به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از رشت، «ارسلان زارع» امروز (چهارشنبه، ۱۰ دی) در جلسه کارگروه مدیریت پسماند استان که در سالن غدیر استانداری گیلان برگزار شد، با اشاره به اینکه مسئله پسماند برای جوامع مختلف در جهت توسعه پایدار، رکنی مهم و مولفهای در حفاظت از محیط زیست است که همواره مطالبهگری میشود، اظهار کرد: در اصل پنجاه قانون اساسی کشور، حفاظت از محیط زیست به عنوان دارایی مشترک نسل امروز و فردا یک وظیفه همگانی دانسته شده است.
استاندار گیلان افزود: بر این مبنا در اسناد بالادستی به ویژه قانون برنامه ششم توسعه بر اجرای پیوستهای زیست محیطی و سلامت در اجرای طرحهای توسعه تأکید شده است.
وی با اشاره به اینکه محیط زیست به ویژه مدیریت پسماندها در تحولات علمی، جنبشها و فعالیتهای مدنی از جایگاه و اهمیت بالایی برخوردار است، اضافه کرد: طی سالهای اخیر با تأکید بر رعایت حقوق شهروندی، سازمانهای مردم نهاد به عنوان یک ظرفیت همواره در کنار دولت علاوه بر مطالبه گری در فرهنگ سازی و ارتقاء سطح افکار عمومی از طریق آموزش، نقش آفرینی مؤثری ایفا کردهاند.
زارع با تصریح بر اینکه هیچ دشواری در مسیر مدیریت پسماند، حلنشدنی نیست، بیان کرد: برنامه جامع آموزشی حوزه پسماند، باید در مناطق مختلف شهر و روستایی براساس تقویم زمانی مشخص و با هدف آگاهی بخشی بیشتر مردم و کاهش تولید زباله و تفکیک از مبدأ اجرا شود.
استاندار گیلان تصریح کرد: اجرای پروژههایی مانند افزایش ظرفیت شرکت کود آلی تا هزار تن در روز، احداث نیروگاه زباله سوز 600 تنی رشت، تصفیه خانه شیرابه و بهسازی محل دفن سراوان و طراحی سامانه خرید پسماند خشک صرفاً با کاهش تولید زباله و تفکیک از مبدأ توسط مردم با فرهنگ گیلان، منجر به تحقق برنامه ها و مدیریت این حوزه میشود.
وی با بیان اینکه هر اقدام مؤثری در حوزه مدیریت پسماند به رضایتمندی مردم منجر میشود، افزود: برای پاسخ به حساسیت جامعه و افکار عمومی نسبت به مسائل پسماند باید با قوت، اهتمام و سرعت عمل گام برداریم چراکه انتظار به حق مردم و موضوعی بسیار حیاتی است.
استاندار گیلان با اشاره به اینکه باید با قاطعیت ضمن بهرهگیری از تمامی امکانات و ظرفیتهای موجود، شاهد پیشرفت در پروژههای پسماند باشیم، اظهار کرد: اگر مدیری با انگیزه و جدی پای کار بوده و زمان را از دست ندهد، در مواجهه با سختترین کارها نیز هر کاری را می تواند عملیاتی کند و در این مسیر باید از تمام ظرفیت ها استفاده شود تا نتایج خوبی به دست آید.
وی خاطرنشان کرد: وظیفه ما این است که امید مردم را به عنوان بزرگترین سرمایه کشور، زنده نگه داریم و همه مسئولان ذیربط در این خصوص باید تلاش بیشتری کنند.
زارع با اشاره به اینکه با تلاش های صورت گرفته برای مدیریت کرونا قطعاً با فروکش کردن این بیماری شاهد بازگشت به شرایط مطلوب حضور گردشگران در استان خواهیم بود، گفت: حفظ محیط زیست دغدغه همه مردم استان و گردشگرانی است که به این استان مسافرت می کنند و باید با طرح های آموزشی میزان آسیب ها را کاهش دهیم.
نماینده عالی دولت در گیلان با بیان اینکه دولت در زمینه مدیریت پسماند با تخصیص اعتبارات، حمایت های موثری به ویژه در سال گذشته داشته، افزود: بیش از 500 میلیارد تومان اعتبارات موجود استان های شمالی تا تیرماه سال آتی و پیش بینی حدود یک هزار و 600 میلیارد تومان اعتبار برای وزارت کشور در بودجه سال آینده در حوزه پسماند، نشان از اهتمام جدی دولت در این حوزه دارد که نیازمند پیگیری مجدانه و ارائه طرح ها در جذب عمده اعتبارات برای گیلان است.
وی به همپوشانی اعتبارات موجود در طرحهای مرتبط با تالاب انزلی، سازمان جنگل ها و وزارت نیرو برای مدیریت پسماند اشاره و اذعان کرد: متولیان این حوزه ها به ویژه شهرداریهای استان برای اتمام پروژههای حوزه پسماند در موعد مقرر اهتمام جدی داشته باشند و از هر ظرفیتی بهره بگیرند.
گفتنی است، در این جلسه علاوه بر گزارش دبیرخانه کارگروه از روند برگزاری جلسات متناظر شهرستانی و اجرای مصوبات، گزارش مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداریهای استان از آخرین وضعیت پروژههای در دست اجرا، گزارش فرمانداری های شهرستان های رشت، رودسر و آستارا از روند مدیریت پسماند در شهرستان و نیز گزارش شهردار رشت در خصوص پروژه های تفکیک از مبدأ، زباله سور و تصفیه خانه شیرابه سراوان ارائه شد.
نظر شما