به گزارش خبرنگار گروه مسجد و کانون های مساجد خبرگزاری شبستان، حجتالاسلام والمسلمین «سید ناصر میرمحمدیان»، قائممقام معاون فرهنگی تبلیغی سازمان تبلیغات اسلامی، در سفر به استان یزد در شهرستانهای مختلف این استان حضور پیدا کرد و در جریان آخرین فعالیتهای مدیران تبلیغات اسلامی، امامان محله و روحانیان مستقر قرار گرفت.
دیدار با مدیران تبلیغات اسلامی و راهیاران شهرستانی
حجتالاسلام میرمحمدیان در جمع رؤسای ادارات تبلیغات اسلامی شهرستانهای استان یزد گفت: دستگاههای حمایتی نظیر کمیته امداد بخشی از وظایف خود را با محوریت مساجد به مردم واگذار کردهاند که این امر افزایش ۲۰ برابری مشارکت مردم را به دنبال داشته است.
وی با بیان اینکه آموزش در سطح مساجد را در سطوح مختلف از سطح مسجد تا نرمافزاری دنبال میکنیم، افزود: در حال حاضر ۸۰ هزار محله در کشور وجود دارد که این گفتمان در آن قابلیت اجرا دارد، اما در حال حاضر، طرح امام محله در ۵ هزار مسجد کشور اجرایی میشود.
میرمحمدیان ادامه داد: برای تحقق طرحهای برنامه ریزی شده، در گام نخست باید مسجد را ارتقا دهیم و کسی که میخواهد امام محله شود، ابتدا باید اندیشه او ارتقا پیدا کند بنابراین باید ذهن طلبه اقناع و سپس انگیزه در او تقویت شود.
در ادامه این نشست مسئولان ادارات تبلیغات اسلامی شهرستانهای استان یزد به بیان سؤالات خود در مورد طرح امام محله پرداختند.
با تمام توان و ظرفیت طرح امام محله را اجرا میکنیم
همچنین، حجتالاسلام علیرضا نجیمی در این نشست با اشاره به سیره علمای سلف تصریح کرد: در تمام مناطق روستایی و شهری در هر جایی که علمای ما با مردم زندگی و نقش راهبری و رهبری را ایفا کردهاند هم محله آباد بوده و هم آثار و برکاتش به مردم و دین رسیده است.
مدیرکل تبلیغات اسلامی استان یزد ادامه داد: اگر از ابتدای انقلاب روی این بحث سرمایهگذاری کرده بودیم، آورده ما امروز بالاتر از این بود، امروز هم هر چه در این مسیر کار و تلاش کنیم خروجی آن در آینده برای ما بیشتر و بهتر خواهد بود و بهجا است که سازمان تبلیغات اولویت کار تبلیغ را این طرح قرار دهد.
حجتالاسلام نجیمی تصریح کرد: با تمام توان و قدرت تلاش میکنیم از این ظرفیت به وجود آمده استفاده کنیم و روحانیان و طلاب را پای طرح امام محله بیاوریم و از همه ظرفیتها برای خدمت به مردم بهره بگیریم.
آَشنایی با فعالیتهای امامان محله
این گزارش می افزاید: حجتالاسلام میرمحمدیان در روز نخست سفر به استان یزد از محلههای چهارمنار، محله اسکان و محله کوچه بیوک بازدید کرد و از نزدیک با فعالیتهای امام محلههای این محلات آشنا شد.
مدیر عامل بنیاد هدایت، در بخشی از گفتوگوی خود با امام این محلات گفت: بنیاد هدایت از جمله مجموعههای جدید در ساختار سازمان تبلیغات اسلامی است که با رویکرد سازماندهی فعالیتهای محلهها خصوصاً مساجد و ائمه جماعات کار خود را آغاز کرده است.
وی ادامه داد: این بنیاد سعی دارد کارکرد مسجد و امام جماعت را از فضای مسجد خارج و امام جماعت را به عنوان امام محله به عنوان عنصری برای رفع مشکلات و کمبودهای محله معرفی کند.
دیدار با امامان محله شهرستان میبد
مدیرعامل بنیاد هدایت عصر روز نخست با سفر به شهرستان میبد در مسجد جامع میبد حضور یافت و در جریان فعالیتهای امام محله این محل قرار گرفت.
سید محمدعلی امامی، امام محله مسجد جامع به ارائه گزارشی از فعالیتهای خود در محل پرداخت و گفت: شناسایی خانوادههای محل، کمکرسانی به خانوادههای کم برخوردار، تلاش برای رفع اختلاف میان زوجین و ... بخشی از فعالیتهای انجام شده در این محله است.
حجتالاسلام میرمحمدیان در ادامه سفر با دیگر امام محلههای شهرستان میبد در اداره تبلیغات اسلامی میبد دیدار کرد و گفت: ما به دنبال نصب امام در محلهها نیستیم زیرا عقیده ما این است که روحانیان محل خودشان باید پای کار مردم بیاید و نشان دهند که امام محله است که با عملکردش اعتماد مردم را جلب میکند، به این صورت خود مردم هم حرکت میکنند و مسیر را برای او هموار میکنند و امام هم آنها را راهبری میکند.
دیدار با امامان محله شهرستان بافق و بهاباد
حجتالاسلام میرمحمدیان با حضور در شهرستانهای بافق و بهاباد از نزدیک با فعالیتهای آنان آشنا شد.
وی در بخشی از این دیدار گفت: ما باید بتوانیم از این ۸۰ هزار مسجد موجود در کشور ۲ تا ۳ هزار مسجد موفق و قوی را شناسایی و آنها را به عنوان الگو معرفی کنیم. در این صورت میتوانیم امید داشته باشیم که این چند هزار مسجد الگو بتوانند بر روی دیگر مساجد و محلهها هم تأثیر بگذارند.
دیدار با امامان محلات شهرستان یزد
مدیرعامل بنیاد هدایت شامگاه روز دوم سفر با امامان محله شهرستان یزد دیدار کرد.
وی با بیان اینکه ما در عالم به دنبال جاری کردن توحید هستیم و توحید نیز در ولایت تبلور یافته است، افزود: جریان عرضی ولایت الهی به سه نحو اتفاق میافتد؛ با ارتباط بین مؤمنان، ارتباط بین فامیل و ارتباط بین همسایهها و با این سه پیوند، ولایت الهی را در جامعه جاری میکنیم.
حجتالاسلام میرمحمدیان با تأکید بر اینکه برقراری هر سه مدل این ارتباط در مساجد امکانپذیر است، بیان کرد: خداوند متعال مسجد را محل جریان ولایت الهی قرار داده و بر همین اساس است که مکرر درباره مسجد در مسجد توصیه شده است.
قائممقام معاون فرهنگی و تبلیغ سازمان تبلیغات اسلامی با بیان اینکه مسجد، پنج سطح دارد، یادآور شد: برخی مساجد در حد نمازخانه باقی ماندهاند و برخی دیگر نیز فعال هستند اما خدمات خود را تنها به مراجعه کنندگان به مساجد ارائه میدهند.
وی با بیان اینکه مسجد باید محلی برای مراجعه همگان و امام جماعت نیز باید امام تمام مردم محله باشد، تصریح کرد: امام محله باید حسی را که پیامبر(ص) نسبت به امت خود دارد نسبت به اهالی محله داشته باشد و تمام مسائل مردم را مسائل خود بداند.
میرمحمدیان با تأکید بر اینکه مسجد باید به مرکز و محور حل تمام مشکلات مردم تبدیل شود، اظهار داشت: امام محله باید مردم را پای کار بیاورد و از ظرفیت آنها برای رسیدگی به امور خودشان استفاده کند.
وی تصریح کرد: مردم از هر دولت و حاکمیتی با برکتتر هستند و از همت و درایت و ظرفیت آنها باید در راستای رفع مشکلات بهره گرفت و امام محله باید بتواند از این ظرفیت به درستی استفاده کند.
قائممقام معاون فرهنگی و تبلیغ سازمان تبلیغات اسلامی با اشاره به آیاتی از قرآن کریم، خاطرنشان کرد: امام محله باید امام همه اعم از مسلمان یا غیرمسلمان، مسجدی یا غیرمسجدی و محل رجوع همه مردم باشد.
نظر شما