیرضا جلالزایی در نشست با مدیرکل دفتر امور بانوان استانداری و مدیران و معاونین بانک‌های عامل استان در خانه خلاق صنایع دستی زاهدان برگزار شد، اظهار کرد: ساختمان دادگستری قدیم که دارای اتاق‌های متعددی است و متعلق به دوره پهلوی دوم است، در ۲۰ مهرماه ۱۳۷۶ با شماره ۱۹۱۷ در فهرست آثار ملی کشور ثبت شده است.

وی گفت: با توجه به ظرفیتی که دارد پس از پایان مرمت، با کاربری خانه صنایع‌دستی به عنوان نخستین خانه‌ خلاق صنایع‌دستی کشور راه‌اندازی شد.  

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان افزود: در این مکان با حضور صنعتگران نخبه استان، اقدامات خوبی از جمله آموزش، تولید، فروش و فعالیت‌های استارتاپی صورت می‌گیرد.

وی با تاکید بر همکاری بیشتر بانک‌های عامل به منظور حمایت از صنعتگران گفت: معرفی و استفاده بیشتر محصولات صنایع دستی استان به عنوان فرهنگ و اصالت مردم منطقه توسط بانک‌ها می‌تواند زمینه توسعه و ترویج و در نهایت توسعه اقتصادی را فراهم کند.

جلال‌زایی بیان کرد: در سال ۹۶ ایرانشهر به عنوان شهر ملی سوزن‌دوزی ثبت شد و این شهر کاندید شهر جهانی سوزن دوزی است، امسال نیز شهر ادیمی نیمروز در منطقه سیستان به عنوان شهر ملی خامه دوزی به ثبت رسیده است.

وی گفت: تلفیق این هنرها می‌تواند آثار فاخری را بر جای بگذارد و رونقی در تولید محصولات صنایع دستی استان به‌وجود آورد.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان افزود: آثار فاخر صنعتگران این استان به قیمت ارزان خریداری و به قیمت‌های گزاف در پایتخت و حتی کشورهای دیگر به فروش می‌رسد.

وی گفت: در سال‌های اخیر سازمان بازرسی اعلام کرد که سازمان‌ها و ادارات از محصولات صنایع دستی برای دادن هدایا استفاده کنند، در همین راستا، صنعتگران شناسایی شدند و به آنها کد شناسایی ارائه شد.

جلالزایی یادآور شد: شرکت ایران‌خودرو سالیانه ۴۰۰ هزار محصول را وارد بازار می‌کند و حدود یک سال است که جلدهای قرآن در این محصولات توسط این شرکت خریداری و در اختیار مشتریان ایران‌خودرو قرار می‌گیرد و این تعداد ۲۰۰ میلیارد ریال بار مالی برای استان دارد.

وی گفت: کاروانسرای ملک بنایی است که در نزدیکی ساختمان دادگستری قدیم که در حال حاضر با کاربری خانه خلاق صنایع دستی مورد بهره‌برداری قرار گرفته، به عنوان بازار هفتگی صنایع دستی به بهره‌برداری خواهد رسید و با این اقدام می‌تواند پیوندی بین خانه خلاق و بازار صنایع دستی شکل بگیرد.

 

کد خبر 1007433

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha